Вхід | Реєстрація

Хворобам влада протиставить спорт

Хворобам влада протиставить спорт

У вівторок відбулась двадцята сесія Кобеляцької районної ради шостого скликання. На ній обговорювали пріоритети та плани районної влади на 2013 рік.

Сесія Кобеляцької райради розпочалась о 10 годині. До сесійної зали з 56 депутатів з’явилися 44. Кворум був, тому засідання вирішили розпочати.

На порядок денний було винесено 27 питань. Та більшість із них депутати вирішили залишити без обговорення та прийняти вцілому. Мовляв, ці питання розглядались на засіданнях постійних профільних комісій. Та й заперечень під час голосування ні в кого не виявлялось. Усі рішення приймались одноголосно.

На початку сесії голова районної державної адміністрації прозвітувався про виконання програми економічного і соціального розвитку Кобеляцького району за 2012 рік. Головним здобутком у роботі депутатського корпусу, за словами Анатолія Таранушича, є порозуміння між представниками влади. А це, у свою чергу, сприяє якіснішому вирішенню багатьох питань. Пріоритетним на 2013 рік голова РДА назвав підтримку медицини в районі. Не менш важливим, на думку Анатолія Таранушича, є розвиток спорту в районі та залучення до здорового способу життя молоді.

— Альтернативою хворобам ми поставимо високий розвиток спорту в нашому районі, — сказав Анатолій Олексійович.
Що стосується планів та конкретних завдань на 2013 рік, то голова РДА назвав завершення будівництва водогону в Ганжівці, підведення газопроводу до Правобережної Сокілки, початок будівництва нового комплексу «Белгранкорм-Полтавщина», будівництво сміттєсортувальної станції, початок будівництва басейну та відкриття в районі трьох дитячих садків.

Після доповіді Анатолія Таранушича голова Підгорянської сільської ради Анатолій Няйко поцікавився, чому в звіті не прозвучало про ремонт доріг у районі.

— Узагалі, ремонт планується? — запитав Анатолій Няйко.

— У Кобеляцькому районі на ремонт доріг використано 1 мільйон 300 тисяч гривень. Та це мізер. Держава позичила гроші на Євро-2012. За 2012 рік наш автодор отримав 59 відсотків запланованих коштів. Президент обіцяє повернути залишок і направити їх, перш за все, у периферію. Будемо сподіватись на ці кошти, адже обіцяють, що вони будуть, — відповів голова РДА.

Наступними в порядку денному були питання про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території району за ІІ півріччя 2012 року.

На них доповідали заступник начальника Кобеляцького РВ УМВС Михайло Брейко та старший прокурор прокуратури Кобеляцького району Олександр Копитець.

Після доповідей Анатолій Няйко поцікавився у представника прокуратури, чому в разі правопорушення порушника мають право затримувати всього на три години.

— А якщо чоловік за жінкою з ножем ганяється? Його затримають на три години, а він повернеться додому і заріже її. Що тоді? Треба в клітку на добу закривати. Він охолоне і нормально прийде додому, — сказав Няйко.

Та представник прокуратури повідомив, що затримувати більше, ніж на три години не мають права. Тому в разі повторних правопорушень потрібно ще раз викликати міліцію.

Одним із обговорюваних питань було призначення головного лікаря комунального закладу «Кобеляцький центр первинної медико-санітарної допомоги». На цю посаду за контрактом на п’ять років було запропоновано призначити Любов Коломієць.

— А чого на п’ять? Давайте на один. Це ж пілотний проект, — запропонувала одна з депутатів.

Хтось радив затвердити Любов Коломієць на цій посаді на три роки.

— У цій залі ми призначали на різні посади багатьох людей, — зазначив Анатолій Таранушич. — У Любов Афанасіївни майже десятирічний досвід роботи на посаді заступника головного лікаря Кобеляцької ЦРЛ. Фаховий рівень у неї високий. А центр ПМСД ми створюємо не на один рік. Тому давайте відкинемо всі амбіції і проголосуємо.

Зрештою, депутати проголосували за призначення Любов Коломієць на посаду головного лікаря комунального закладу «Кобеляцький центр первинної медико-санітарної допомоги» за контрактом на п’ять років. А вона, у свою чергу, подякувала депутатам за довіру.

Після розгляду всіх питань у порядку денному перейшли до розділу «Різне».

Депутати поцікавились у свого колеги Валерія Лісного, який є керуючим банком, коли люди отримають викрадені в них гроші.

Нагадаємо, наприкінці грудня з’явилася інформація про те, що касир одного з відділень банку привласнила собі чималеньку суму і зникла в невідомому напрямку.

Білицький селищний голова Ольга Киричко звинуватила керуючого банком у непрофесійності і між ними виникла сварка. На захист Ольги Григорівни виступив Микола Жук. Насамкінець сварки, Валерій Лісний відповів, що наразі ведеться внутрішнє розслідування і не Киричко вирішувати, хто винен у цій ситуації. А Михайло Брейко запевнив, що не всі постраждалі звернулися до райвідділу. Мовляв, сума збитків уже перевищує 1 мільйон гривень. А сама аферистка знаходиться за межами України. Наразі ведеться досудове розслідування.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2013, 18:00 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації