Вхід | Реєстрація

Про травмування на робочому місці потрібно інформувати негайно

У п’ятницю в залі засідань Кобеляцького районного відділу освіти відбувся круглий стіл з питання об’єктивності кваліфікації нещасних випадків на виробництві та забезпечення соціальних гарантій потерпілим і членам їхніх сімей.

У обговоренні взяли участь начальник відділення Кобеляцького фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань Роман Матюхов, голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич, керівники підприємств та установ району.

Роман Матюхов нагадав присутнім елементарні правила техніки безпеки та як уберегти себе чи своїх підлеглих від нещасних випадків на виробництві. За його ж словами, травматизм на виробництві в Кобеляцькому районі знижується. За минулий рік у районі трапилось три виробничі травми.

— Та проблема виробничих травм є досить гострою, — запевнив Матюхов.

У підтвердження цих слів він показав присутнім близько десяти тек, які лежали в нього на столі.

— У цих теках матеріали-розслідування нещасних випадків на виробництві. Деякі з випадків, які описані в цих матеріалах, закінчились смертельно для працівника. Тому питання охорони праці повинно бути на першочерговому місці, — сказав Роман Матюхов.

На думку голови Кобеляцької райдержадміністрації, перш ніж приступати до виконання своїх обов’язків на виробництві, потрібно подбати про техніку безпеки на своєму робочому місці.

— Сьогодні велика робота спрямована на те, аби розвивати соціальну інфраструктуру району та ставити на вищий рівень його соціально-економічний розвиток. Але досить часто, на жаль, ми забуваємо про те, що всі ці справи роблять конкретні люди на своїх робочих місцях. Сьогодні в залі присутні і керівники, і заступники керівників, і інженери з техніки безпеки. Тому хочу попрохати всіх вас, узяти собі за правило: думати про своїх працівників. Перш ніж приступити до роботи, подумайте, чи все ви зробили для того, аби убезпечити робоче місце кожного з них, — зазначив Анатолій Олексійович.

Як наголосив Роман Матюхов, керівникам не потрібно чекати на інспектора, аби той прийшов і знайшов усі порушення в роботі. Працівники повинні дотримуватись елементарних правил техніки безпеки, а керівники, у обов’язковому порядку, систематично проводити з ними інструктаж. Адже до восьмидесяти відсотків нещасних випадків на виробництві трапляються через організаційні причини. Також начальник відділення Кобеляцького фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань наголосив, що сума штрафу за порушення охорони праці зросла. Плюс до всього, таке порушення тягне за собою кримінальну відповідальність.

Насамкінець, працівники відділення Кобеляцького фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань поінформували присутніх про нові порядки розслідувань нещасних випадків на виробництві. Якщо раніше про нещасний випадок потрібно було інформувати протягом доби, то за новими порядками — негайно, по телефону. А вже потім протягом доби необхідно письмово підтвердити або ж спростувати факт травмування.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2013, 10:24 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації