Вхід | Реєстрація

14 лютого біля Світлогірського втопився рибалка

14 лютого біля Світлогірського втопився рибалка

Трагедія сталася на Дніпродзержинському водосховищі на очах багатьох свідків.

Хоча синоптики й не називають теплу погоду, яка встановилась в Україні ще з початку лютого, справжньою весною та все ж до певних наслідків тривале потепління таки призвело. І не лише до приємних, таких як поява пролісків у лісах та гаях, а й до трагічних. Так унаслідок тривалої плюсової температури майже повністю зійшла крига на водоймах Кобеляччини. А льод, який утримується в заплавах Дніпра та Дніпродзержинському водосховищі, став тонким і надзвичайно небезпечним. Але не дивлячись на погоду, сотні рибалок, як і раніше, упевнено виходять на лід. Дехто навіть намагається рухатися по кризі на транспорті, що ще більш небезпечно.

Один із таких любителів зимової риболовлі 14 лютого 2013 року виїхав на лід на велосипеді. Це сталося вранці неподалік Світлогірського. Ось, що розповіли очевидці наступних трагічних подій, жителі Кобеляк, які того дня теж рибалили на Дніпродзержинському водосховищі. «Ми ловили навпроти стадіону в Світлогірському. До нас підійшов чоловік. У руках у нього була пляшка. Він був на велосипеді. Чоловік нам запропонував: «Пішли зі мною, покажу, де велика риба ловиться». Ми відмовились. Тоді він сів на велосипед і поїхав у бік Кишеньок. А через деякий час ми побачили, як він вертається. Годин десять, напевне, було. Ще хтось і гукнув: «Дивись, уже наловив». Раптом на очах інших рибалок велосипедист зник під кригою. На хвилину всі заклякли від несподіванки. Потім почали шукати мотузку і радитись, як діставати нещасного з води. Його голова ще двічі з’явилась над льодом. А потім зникла остаточно». За словами свідків, нещасний навіть не кликав на допомогу.

На місце події прибув місцевий дільничний інспектор міліції Віктор Тимцуник та «еменесники». Вони організували пошуки тіла. Загиблого знайшли вже через кілька годин. До речі, того ж дня поблизу Світлогірського «купалися» ще двоє рибалок. На щастя, їх удалося врятувати. Крім того, в середовищі любителів такого екстриму почала поширюватись інформація про джип, який стоїть на березі водосховища в Орлику. Нібито два чи три дні тому з нього вийшли двоє чоловіків і пішли на лід. І не повернулися.

Начальник Кобеляцького райвідділу МНС Володимир Богун спростував чутки про покинутий джип. За його словами, цю інформацію вже перевірили і вона не підтвердилась. Водночас посадовець закликав усіх любителів риболовлі утриматись від виходу на лід, який зараз є дуже небезпечним для рибалок.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2013, 10:44 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації