Вхід | Реєстрація

Пам’ятник БМП буде стояти у Лелюхівці

Пам’ятник БМП буде стояти у Лелюхівці

На черговій щотижневій нараді у голови райдержадміністрації представники влади остаточно підтвердили — у парку Перемоги бойова машина піхоти стояти не буде. Встановлять її неподалік траси Полтава — Олександрія.
Із питання БМП щотижнева, власне, і розпочалася. Головний архітектор району Олександр Дрига на загал пояснив, чому бойова машина стоятиме саме у Лелюхівці. У Полтаві вже відбулася містобудівна рада, на якій розглянули три можливих місця встановлення БМП. Перший варіант: у парку Перемоги. За словами архітектора, цей варіант відпадає, тому що поставити там пам’ятник не дозволить діюче законодавство. З цього приводу є відповідний лист начальника Державного управління охорони навколишнього середовища в Полтавській області Ігоря Піддубного. Другий варіант: біля приміщення музею. Третій: на трасі Полтава — Олександрія. Олександр Дрига пояснив, що члени містобудівної ради зупинилися саме на третьому варіанті. І зараз уже є ескізний проект пам’ятника, який з’явиться на в’їзді до Нових Санжар.

— Багато було дискусій навколо цього питання. Але ми переконали воїнів-інтернаціоналістів, що новосанжарці не мають права монополізовувати цей пам’ятник і ховати його у парку Перемоги чи ще десь! — переконано заявив голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс. — Якщо його встановлять біля траси, цей символ можуть побачити і кобелячани, і кременчужани, і навіть росіяни, які їхатимуть цим автошляхом. І кожен зможе, проїжджаючи, подати звуковий сигнал на знак поваги до цієї бойової машини.

Аргументи представників влади видаються цілком слушними. Якби не одне «але». Переважна більшість афганців свято вірили у те, що БМП поставлять саме у парку Перемоги, поруч із пам’ятним знаком воїнам-інтернаціоналістам. Чи зрозуміють вони глибокий задум і науково обґрунтовані пояснення архітекторів?
У продовження наради присутніх ознайомили із станом реформування медицини. Зробили це головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Володимир Тур та заступник головного лікаря центральної районної лікарні Сергій Павловський. Щоправда, з їх виступів можна було зрозуміти, що реформа поки що проходить не так успішно, як хотілося б. «Швидкі допомоги» у району забрали на баланс обласної станції екстреної допомоги. І тепер не зовсім зрозуміло, чим возити у Полтаву донорську кров чи нетяжких хворих. Ніяк не вирішилось і кадрове питання. Сімейних лікарів не вистачало і не вистачає як у Нових Санжарах, так і по району.

— Які шляхи вирішення кадрової проблеми ви бачите? — у лоб запитав Володимира Тура голова райдержадміністрації.

Той спочатку розгубився. Потім пояснив.

— У вересні я був у академії. Пропонував молодим спеціалістам їхати у Нові Санжари. Але ж їх треба зацікавити житлом! Є, щоправда, надія, що у нас з’являться два сімейні лікарі — молоде подружжя!

— Коли? — радісно запитав Сергій Шовкопляс.

— Через два роки! — не менш радісно відповів Володимир Тур. У залі засміялись.

— А як же у Машівці за рахунок вільних площ медичних закладів зробили житло медикам? — вже серйозно запитав голова РДА.

— Там спонсори допомогли. Вони не лише житло дали, а ще й за інтернатуру платять. — Пояснив Володимир Тур. — У нас є старий будинок лікаря у Старих Санжарах. Можна його відремонтувати, але ж це великі кошти!
— Ну добре — відремонтуємо ми його! Хто там буде жити? — іронічно запитав Сергій Шовкопляс.

— Спочатку потрібне житло. Потім вже можна шукати молодого спеціаліста і щось йому пропонувати, — стояв на своєму Володимир Тур.

У продовженні теми кадрів виник ще один варіант її вирішення. Мовляв, як тільки піде наступний етап реформи, почнуть скорочувати медиків-вузьких спеціалістів. А їх потім можна буде перевчити на сімейних лікарів. Та чи кожен медик погодиться на таке перепрофілювання? І чи дійсно можна з хірурга чи гінеколога зробити хорошого сімейного лікаря? Це покаже вже недалеке майбутнє.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2013, 18:18 | Нові Cанжари | Суспільство


1. валентин / 23 лютого 2013, 20:42
Черговий намір обдурити людей!Поперше територія поблизу існуючого пам"ятника Воїнам інтернаціоналістам не належить до земель ботанічної пам"ятки природи,отже Піддубний І.А.навряд чи мігби мотивовано суперечити розміщенню БМП в парку Перемоги,хіба його ,як і нас обдурили.Подруге згідно Порядку спорудження пам"ятників і монументів до проектної пропозиції входить обгрунтування доцільності розміщення БМП на данній території -цікава штука ,враховуючи що громадського обговорення не було.Потретє проводиться обов"язковий конкурс,коли вже відбулася містобудівна рада,а конкурсу немає.Якщо БМП окремий об"єкт благоустрію ,ще є ряд питань щодо відведення зем.ділянки.Нарешті,основне -ініціатори воїни інтенаціоналісти бачать бойову машину поряд з існуючим пам"ятником і ніде більше.Розміщення саме тут БМП ,як елементу існуючого пам"ятного комплексу знялоб ряд організаційних ,а основне етичних питань.Отже бойова машина піхоти може бути дорожнім вказівником на трасі,музейним експонатом біля запланованого музею по вул.Жовтневій,чи все ж таки пам"ятним знаком в Парку Перемоги.Я не буду говорити про сумнівне узгодження "остаточного" варіанту розміщення БМП( на трасі) з генеральним планом,іншою містобудівельною документацією,правилами благоустрою,цільовим призначенням земельних ділянок,це вторинне.Основне не намагайтесь обманути людей,це вже навіть не політика,це авантюра.
2. людина / 23 лютого 2013, 22:06
Прикро що тут політичний підтекст..Як що так судити, то можна поставити і Полтавы, для чого везли в Санжари. Адже Афганці зразу планували там, в Парку..вони ж мріяли біля нього проводити свята.. Яке ж буде патрыотичне виховання..якщо будуть споглядати з машин.Там вын залишиться просто бездушним танком. Потрыбно думати зараз, щоб потым його ныхто не переносив, коли не буде Реки, та в былому домы інших.Якщо афганцях його подарили, то ха би вони ы вирышували.Якщо так виносити за межы памятники, то так ы район винесуть за межы.Одны насищають центр, а у нас центр району переносять до Лелюхывки.фигня.
3. ясен / 23 лютого 2013, 23:17
Районному керівництву потрібно подумати про перенесення власних кабінетів на трасу.І місце бойке,та й на танк можна вилізти буде і та-та-та-та.Чи страшно на трасі конкуренція.
4. Омномном / 25 лютого 2013, 11:44
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Та толку, блять, з цих коментарів.При цій владі ніхуя не поміняється.Найгірше, що читає коментарі і бачиш, наскільки в нас єбануті люди!Истина в, шо ти пиздиш, блять?Щоб щас стати "у руля" не потрібно нічого крім бабла.Згоден з думкою інших, доки ці підараси при власті, ніхуя заїбісь не стане, ні для молоді, ні для інших верств населення. Ну от ти, истина в, як ти такий прихильник нашої "влади", що вона зробила для людей? Ні-ху-я!!!Протирають штани на своїх засіданнях, пройобують день за днем і бабло гребуть.В загальному, поки "регіонали" будуть при владі,ситуація на краще не зміниться!
5. БМП / 6 березня 2013, 10:37
хто привіз БМП, тому і вирішувати де його встановити
6. вася против всех / 6 березня 2013, 12:00
Нехотел коментировать эту статью,но после коментаря №5 не смогу сдержаться.Хто же привез это БМП?"Посадовці" с рай.администрации?Тогда они ,как представители власти должны учитывать мнение людей,в том числе и воинов интернационалистов.Если привез,как ходят слухи нардеп Лелюк,то тем более ,ведь его ,возможно эти воины интернационалисты и выбрали,БМП должно стоять в парке Победы, они же так хотят.Или выборы прошли,люди ненужны?Позиция архитектора,а за ним я думаю главы РДА не выдерживает никакой критики(чит.коментарий "Валентина").Вот и выходит,что если кто то привез БМП для себя пускай ставит во дворе,полхвастается колегам.Ну а если для людей,то людям и решать где его размещать,тем более это памятник.Я Вася против рабской точки зрения (как у псевдонима БМП),я за свободу и власть народа.
7. БМП / 6 березня 2013, 12:41
на трасі Полтава — Олександрія БМП побачать більше людей чим в парку
8. студент / 6 березня 2013, 13:41
Ну все ясно, політичні розборки) то дітьми прикривалися тепер афганцями прикриваються, у державних бізнесменів ціль одна ! прорватися до корита і як можна більше продержатися біля нього. Мені все одно де він стоятиме в парку чи біля траси, мабуть афганцям теж, головне щоб стояв. Ви спочатку наближте рівень життя до європейського а потім можна вже і про історичні пам’ятки думати, ато голодним дивитися на пам’ятник якось не дуже хочеться.
9. Вася против всех / 6 березня 2013, 16:04
Для БМП:согласно вашей позиции памятник Шевченко и другие памятники надо тоже вынести на трассу ,там их больше людей увидят.Ну что же в Украине две беды,а когда они обьеденяются это-горе. Для студента:не знаю кого вы имели в виду ,надеюсь не меня насчет прикрываются,госс.бизнесмены,прорватся к корыту и так далее.Я не госсбизнесмен,и не имею правила кем то прикрыватся.Хотя судя по псевдониму вы молодой человек и рубите с плеча с присущей юношеской бравадой,потому на ваши уколы внимания обращать больше не буду.Но рекомендую быть внимательным читая статью,в которой высловлено мнение самих воинов интернационалистов.А позиция "МНЕ ВСЕРАВНО"несомненно приведет Вас к пополнению армии слепоглухонемых,которых и так много.Что касается "наближте рівень життя до Європейського",то наверняка это и Ваша,студент задача,ведь для власти всех цветов наше благополучие неактуально.Вот и станьте властью,измените что-то,только без"МНЕ ВСЕРАВНО".Я Вася против безразличия.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації