Вхід | Реєстрація

Нова сміттєвозка, конкурс краси і місце для БМП

Нова сміттєвозка, конкурс краси і місце для БМП

25-го лютого відбулася чергова сесія Новосанжарської селищної ради, в ході якої селищний голова Андрій Река прозвітував про діяльність виконкому за 2012 рік.

Сесія традиційно проходить у кабінеті голови. Депутати та члени виконкому займають у ньому все вільне місце, декому доводиться сидіти у приймальні і слухати доповідачів крізь відчинені двері.

Андрій Река у піднесеному настрої. Жартує з депутатами. Читаючи звіт за рік, коментує кожен пункт. Зокрема, згадує, що за рік селищна рада видала 4320 різного роду довідок.

— За кожною виданою довідкою — якісь людські проблеми, які ми допомогли вирішити! — відзначає мер.

Далі зачитує цифри бюджету. За результатами 2012-го року він був виконаний на 102,8 %. Левова частка коштів — 60 % — пішла на комунальні заклади освіти. Андрій Река нагадує, що у селищі працюють два дитячих садки, у яких виховуються 327 дітей. У дитячих закладах працюють 80 осіб, річний фонд зарплати яких складає 2 555 868 грн. У минулому році в дитячі садки придбали два комп’ютери, дві пральні машини та провели поточні ремонти.

Далі, розповідаючи про інфраструктуру селища, Андрій Река зупиняється на питанні водопостачання. Станом на сьогодні у Нових Санжарах нараховується одинадцять артсвердловин, десять водонапірних башт та 71 (!) кілометр водогонів.

— При цьому більшість цих водогонів у такому стані, що якби по них ішов газ — давно б уже все зірвалося! Але по них іде вода і будемо надіятися — і далі йтиме! — оптимістично зауважує мер.

Згадуючи про роботу комунгоспу, Андрій Река констатує, що підприємство отримує значні збитки. А все через те, що вже рік не підіймало тарифів на послуги. Між тим, комунгоспу потрібні новий сміттєвоз, асенізаційна машина та екскаватор. Уже у цьому році селищна рада очікує, що з обласного екологічного фонду виділять 300 тисяч на придбання нового сміттєвоза. Щоб підкреслили їх потрібність для селища, голова приголомшує депутатів цифрою.

— За минулий рік комунгоспом вивезено на полігон 10,2 тисячі кубів побутових відходів! Ви уявляєте, яка це кількість сміття? І куди воно раніше дівалося, коли не було централізованого вивезення?!

У продовженні сесії секретар селищної ради Валентина Олянич знайомить депутатів із пропозицією започаткувати почесну відзнаку — нагрудний знак та іменний годинник від голови селищної ради. Вручати їх щороку на день селища, 23-го вересня.
— Часи щоб золоті! — жартують депутати.

Також селищна рада вже до 1-го травня ініціює проведення конкурсу «Міс Новосанжарочка», у якому зможуть взяти участь красиві і талановиті представниці чарівної статі з усього району.

Також Андрій Река інформує депутатів, що до селищної ради з листом звернулися воїни-інтернаціоналісти, які попрохали виділити земельну ділянку біля пам’ятного знаку для посадки 25 лип та… встановлення пам’ятника БМП.

— Хтось їм збрехав, що там парк — не можна встановлювати. Це неправда, парк починається далі! — роз’яснює мер. — Люди попрохали, ми їм землю виділимо. А там подивимось. Не буде цієї БМП — другу поставимо! Або бігборд, що тут мала стояти бойова машина!

Завершуючи сесію, Андрій Река повідомляє, що цього ж дня провів сходку із жителями селища, на якій вони разом намітили плани розвитку селища на цей рік.

— Не треба думати, що люди сонні! У них було багато пропозицій і вони готові працювати для Нових Санжар!

Уже закривши сесію, селищний голова повідомляє, що покладає обов’язки на Валентину Олянич, йде у відпустку і їде «ганяти цукор» у Миргород.

— Повернусь уже не директором цукрозаводу! — обіцяє, сміючись, Река.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2013, 09:19 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Манойло Олександр / 2 березня 2013, 20:58
Відчувається стиль.Чітко.Лаконічно.Турботливо.
2. вася против всех / 3 березня 2013, 23:27
Неужели после этой статьи у районной власти могут быть сомнения где поставить БМП.Ей место только в парке Победы,возле памятника "Афганцам".Или хочбы где ,лишь бы назло.Пора власть имущим считаться с мнением людей .Если председатель поселкового совета поставит бил борд с надписью БМП -это будет доказательство того что районная власть ничтожна в своем вождизме.Я Вася против тех ,хто лишь бы назло,я за тех хто делает что-то для людей.
3. вільний в / 4 березня 2013, 15:12
Ідеї мера оригінальні,актуальні,а потім,як ми вже не раз переконувались ще й популярні серед людей.Впевнений ,що під його керівництвом наше селище буде розвиватись в економічному,соціальному,культурному напрямку.Як би йому ще деякі бездарні опоненти не заважали.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації