Вхід | Реєстрація

Так де ж «собака зарита»?

З’явився, як і очікувала, відгук на мою статтю про «благоустрій» Кобелячка. Автор, мабуть, написав своє несправжнє прізвище і вважає, що я підлила дьогтю в бочку меду. Хоча ніякого меду я в діях влади не побачила. Мед той їстимуть не кобелячани. Згадав автор і Матір Терезу. Але, мабуть, недоречно. Тереза рятувала людей. От цим би і зайнятися владі. А то через номер друкують, що то там, то там, хтось потребує медичної допомоги, а коштів на лікування в людини немає. Вдумайтеся, людина гине, а для того щоб її врятувати не вистачає не лікарів, не обладнання і медикаментів, а… папірців. От порятунком людей і потрібно зайнятися владі, як це робила Мати Тереза. За таке добро ніхто нікого не звинуватить. Принаймні, та людина, яку врятують, точно буде пам’ятати про це все своє життя.

Я не маю інформації, з яких фондів чи статей виділялися кошти на «порятунок» річки, тому не стверджую точно, що це саме кошти екологічні та ще й міжнародні. А якщо кошти бюджетні, то, взагалі, злочинно так ними розпоряджатися, тому що повинні бути якісь здоровоглузді пріоритети. Від того, що річку розриють, її не врятують, а на мою думку, зроблять ще гірше. Ми ж критикуємо радянські ГЕС, хоча та діяльність була спрямована на забезпечення країни енергоресурсами. А на що спрямована діяльність нашої влади? Будь-яке втручання в природу, намагання її переробити, до добра не приводить. Це ж відомо з практики. Наша влада вештається по «техасах» і «арізонах», могла б там відвідати національний парк і подивитися, як там оберігають природу, річки і навіть струмочки, з яких пили воду ще вожді апачів. Їх там не розривають, а зберігають у первісному вигляді, не накидають порожніх пляшок, не вивозять гною, не випускають каналізаційні стоки і таке інше. От цим би і нам перейматися. Звертаюся до редакції з проханням провести кореспондентське розслідування, чи просто довідатися у влади, звідкіля і скільки виділено коштів на розчищення річки? Яка кошторисна вартість усього компексу заходів? Чи була проведена екологічна експертиза проекту, скільки вона коштує? Про все це поінформуйте кобелячан, тоді і питань буде менше. Якщо кошти виділили з обласного бюджету, то чи не краще б було використати їх на ремонт доріг і тротуарів. З громадою ніхто про це не радився, її поставили перед фактом: от є кошти на розчищення річки і їх просто потрібно використати. З одного боку, це так, а з іншого, хто планував саме такий їх розподіл у облраді чи ще десь? От у цьому і «собака зарита». Вони з самого початку були призначені для розкрадання. А що вийде з розчищення річки — покаже час. Колись на Ворсклі були млини і вона була повноводнішою. То, може, можна було б замість риття мулу, збудувати таку собі дамбочку на Кобелячку. На це не потрібні мільйони, а усього лиш декілька КРАЗів каміння з нашого, чи, може, уже ні, кар’єру.


Автор: Людмила Пряхіна


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2013, 10:36 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації