Вхід | Реєстрація

Кобеляцький «Водоканал» зменшує збитковість

Під час чергового засідання виконкому були розглянуті нагальні питання з підтримання та розвитку міської інфраструктури.
Спочатку перед присутніми зі звітом виступив директор комунального підприємства «Водоканал» Іван Дяченко. Він розповів про діяльність очолюваного ним підприємства протягом 2012 року. Як відомо, Іван Дяченко працює директором «Водоканалу» четвертий рік. За цей час йому вдалося суттєво поліпшити роботу підприємства. Про це на засіданні виконкому говорили як міський голова Олександр Ісип, так і директор Кобеляцької філії «Полтаваобленерго» Сергій Зінченко. Представник енергопостачальної компанії відзначив, що у енергетиків уже давно зникли проблеми з розрахунками за електроенергію. «Водоканал» платить вчасно. І платить «живими» грошима, а не взаємозаліками, як було кілька років тому. Міський голова, у свою чергу, відзначив суттєве покращення ситуації з водопостачанням. За його словами, зараз у Кобеляках навіть у найкритичніші літні місяці вода в оселі містян подається, аварії на водогоні ліквідовуються оперативно, значно покращився і стан розрахунків із усіма категоріями споживачів. Коли Іван Дяченко очолив «Водоканал», то щорічна збитковість підприємства сягала 160 тисяч гривен. У 2012 році «Водоканал» отримав збитків у сумі лише 30 тисяч. Повністю зробити підприємство беззбитковим практично неможливо. Як висловився один із членів виконкому: «Це означатиме, що якась ділянка роботи залишилась без фінансування, якусь «дірку» не залатали».

Водночас під час виконкому була озвучена і не надто приємна для більшості кобелячан інформація. Іван Дяченко повідомив, що в червні, швидше за все, відбудеться підвищення ціни на воду. Відповідну калькуляцію він подасть міській владі в квітні.

 

Керівників дитсадків закликали економити електроенергію

Любов Старостіна, як член виконкому і завідуюча одним із міських дитсадків, повідомила, що ввірений їй заклад потребує капітального ремонту тепло і електромережі. Дитячому садку «Золотий півник» невдовзі виповниться 30 років. За цей час усі мережі зносились і знаходяться в аварійному стані. Днями «Водоканал» закінчив реконструкцію каналізації, але не меншої уваги потребує й інша інфраструктура закладу, особливо все, що пов’язане з електрикою.

Міський голова погодився з аргументами завідуючої дошкільним закладом. Але паралельно закликав її та підлеглих до економії електроенергії. Адже за останній час її споживання у «Золотому півнику» виросло на 60 відсотків. Справа в тому, що за допомоги батьків усі дитячі кімнати обладнані бойлерами для підігріву води. А працюють ці прилади на електричній енергії. Звідси і незаплановані перевитрати. Олександр Ісип сказав, звертаючись до Любові Старостіної: «Це моє розпорядження, за його виконання чи невиконання відповідатимете персонально. Слідкуйте, щоб навіть лампочка без потреби не горіла».

 

«Броварам» виділять десять тисяч

До міської влади звернулись керівники і члени об’єднання співвласників багатоквартирного будинку по вулиці Чернишевського. Люди, об’єднанні в ОСББ «Бровари», попросили допомоги в фінансуванні встановлення в кожному під’їзді металевих вхідних дверей. Двері мають бути металевими з вбудованими в них кодовими замками. Вартість одного комплекту сягає 6 тисяч гривень.

Члени виконкому погодились надати допомогу «Броварам». Олександр Ісип підкреслив: «Тут ми продовжуємо діяти по двох основних принципах, які задекларовані міською владою. По-перше, допомагаємо, передусім, ОСББ, як організованим формам утримання будинків. По-друге, фінансуємо за принципом 50х50. Тобто, половину потрібної суми збирає саме об’єднання, половину виділяє міська рада». Оскільки загальна сума витрат на встановлення дверей у трьох під’їздах має становити 18-20 тисяч гривень, то члени виконкому погодились виділити «броварчанам» десять тисяч.

Крім того, на виконкомі вперше пролунала звістка про появу на міському ринку телекомунікаційних послуг нового оператора. До міської влади звернулись і запропонували свої послуги керівники ТОВ «Торговий дім І-Нет» із Комсомольська. Комсомольчани попросили дозволу на встановлення опор. На них будуть розміщені оптичні мережі. Дана фірма вже десять років працює на ринку Інтернет-послуг. Її представники обіцяють значно збільшити швидкість Інтернет-зв’язку в Кобеляках.

Дозвіл комсомольчани отримали. За умови, що на їх опорах будуть розміщені ще й мережі вуличного освітлення.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2013, 16:14 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації