Вхід | Реєстрація

Кубок афганців їде у Малий Кобелячок

10 лютого у Дрижиній Греблі відзначали чергову річницю виводу радянський військ із Афганістану.

Уже традиційно місцевий люд цього дня потягся до сільського спортивного залу. Адже більшість заходів до даної дати відбуваються саме там. Не менш традиційною для Дрижиної Греблі стала і присутність великої кількості гостей не лише з Кобеляцького, а й із Новосанжарського району. Цього разу до села завітали й жителі Бутенок, Малого Кобелячка та Шовкоплясів. Це були спортивні делегації, представники яких мали взяти участь у турнірі з волейболу, присвяченому пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, котрі служили в Афганістані.

Безумовно, із самого початку й до кінця заходу левова частка уваги його організаторів та учасників була приділена місцевим афганцям. Це — Олександр Черевко, Олег Луговий, Валерій Бондаренко, Володимир Балацький. Для них звучали пісні того часу, демонструвалися відеокліпи про афганську війну, була запалена свічка пам’яті. Концертну програму підготували місцеві школярі, Олег Рябуха, а також бібліотекарка Любов Кривошлик. Від імені влади і громади колишніх солдатів привітала дрижиногреблянський сільський голова Тетяна Ладатко. Пам’ять про загиблих усі присутні вшанували хвилиною мовчання.

По закінченні концерту розпочався волейбольний турнір. На жаль, у ньому не змогла взяти участь минулорічна команда-переможець із Іванівки. Спортсмени були зайняті на іграх першості району з міні-футболу. Тому одразу було зрозуміло, що в цьому році Кубок афганців отримає нову прописку. За нього змагалися команди «Дрижина», яка представляла господарів турніру, «Ветеран» із Бутенок та «Маяк» із Малого Кобелячка. Потрібно відзначити, що кожен, без виключення, волейбольний поєдинок характеризувався запеклою боротьбою. Спортсмени відчайдушно боролися за кожен м’яч, кожну подачу.

У вирішальному поєдинку зійшлися бутенківський «Ветеран» та «Маяк» із Малого Кобелячка. Першу партію виграли досвідчені бутенківці. Але потім молодість почала долати досвід. «Маяк» виборов перемогу в другій і третій партіях, а за цим переміг і у вирішальному матчі. Отож, Кубок афганців у цьому році переїхав до Малого Кобелячка. Переможених у цьому турнірі практично не було. Адже всі учасники турніру, як нагороди, отримали величезну кількість позитивних емоцій. Як сказав представник бутенківців Микола Мигуля: «Дрижина завжди була привітною до гостей. І цього разу наші сподівання виправдались». А вчитель місцевої школи Вадим Віташ вручив гравцям «Маяка» почесний кубок.

По закінченню змагань спортсмени і глядачі були запрошені до святкового столу. Щоб він порадував усіх, добре потрудились кухарі Леся Губа й Наталія Рябуха. Господарі й гості дружно посмакували юшкою. Був, звичайно, і третій тост «За тих, хто не з нами».

Потрібно також висловити вдячність сільському голові Тетяні Ладатко, директору школи Вірі Соломко й керівнику районної організації афганців Володимиру Дризі за ті зусилля, яких вони доклали для організації свята.


Автор: Євген РЯБУХА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2013, 10:09 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації