Вхід | Реєстрація

Штраф за самогоноваріння може сягати 34 тисячі гривень

Штраф за самогоноваріння може сягати 34 тисячі гривень

Минулого четверга відбулась чергова рада ветеранів. На ній говорили про злочинність у районі та про здоровий спосіб життя.

Цього разу до зали засідань міської ради запросили завідуючого сектором дільничних міста Кобеляки Романа Голуба та лікаря-ендоскопіста Валентина Стукало.

Першим до трибуни вийшов Роман Голуб. Він поінформував присутніх про стан злочинності в районі. За його словами, протягом 2012 року було зафіксовано 107 злочинів, із яких порушено кримінальні справи. З них — 75 фактів крадіжок. З 1 січня 2013 року вже зареєстровано 63 злочини. З них — 18 крадіжок та 11 фактів тілесних ушкоджень. Як повідомив Роман Голуб, на сьогоднішній день на обліку перебувають 97 осіб.

— З початку року проводиться активна профілактична робота з особами, які повернулись із місць позбавлення волі. Не менша робота спрямована на профілактику насильства в сім’ї, — повідомив завідуючий сектором дільничних.

— А скільки дільничних працює по місту і на яких участках вони працюють? — запитали з зали.

— По місту працює двоє дільничних. Та на даний час — один, тому що інший у відпустці. Також дільничні мають по одному помічнику, — відповів Голуб.

— Скажіть, чому закони в нашій державі приймають, а ніхто їх не дотримується. Хоча б взяти Закон про заборону куріння в громадських місцях, — знову прозвучало запитання від присутніх.

— На жаль, в Україні законів більше, аніж громадян. Та міліція в Кобеляках дотримується законів у повному обсязі. Що стосується Закону про заборону куріння в громадських місцях, то ми складаємо на порушників адміністративні протоколи, — відповів Роман Голуб.

Також присутні поцікавились, скільки в місті самогонних «точок». Мовляв, їх досить багато та працюють вони вдень і вночі.

— Скільки їх — я особисто не рахував. Та всі виявлені самогонщики притягнуті до адміністративної відповідальності. При першому виявленому факту штраф складає від 51 до 170 гривень. При повторному — від 1750 до 12 тисяч гривень. А за третім фактом штраф уже складає від 12 до 34 тисяч гривень, — відповів Голуб.
Наступним до слова запросили Валентина Стукало. Він поінформував присутніх про здоровий спосіб життя. За його словами, до 80 відсотків захворювань залежить від самої людини.

— На жаль, на погіршення здоров’я впливають не лише шкідливі звички. Усе приємне і погане ми відчуваємо завдяки рецепторам: що ми бачимо, чуємо, їмо та інше. Коли ви виходите на вулицю, для прикладу, надворі світить сонечко, співають пташки — от і настрій у вас гарний і це сприяє покращенню самопочуття. У організмі виділяються гормони щастя — ендорфіни. На жаль, їх люди отримують не в повному обсязі, — запевнив лікар. — Та всі ми маємо якісь болячки. Тому дуже важливо розуміти, що ми їмо та п’ємо. Найкраще, звісно ж, натуральні продукти, вирощені в себе на городі.

За словами лікаря, аби уникнути проблем із органами травлення, необхідно правильно харчуватися, вживати мінімум жирів та стежити, аби в раціоні харчування переважали овочі, фрукти та салати.

Серед ягід на перше місце за користю лікар відніс журавлину, потім полуницю та кавун.

— Та дуже важливо при купівлі овочів, фруктів та ягід бути впевненими, що вони вирощені в екологічних умовах і без різних хімікатів, — сказав лікар.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2013, 09:21 | Кобеляки | Суспільство
1. 7777 / 25 лютого 2013, 10:53
Як-це ти не рахував--а за що ж ти зарплату отримуєш. І-де ваша статистика.В районі 1 школи в провулку самогонна точка--скільки вона вже років працює--а ви хоч раз її штрафували --а на ветеринарній--там з 5 утра вже юрба топчеться-чекаючи на лікаря айболита

P.S.По інформації з надійних джерел--точка в районі першої школи-має хорошу репутацію і в органів-які ніби-то борються з ними-самогонщиками--бо має хороше качество.

КАЖУТЬ -ЩО В СБУ ПІСЛЯ УСПІШНОЇ ОПЕРАЦІЇ В ПОЛТАВІ--СЛІДУЮЧІ НА ЧЕРЗІ-ВІДПРАЦЮВАННЯ КОБЕЛЯЦЬКОГО РАЙОНУ.....А ТАМ ЦИХ ВІДПРАЦЮВАНЬ ДОСИТЬ НА ВЕЛИКИЙ ТЕРМІН--(БО ПО ЗВІТАХ РОЗКРИТТЯ-СПРАВИ ІДУТЬ ХОРОШО-- А ФАКТИЧНО--В КОБЕЛЯЦЬКОМУ РАЙОНІ НЕ РОЗКРИТО НІ ОДНОГО РЕЗОНАНСНОГО ДІЛА...(А ТУТ ХВАТАЄ І НАРКОТИКІВ І САМОГОНУ І ТОРГІВЛЯ ЗБРОЄЮІ БРАКОНЬЄРСТВО І КРАЖІ-І ВБИВСТВА І ЗГВАЛТУВАННЯ--І НІЧОГО -КАЖУТЬ ВСЕ ХОРОШО ВСІМ --ОДНІ ПОДЯКИ....А РОЗКРАДАННЯ НАФТИ-ГАЗУ...

ЙМОВІРНО В КОГОСЬ ХОРОША НЕ КРИША-- АЦІЛЕ СОМБРЕРО НАД ГОЛОВОЮ.....
2. співак / 25 лютого 2013, 17:16
Щось цифри по злочинах не сходяться. У 2012 році їх 107, а за два місяці 2013- вже 68. Хтось збрехав, або доповідач або журналіст.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації