Вхід | Реєстрація

Інтрига залишається до гала-концерту

Інтрига залишається до гала-концерту

Другий день пісенного конкурсу «Дзвінкі голоси» видається багатим як на позитивні, так і на негативні емоції. Учасники дивують вокалом і… забувають тексти. Глядачі аплодують учасникам і засуджують суворе журі. А організатори не поспішають назвати ім’я переможця.

Починається другий конкурсний день урочистим виїздом маленької ведучої Світланки Мостової на імпровізованій колісниці. У дівчинці ведучі одразу впізнають Принцесу із мультфільму про «Бременських музикантів». Утім, дуже скоро маленька ведуча зникає зі сцени. І майже весь концерт обов’язки конферансьє виконує Денис Нестеренко — за сценарієм Сищик. Він же — учасник першого конкурсу «Дзвінких голосів». Упродовж концерту Сищик розшукує Принцесу. І пропонує Королю то одну, то іншу учасницю. Іноді, у випадку з Олександром Перервою, навіть учасника.

Але починають концерт не конкурсанти, а один із полтавських членів журі — Михайло Герасименко. Він рішуче відмовляється від запропонованого мікрофону. І співає без музики — сильним, живим голосом. Потім допомагає ведучим визначити порядок виступу учасників. Цього разу першими на сцену вийдуть новосанжарки Тетяна Черненко та Анна Дев’ятко.

Доки вони готуються до свого виступу, на глядачів очікує приємний сюрприз: на сцену виходить переможниця минулорічних «Дзвінких голосів» Альона Кібенко. Її майстерний і потужний виступ не залишає сумнівів у тому, що і у цьогорічному конкурсі дівчина боролася б за перше місце. Але організатори включили до положення про конкурс умову: переможець у наступних «Голосах» участі не бере. А шкода. Послухати Альону ще три-чотири рази ніхто з глядачів, напевно, не відмовився б. Її «Пісня про янголів» навіть високе журі не залишає байдужим.

Розпочинається, власне, конкурсна програма. Аня Дев’ятко та Таня Черненко своїм виступом найбільше вражають представницю Сполучених Штатів у журі Марію Корієрр. Адже вона ставить дівчатам найвищу оцінку — «10». Інші судді менш щедрі. Єдиний на конкурсі хлопець Олександр Перерва цього разу обирає досить швидку як для себе пісню — «Три белых коня». Суддям старий хіт у його виконанні не надто подобається. Тому і оцінки хлопчина отримує посередні. До однієї з лідерів, Оксани Удовиченко, судді більш щедрі. Вона отримує кілька «десяток». І шанс поборотися за перше місце. Із наступною учасницею, Юлею Немирич, стається неприємний казус. На перших же рядках вона раптом забуває текст. Їй на допомогу приходять головні організатори конкурсу Андрій Дігтяр та Олена Мостова, які у два голоси підспівують учасниці. Але та, схоже, вкінець розгублюється і під оплески глядачів іде зі сцени. Судді забутий текст не пробачають — і ставлять дівчині кілька «п’ятірок». Юна Діана Муха співає усім відоме «Прекрасное далеко». І за свій спів отримує переважно «дев’ятки». Підтримують оцінками судді і найменшу учасницю — Оксанку Дмитренко. Але найбільше враження і на глядачів, і на членів журі справляє Анна Олійник. Вона кардинально відрізняється від самої себе тижневої давнини. І рівно та натхненно виконує пісню з кінофільму про Мері Поппінс. Деяких суддів проймає настільки, що вони підіймають таблички із цифрою «11». Але потім зі сміхом замінюють їх на максимально можливі «10». Утім, навіть високі оцінки Ані не дозволяють їй всерйоз сподіватися на підсумкову перемогу. Надто вже великим є відрив між нею і новосанжаркою Поліною Моцак. Виступ останньої судді оцінюють скромніше, але теж досить високо. Поліна, як і у перший конкурсний день, не зосереджується виключно на вокалові, а ще й запально танцює на сцені. Можливо, саме це до вподоби більшості членів журі.

Доки наступні учасниці Ірина Деменко та Марина Рубайко зі сцени співають про «Чунга-Чангу», троє маленьких дівчаток з першого ряду зосереджено за ними спостерігають і не менш зосереджено жують гумки. При цьому лиця у дівчаток такі беземоційні та незворушні, що за ними важко визначити: подобається їм концерт чи ні.

Із решти учасниць лише Тетяна Онипко отримує більш-менш високі оцінки. Дует нехворощанок Оксани Нікуліної та Ірини Орищенко цього разу виглядає не так переконливо. А руденківська учасниця Альона Панасенко і після перших двох виступів не претендувала на високі місця. До речі, у другому конкурсному дні виступають лише тринадцять учасників. Чотирнадцята, Надія Демченко, участі у концерті не бере через хворобу. Під питанням і її участь у гала-концерті.

У перерві між виступами учасників на сцену виходить ще один член журі — Алім Чесак. У соліста Новосанжарського РЦКД настільки сильний і красивий голос, що, здається, його б і на будь-якій із столичних сцен оцінили по заслугах. Глядачі вражені та приємно здивовані.

Починається останній конкурсний етап. Учасники виконують четверту пісню. По-різному виконують. Дев’ятко і Черненко традиційно осяюють усіх широкими посмішками, але не надто вписуються у формат дуету. Саша Перерва пробує співати «Там, где клен шумит…». Але виходить у нього, м’яко кажучи, не надто. Оксана Удовіченко співає радянський хіт про льотчиків, які рятують місто від біди. Але видно, що українські народні дівчині даються явно краще. Тому і судді не поспішають оцінювати одну з фавориток найвищими балами. Маша Корієрр навіть ставить їй «7». Юлія Немирич тексту вже не забуває і свою другу пісню виконує досить впевнено. Але суддям, схоже, не подобається, і вони ставлять їй низькі оцінки.
— У-у-у! — висловлюють своє ставлення до журі деякі глядачі.

Члени журі лишаються незворушними. І ставлять хороші оцінки Діані Мусі за «Хорошее настроение» та Оксанці Дмитренко за «Катюшу». Чи то зважають на юний вік учасниць, чи то — на вдало обрані пісні.

Аня Олійник також вдало обирає відомий усьому колишньому Союзу хіт — «Песню про медведей». Суддям подобається. Але не всім і не так, щоб аж на «десять».

Натомість непросту пісню Тетяни Онипко про «Старый рояль» судді зацінюють досить високо. Щоправда, ще не можна визначити, чи дозволять дівчині ці оцінки потрапити бодай у трійку переможців конкурсу.

Вікторія Кондратьєва з Нехворощі співає: «Опустела без тебя земля…». Виконує відому пісню із почуттям, але недостатньо чисто. Тому і значної кількості балів не збирає. На відміну від Поліни Моцак. Одна з претендентів на перемогу «Венский вальс» також співає далеко не бездоганно, у деяких місцях здається, трохи не дотягує. Але судді на оцінки не скупляться, четверо навіть ставлять їй «10».

Після останнього виступу Марини Рубайко та Ірини Деменко стає зрозумілим, що руденківські дівчатка навряд чи зможуть претендувати на перемогу. Надто вже низькі оцінки зібрали вони за другий конкурсний день. Не оцінюють судді і старання іншого дуету — Ірини Орищенко та Оксани Нікуліної. За їхню «Червону руту» половина суддів ставить їм усього «7». Це знову викликає протест у глядачів, які обурено гудуть на знак незгоди.

Закінчується другий конкурсний день спільним виходом на сцену і виконанням гімну «Дзвінких голосів». Організатори запрошують усіх глядачів на гала-концерт, який розпочнеться 1-го березня о 16:30 у Центрі культури та дозвілля у Нових Санжарах. Там вже не буде оцінок і надмірного хвилювання. Натомість буде багато сюрпризів і неочікуваних вокальних номерів. До гала-концерту інтригою залишиться й ім’я переможця цьогорічних «Дзвінких голосів», і володаря призу глядацьких симпатій. Ми також прибережемо інтригу. Хоча вже зараз ні для кого не секрет, що переможцем «Дзвінких голосів» може стати хтось із наступної четвірки: Оксана Удовіченко з Драбинівки, Тетяна Онипко із Сухої Маячки, Поліна Моцак із Нових Санжар та Анна Олійник із Руденківки. Хто ж саме виграв престижний вокальний конкурс — ви дізнаєтесь з нашого репортажу про гала-концерт.

 

Дивыться також фото зі співочого конкурсу «Дзвінкі голоси»


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. глядач / 24 лютого 2013, 19:25
минулоічний конкурс дійсно був святом.а цей споганили чечетови місцевого розливу в жюрі.шановні пани явно занижували оцінки сильним конкурсантам і ставили високі тій що явно іх не заробила.тільки так можна пояснити чому конкурсантка яка мала б зайняти 5 або 4 міце мабуть буде першою.прикро що так вийшло з таким цікавим святом пісні.але хтось задовольнить своі власні амбіціі
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації