Вхід | Реєстрація

«Регіони» не винні, або Таблетки від апендициту

Чесно кажучи, набридло вже чути, коли у всіх нинішніх бідах України звинувачують Партію регіонів. Мовляв, прийшли «регіонали» до влади — і все стало гірше нікуди. Судді стали продажними, чиновники почали брати хабарі, а міліціонери, замість боротьби із корупцією, сприяти її розквіту. Усе це, на превеликий жаль, дійсно так, але давайте подумаємо: невже до приходу «регіоналів» у нас щось було по-іншому?

Ви що, справді вірите, що при «помаранчевих» або «біло-сердечних» у наших судах не відмазували чиновників, що державні гроші не дерибанили посадовці різних рівнів, що на бідах простих селян та жителів міст не наживали мільярди скоростиглі олігархи? Насправді, це все вже було. І не треба приписувати Партії регіонів чужих заслуг. Правда у тому, що всі біди українського суспільства — як хронічні хвороби: розвивались уже давно, а в часи нинішньої влади загострилися і перейшли у гостру форму. Мало того, як на мене, це не нинішня влада призвела до загострення хронічних хвороб суспільства. Навпаки, загострені проблеми суспільства стали причиною виникнення нинішньої влади. Корумповане і беззаконне суспільство може породити лише таку ж саму владу. Тому нарікати тепер на те, що Партія регіонів недостатньо чесна і порядна зі своїми виборцями, по меншій мірі, смішно. Вона у нинішньому вигляді — це наше з вами породження.

Останні вибори до Верховної Ради показали, що видужувати хронічно хвора Україна не має ані сил, ані бажання. Не дочекавшись за два роки покращення, українське суспільство так і не наважилось лягати на операцію і вирішило продовжити курс терапії вже випробуваними таблетками під назвою «ПР». Зрештою, тепер спрогнозувати долю хворої України досить легко. Вона або дивним чином вилікується всупереч логіці та медичній практиці, або, що більш імовірно, помре після тяжких страждань.

Але, погодьтеся, зовсім неправильно буде звинувачувати у цьому Партію регіонів. Вона, як неефективний лікарський препарат, просто не зможе впоратися з хворобою.  Винні будуть лікарі. Тобто, ми з вами. Адже це саме ми перед кожними виборами дозволяємо задурювати собі голови брехливими обіцянками. Це ми продаємось за пакети гречки і сто гривень до пенсії. Це ми даємо залякати себе будь-якій владі, забуваючи про власну гідність. І це ми, бажаючи вилікувати країну, відтягуємо операцію і продовжуємо пропонувати хворому таблетки, які ні від чого не лікують.

Ми абсолютно не в праві звинувачувати у бідах країни Партію регіонів. Адже у майбутньому, через рік, два чи десять, ця політична сила може зникнути. Як траплялося з іншими, їй подібними. Але на її зміну прийде інша — Партія окраїн чи Партія закутків. І якщо у наших головах до цього часу нічого не зміниться, то наступна хвороба суспільства буде ще гіршою за нинішню і таки поховає Україну. Переписати цей сумний сценарій можемо лише ми самі. От тільки на наступних виборах треба не повторювати минулих помилок. І замість того, щоб далі лікувати гострий апендицит прийомом аспірину, нарешті таки зважитись на хірургічне втручання.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2013, 08:50 | Полтавщина | Редакційна


1. Бувалий / 1 березня 2013, 09:09
До наступних виборів ще дожити треба... Може статися, що вже ніякий аспирин не понадобиться, тим більше що ми скоріш самі є хворими, а не лікарями.
А взагалі-то автор здивував. Що це у нього: весняне загострення цієї хвороби, чи може щось інше?..
2. Чудо Юдо / 1 березня 2013, 09:26
1. Бувалий пише:
«аспирин не понадобиться»

Паціент на той час вже буде у морзі?:)

1. Бувалий пише:
«весняне загострення цієї хвороби, чи може щось інше?.. »

Якої хвороби? Редакційної? Так це ж така рубрика де треба писати все, що у голову прийде. Ну а взагалі так, Володимир останні півроку дуже часто залазить у тему політики. Раніше вона його взагалі не колихала...
3. Майстер / 1 березня 2013, 12:24
1. Бувалий пише:
«Що це у нього: весняне загострення цієї хвороби, чи може щось інше?.. »

Це на мене так молодий місяць впливає:)
4. Майстер / 1 березня 2013, 12:34
2. Чудо Юдо пише:
«Ну а взагалі так, Володимир останні півроку дуже часто залазить у тему політики. Раніше вона його взагалі не колихала... »

Раніше я, як і більшість українців думав, що політика - це щось далеке і зі мною ніяк не пов'язане. Потім зрозумів, що помилявся. Народ, який не цікавиться політикою, дуже вигідний будь-якій владі - ним зручно керувати.
А мені не хочеться, щоб українців і далі купували як товар на виборах і забували як непотріб після них. Тому про політику я писатиму і надалі. Може, хоч якійсь частині читачів мої розмірковування стануть в нагоді. І за два роки, які лишаються до наступних виборів, у людей вдасться сформувати хочу якусь громадянську позицію. І розуміння того, що політика залежить і від них. Точніше, безпосередньо від них. Пам'ятаєте ж? "Єдиним джерелом влади в Ураїні є народ".
5. Бувалий / 1 березня 2013, 13:00
2. Чудо Юдо пише:
«Якої хвороби? Редакційної? Так це ж така рубрика де треба писати все, що у голову прийде. Ну а взагалі так, Володимир останні півроку дуже часто залазить у тему політики.»

Я не про це. Вважаю, що, навпаки, свідомий журналіст має викладати свою політичну позицію. Автор призвичаїв своїх читачів до свого бачення політичної ситуації, з яким часто погоджувались багато, у т.ч. і я. І що бачимо тут? Він закликає не звинувачувати цю, прокляту багатьма, владу у ситуації, а змиритися, і, щонайбільше, зробити висновки на якихось наступних виборах. А як жити зараз? Розслабитися і спробувати отримати задоволення? Чи не хвороба це для справжнього журналіста, адже преса теж є самостійною гілкою влади? А може дійсно, спочатку всього-навсього йому це просто прийшло в голову, а потім він, теж просто, про це написав?
6. Микола Гузченко / 1 березня 2013, 13:21
Так а що саме в редакційній не так?
5. Бувалий пише:
«Він закликає не звинувачувати цю, прокляту багатьма, владу у ситуації, а змиритися»

Він натякає, що педарастична влада - це наслідок педарастичності народу.
7. Майстер / 1 березня 2013, 13:34
5. Бувалий пише:
«Чи не хвороба це для справжнього журналіста, адже преса теж є самостійною гілкою влади?»

Я вас прошу:) Яка самостійна гілка влади? Ми можемо впливати на процеси у країні, лише формуючи громадську думку. Це ми і пробуємо робити своїми публікаціями.
8. Майстер / 1 березня 2013, 13:39
5. Бувалий пише:
«Він закликає не звинувачувати цю, прокляту багатьма, владу у ситуації, а змиритися, і, щонайбільше, зробити висновки на якихось наступних виборах. А як жити зараз? »

Можете влаштувати революцію. Це єдина альтернатива виборам.
9. Бувалий / 1 березня 2013, 14:18
7. Майстер пише:
«Ми можемо впливати на процеси у країні, лише формуючи громадську думку. »
Чому ж "лише"? Громадська думка -- фндамент взаємовідносин влади і громади. Невже цього замало?
7. Майстер пише:
«Це ми і пробуємо робити своїми публікаціями.»

Цитата із статті: "...зовсім неправильно буде звинувачувати у цьому Партію регіонів. Вона, як неефективний лікарський препарат, просто не зможе впоратися з хворобою. Винні будуть лікарі. Тобто, ми з вами."
"Лікарі" виявились нікудишні. Але ж і "препарат" їм "продавили" за межою фолу. Так що тепер, не визнавати його згубність і далі ним труїтись?
8. Майстер пише:
«Можете влаштувати революцію. Це єдина альтернатива виборам.»
А тепер повертаємось на початок цього коменту. :)))
10. New York / 1 березня 2013, 15:01
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
9. Бувалий пише:
«"Лікарі" виявились нікудишні. Але ж і "препарат" їм "продавили" за межою фолу. Так що тепер, не визнавати його згубність і далі ним труїтись?»

Бачиш, Майстре, до сраки всі твої старання. Лікарі сліпі, отмазують як можуть свою недалекоглядність. А яка може бути хірургія із сліпим хірургом?
11. рикошет / 1 березня 2013, 15:50
Так ,безперечно справа не в партії регіонів ,чи як би вона там ще могла називатись,навіть не у владі(засобах,меті реалізації цієї влади)В нашій державі ми маємо складну ,розгалуджену суспільну систему,яка ,на відміну від цивілізовананих суспільних систем,не керується ніякими етичними,моральними законами і принципами.Таке собі анархічне суспільство,ідея якого -бажання жити краще ,можливо за рахунок іншого.Лікувати таке суспільство,як і при більшості хронічних хвороб можна хірургічно-швидко і небезпечно,або консервативно -довготривале,з віддаленим ефектом.ТА перший крок до одужання,це змінити думку кожного знас (з хочу ФЕРАРІ )на думку(хочу щоб мій онук міг чесно заробити на ФЕРАРІ).А ще, все ж прийшов час згладжувати класову нерівність.
12. Майстер / 1 березня 2013, 19:48
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
10. New York пише:
«Бачиш, Майстре, до сраки всі твої старання. »

Ну я й не очікував швидкого результату:)
13. koriolan / 1 березня 2013, 23:07
Чем больше живу, тем больше удивляюсь мудрости поговорки, услышанной в юности: не проси нового царя.
Любое хирургическое вмешательство чревато последующим вскрытием.
Хотя революции совершенно неизбежны. Мао считал, что их необходимо осуществлять каждые 15 лет.
14. Бувалий / 2 березня 2013, 01:01
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
12. Майстер пише:
«10. New York пише:
«Бачиш, Майстре, до сраки всі твої старання. »
Ну я й не очікував швидкого результату:)»

Шановні! Пробачте, але не можу втриматись, щоб не відреагувати на ваш "мєждусобойчик", тим більше що він мене стосується. Спустіться на землю! Про яку свідомість можна говорити, коли люди на межі виживання, а влада (нинішньої більш стосується) показує приклад вседозволеності і безпредєлу. Якого високоморального суспільства ви чекаєте від голодних і жлобів? Чи може думаєте, що вони народ нагодують, або хоча б дадуть йому самому себе нагодувати?
І ще. Не треба всіх винити, що таку владу обрали. У нас їх, слава богу, меншість. Більшість проголосувала за опозицїю. То, по вашому, може краще було б взагалі на вибори не йти, бо там серед кандидатів одні бандюки? Це вже проходили, коли в другому турі вибирали останнього президента... Можливо, зараз яка влада не прийде -- вона буде далеко не ідеальною. Але із всіх зол треба вибирати найменше. Тоді і буде надія на вдосконалення самоусвідомлення. І хірурги вже будуть не такими сліпими...
15. New York / 2 березня 2013, 12:17
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
14. Бувалий пише:
«може краще було б взагалі на вибори не йти, бо там серед кандидатів одні бандюки?»

Більше того, серед простого народу теж повно бандюків. Живучи кілька років в ахуєнній країні, не раз бачив і чув, як мої "браття та сестри" пиздили із крамниць та супермаркетів різний дріб’язок, а потім ще цим і хизувалися. Ще б пак! В рай же попали! Ні камер спостереження, ні пильнуючих охоронців, все на довірі. Чо ж його не спиздити?!
Не требе робити з себе заложників ситуації. Ми самі серемо де їмо. А блохи у владі — це ті самі гниди із крамниць та супермаркетів, тільки підрощені.
16. читач / 2 березня 2013, 14:35
14. Бувалий пише:
« Більшість проголосувала за опозицїю.»

Скажіть де Ви бачите опозицію у Кобеляцькому районі? Вони "дружно" деребанять район вмісті з ПР.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації