Вхід | Реєстрація

«Курчата — це не свині»

Минулої п’ятниці відбулась чергова сесія Кобеляцької міської ради. Найбільше депутати говорили про організацію торгівлі в місті.

Пленарне засідання двадцять четвертої сесії міськради розпочалось, як завжди, о 15 годині. На сесії депутати затвердили план роботи міської ради на 2013 рік, внесли зміни до рішення про бюджет міста та розглянули низку земельних питань. Та спершу, міський голова відзвітував про свою роботу в 2012 році.

Проте, депутати попрохали не зачитувати весь звіт повністю. Тому Олександр Ісип озвучив лише найголовніше.
— Багато чого не вдалося зробити в 2012 році тільки через те, що не проходили гроші. Навіть Герб, встановлений в сквері Богдана Хмельницького, до цього часу не проплачений, — зазначив голова.

Наступне питання, обговорення якого зайняло близько сорока хвилин, — майбутнє перенесення деяких торгових місць на ринок, який буде організований на околиці міста по вулиці Дружби,1.

Депутат міськради Вікторія Омеляненко розповіла, що до неї звернулися підприємці, які займаються торгівлею молодняка птиці. Мовляв, їхні торгові місця знаходяться на території ринку, але їх хочуть перенести торгувати в інше місце.

— З першого березня стоїть питання винести їхні робочі місця на околицю міста. Та справа в тому, що місце, куди планують перенести ринок, ще не має належного вигляду, — сказала депутат.

На сесійному засіданні була присутня і одна з підприємців, чию проблему підняла Вікторія Омеляненко. Жінка розповіла, що люди стурбовані ситуацією, яка виникла.

— Нас п’ять років ніхто не чіпав, а тепер адміністрація ринку хоче нас звідти викинути, — каже підприємець. — Можливо, ми їм не вигідні або ж недостатньо платимо. Ми готові на будь-який компроміс, аби наші робочі місця не переносили. Тим більше, ветслужба не буде проводити аналіз, коли ми будемо знаходитись так далеко. А його потрібно робити щоденно. Та й більшість людей не будуть долати такі відстані заради птиці. А транспорт є далеко не в кожного. У місці, куди нас збираються переносити, немає ні води, ні туалету. Зараз там лише вирубали кущі.

Заслухавши цю інформацію, Володимир Рева зазначив, що коли підприємців перевести в інше місце для торгівлі, на околицю міста, то туди ніхто з кобелячан не буде їздити.

— Оті кури там і повиростають, — зазначив депутат. — Я вважаю так, до того часу, поки орендар не зробить умови для якісного лабораторного обстеження тварин, він не має права переносити торгові місця.

— Звісно ж, орендар землі не має права ганяти людей без будь-якого приводу, — додав Олександр Ісип. — Раніше ми домовлялися, що зробимо новий ринок для того, аби в центрі, на площі Перемоги і на вулиці Дніпропетровській, ніхто не торгував.

За словами міського голови, усі продукти харчування, якими торгують на площі Перемоги та по вулиці Дніпропетровській, необхідно перенести всередину ринку. А це овочі, фрукти, м’ясо, молоко, риба та інші продукти харчування. Решту, автозапчастини, комбікорми, тварин, одяг та хімію, перенести на околицю міста, на новий ринок, який буде організований по вулиці Дружби,1.

— Курчата — це не свині, я розумію. Але коли кобеляцькі двоє-троє підприємців залишаться на ринку, а люди з району будуть торгувати на околиці міста, то це буде неправильно. Тому це питання потребує довивчення, — підсумував Олександр Ісип.
Зрештою, депутати прийняли рішення вказівного характеру орендарям, аби до вияснення всіх питань, вони не переносили торгові місця на новий ринок. І найголовніше, орендарі земельної ділянки, перш за все, повинні забезпечити всі необхідні умови для роботи.

Після розгляду низки земельних питань, депутати перейшли до розділу «різне». Леонід Митько, голова громадської організації «Літератор», розповів, що він підготував ряд видань про талановитих людей, які живуть в Кобеляцькому районі. Також він приніс до сесійної зали книгу, написану ним і Олексієм Куликом, під назвою «Край наш Кобеляччина», видану ще в 2002 році. Леонід Митько звернувся до депутатів міської ради, аби вони виділили кошти на перевидання цієї книги. Для видачі ста примірників потрібно лише три тисячі гривень. Депутати пообіцяли допомогти у вирішенні цього питання.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2013, 14:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації