Вхід | Реєстрація

«Динамо» демонструє чемпіонську гру і закріплює своє лідерство

«Динамо» демонструє чемпіонську гру і закріплює своє лідерство

Футболісти міліцейської команди, на відміну від інших претендентів на чемпіонський титул, зіграли дуже впевнено і буквально розгромили своїх суперників.

Звітний тур першості району з міні-футболу мав прояснити стан справ у гонці за лідерство в першій групі. Минулого тижня на першу сходинку турнірної таблиці піднялась команда «Динамо», яка захищає кольори Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ. Крім динамівців на перемогу в групі претендували ще чотири команди. Оскільки різниця в очках між фаворитами була мінімальною, то кожна поразка чи перемога були на вагу золота. І звітний тур мав багато в чому підтвердити їх чемпіонські амбіції. Тим більше, що в одному з матчів саме й зустрічалися дві лідируючі команди. Мова йде про «Динамо» і «Лан» з Шенгурів.

Та першими на поле вийшли інші фаворити. Кобеляцькі «Буцики» мали зіграти з «Молоддю». Остання команда стала справжньою сенсацією цьогорічного чемпіонату. Не претендуючи на перемогу в турнірі, «Молодь», тим не менше, робила і робить свій вирішальний внесок у визначення переможця чемпіонату. Із завидною послідовністю Сергій Калитка разом із синами та іншими партнерами по команді декласують фаворитів. Їх жертвою вже став «Колос». А в неділю прийшла черга «Буциків». З останньою командою в другій половині чемпіонату відбуваються якісь неприємні метаморфози. Розпочали «Буцики» першість дуже впевнено, як кажуть, без запитань, перемагаючи всіх суперників. І здавалось, що в цьому році в них не буде достойних суперників у групі. Та потім у команді щось розладналось. Нібито, як і раніше, технічно «накручує» суперників Калюжний, стрімко біжить і потужно б’є по воротах Безуглий, є надійний воротар, умілі захисники, довга лавка запасних, а от чемпіонська гра кудись зникла. І це помітили чимало глядачів. Ще в процесі матчу з «Молоддю», коли «Буцики» вигравали, представник «Динамо» Тарас Несторик відзначив: «Схоже, що «Буцики» вибувають». Дійсно, команда продемонструвала свою далеко не найкращу гру. Забивши гол першими, а це зробив Олексій Колінько, «Буцики» стали грати якось мляво, без азарту. У кінці другого тайму автор цих рядків нарахував шість ударів по їх воротах і жодного по протилежних. Час розплати не примусив себе довго чекати. І В’ячеслав Калитка зрівняв рахунок. На початку другого тайму Калюжний «накрутив» захисників на своєму лівому фланзі й віддав пас Жені Безуглому. Той пробив чітко. 2:1 — на користь «Буциків». Ще кілька хвилин вони мали тотальну перевагу, завдавши з десяток небезпечних ударів. Але тут упіймав кураж голкіпер «Молоді» Іван Харченко. От для нього ця гра стала, можливо, кращою в сезоні. Між тим, команди набрали по шість командних фолів і за кожне порушення суддя Роман Горбенко почав призначати пенальті. Першими били «Буцики». Але Безуглий схибив. А після цього своє вагоме слово сказали Калитки. Батько й сини, В’ячеслав і Олександр, ніколи не відзначались високою швидкістю, натомість компенсуючи цей недолік доброю технікою. Без порушення м’яч у них забрати дуже важко. От і в матчі з «Буциками»: Сашко падав, Сергій і В’ячеслав били пенальті. Спочатку батько зрівняв рахунок, а потім син приніс своїй команді перемогу. «Буцики» йшли з поля з опущеними головами, а Богдан Фомін жартома сказав Сергію Калитці: «Ох і не люблю ж я вашу сім’ю».

 

Нестримне «Динамо» і бліда тінь «Колоса»

Після цього на майданчик вийшли «Динамо» і «Лан». Фаворитами цього поєдинку вважались «динамівці». Але всі в Кобеляцькому районі знають, що в міні-футболі шенгурівський «Лан» може виграти у будь-кого. От і в цьому поєдинку гра спочатку була дуже рівною. А відкрили рахунок саме шенгуряни. Підключившись до атаки, це зробив їх захисник Микола Бараннік. «Динамівці» не впали в розпач і одразу посилили тиск на ворота «Лану». Небезпечно били Олег Маньківський, Володимир Пащенко, Михайло Шарівський, але м’яч вперто не бажав залітати в сітку. Допомога прийшла до «Динамо» досить несподівано. Під час стрімкої атаки, яку затіяли Максим Крейс і Олег Маньківський, перериваючи небезпечний пас, захисник «Лану» Микола Бараннік «зрізав» м’яча у «дев’ятку» воріт своєї команди. Таким чином, Коля забив свій другий гол у матчі й зрівняв рахунок. Перший тайм так і закінчився нічиєю.

Тільки-но розпочався другий тайм, як Маньківський і Пащенко, граючи в стіночку, пройшли весь захист «Лану» і Володя вивів свою команду вперед. Ще через кілька хвилин Маньківський учергове проходить до воріт і робить чітку передачу вже на Олександра Борисенка. На цьому рівна гра закінчилась. Далі на полі домінували виключно «динамівці». Особливо вдався цей матч Олегу Маньківському, який забив у ворота «Лану» п’ять голів і віддав три гольових паси. Остаточний результат поєдинку — 9:3 на користь «Динамо».

Завершував ігровий день матч між «Колосом» і «Ветеранами». Одразу потрібно відзначити, що на рівну гру і якусь сенсацію в цьому поєдинку мало хто сподівався. Справа в тому, що середній вік команди ветеранів удвічі перевищував вік гравців «Колоса». А їх воротар Володимир Калитка, узагалі, міг впевнено називати суперників онуками. Безумовно, змагатись на рівних із вдвічі молодшими спортсменами надзвичайно важко. Тому й не дивно, що ветерани передусім зосередились на захисті своїх воріт, сподіваючись на вдалу контратаку. Минав перший тайм, а гра йшла за сценарієм ветеранів. «Колосяни» майже постійно володіючи м’ячем, мимоволі розслабились. І діяли в темпі, вигідному їх суперникам. Даремно Ігор Кононенко покрикував на своїх партнерів: «Хлопці, просинайтеся!». Хлопці спали. Хіба що Роман Солошенко намагався ввімкнути швидкість. І ось у один із моментів хтось із «ветеранів» вибив м’яча до воріт «Колоса». У боротьбу за нього вступили, вистрибнувши вгору, Сергій Проценко і воротар «Колоса» Максим Онищенко. Сергій виявився швидшим. М’яч після зустрічі з його головою залетів у сітку воріт «колосян». Після цього гра так і не пожвавішала. А потім стався момент, який ще довго будуть обговорювати. У другому таймі Ігор Конененко пробив по воротах. М’яч вдарився у сітку і вилетів у поле. Суддя Богдан Фомін вказав на центр поля, зарахувавши гол. Даремно Володимир Калитка, інші «ветерани» і глядачі доводили, що взяття воріт не було. Судді свого рішення не відмінили. Ще кілька хвилин коло майданчика лунали обурені вигуки вболівальників і свист. Потім Кононенко й Колінько забили ще два «чистих» голи. «Колос» урешті-решт виграв, але гру продемонстрував далеко не чемпіонську. А ось ветеранів глядачі вітали, як переможців.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2013, 15:21 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації