Вхід | Реєстрація

Почути шепіт

Почути шепіт

У неділю зателефонував товариш із Полтави. Сказав, що приїхав у Кобеляки і хоче зустрітися. Зустрілися. Товариш задав одне просте запитання: «А Дімі Рибці, глухому хлопчику, гроші ще потрібні?» А потім пояснив: «Прочитав ще в минулому році про його біду, хотів допомогти, замотався, так і не встиг. А оце згадав».

Дізнавшись, що слух хлопчику вже повернули, чоловік все ж вирішив: «Візьми дев’ятсот гривень, передай сім’ї. Думаю, ці гроші їм знадобляться». Прощаючись, сказав: «Бо все ми спішимо, все якісь справи вирішуємо. А зробити добре забуваємо».
Це дійсно так. Поспішаємо, забуваємо, не чуємо. Є пісня-притча про це. У ній мова йде про чоловіка, який здійснив свою давню і заповітну мрію. Він дуже хотів купити чорний автомобіль. Довго збирав на нього гроші, десь «крутився», економив. І ось, нарешті, зібрав необхідну суму і купив омріяну машину.

Щастю чоловіка не було меж. Він не їхав, а буквально летів на новенькому автомобілі. Життя вдалося! Двигун працює як годинник, гума шелестить по асфальту, грає музика. Аж раптом із брязкотом розлітається скло і в салон улітає каменюка. Чоловік б’є по гальмах, умикає задню швидкість і їде, щоб знайти того, хто зробив таку капость. І бачить на узбіччі переляканого хлопчика. Чоловік кидається до нього, хапає за плечі, вимагає пояснень. А той, тремтячи, показує пальцем у кювет. Там лежить і тихенько щось шепче інший хлопчина.

— Він упав з велосипеда і поламав ноги, він не може йти, йому потрібно в лікарню, — пояснює його друг. — Поможіть.

— Я допоможу, відвезу. Але ж навіщо ти камінцями жбурляєшся? Не міг рукою махнути?

— Я махав і кричав, але Ви нічого не чули й не бачили. А друг, він же тільки шептати може…

Кожного дня ми (молоді, здорові, дужі, ділові й активні) кудись поспішаємо. Утілюємо в життя якісь мрії і наміри. Хтось мчить на автомобілі, хтось летить літаком, а хто їде на велосипеді. Один вирішує проблеми власного бізнесу, другий просто заробляє на хліб насущний, третій стурбований долею Батьківщини. І в цій гонці, у цьому шумі вітру в вухах, у гуркоті двигуна автомобіля чи літака, у шелестінні купюр у руках, ми не чуємо шепоту. А він лунає. Щодня, щогодини, щосекунди. Комусь дуже потрібна наша допомога. Але, щоб почути той шепіт, потрібно зупинитись, вимкнути мобільний телефон… І подумати, послухати, помолитись. А потім на хвилину забути про долю Батьківщини та проблеми бізнесу і провідати стареньку маму, подзвонити другові, допомогти нужденному і хворому.

…Зараз у реанімаційному відділенні обласної лікарні в тяжкому стані знаходиться семирічна Яночка Кисіль із Кобеляк. На її лікування терміново потрібні гроші. Щодня — тисяча, дві. Із рідних у дівчинки лише бабуся. Збір коштів для порятунку дитини вже почався. Їх можна перерахувати на банківську карточку бабусі Валентини Іллівни Кисіль № 4627 0878 1839 0496. Також гроші можна залишити в редакціях газети «ЕХО» чи «Колос». Співробітники «ЕХО» вже передали дівчинці тисячу гривень, «намеланкованих» під час свят. Майже по півтори тисячі гривень зібрали вчителі школи № 3 та робітники підприємства Олександра Бистрякова. У Полтаву кошти відвіз кобеляцький підприємець Геннадій Пронженко.

…Почуйте шепіт… Врятуйте дитину…

 

(на фото - Яна Кисіль)


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2013, 09:40 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації