Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах вперше вручили премію Безверхого

У Нових Санжарах вперше вручили премію Безверхого

22-го лютого у центрі культури та дозвілля вручили престижну премію імені Героя Радянського Союзу.

Перед початком заходу у фойє кінотеатру влаштували виставку фотографій та малюнків учнів шкіл району, присвячену Дню захисника Вітчизни. Представники влади відзначили авторів кращих робіт грамотами та дипломами.

Іще задовго до початку церемонії нагородження глядачі вщерть заповнили сидячі місця у залі. Тому багато бажаючих подивитись свято стояли у проходах зали РЦКД. Усім їм допомогли подумки перенестися у минуле учні Новосанжарського НВК, які своїми піснями воєнних часів створили у залі відповідну атмосферу. Після цього на слайд-проекторі продемонстрували презентацію учасників пошукового загону Соколовобалківської школи. Юні учні знайшли максимально повну інформацію про Героя Радянського Союзу Олексія Безверхого і щедро поділилися нею із гостями свята. Новосанжарці, затамувавши подих, слухали про бойовий шлях героя — 347 бойових вильотів та 15 збитих ворожих літаків. За час війни Безверхий не втратив жодної власної бойової машини. І 27-го червня 1945-го був удостоєний найвищої військової нагороди.

Далі присутнім нагадали, що створити премію імені героя-льотчика запропонували директор ТОВ «Сокіл» Володимир Замула та голова районної організації воїнів-інтернаціоналістів Михайло Коркішко.

Цього року премію Безверхого вручали вперше. Серед багатьох претендентів визначили кращих у кількох номінаціях. Так, голова районної ради Володимир Левицький вручив пам’ятний знак, диплом і грошову премію переможцю у номінації «Урок мужності» заступнику директора Руденківської школи Валентині Білокінь. У номінації «За бездоганну службу» переможцем став ветеран педагогічної праці, учасник бойових дій, інвалід І групи Великої Вітчизняної війни Микола Величко. Йому нагороду вручив голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

— Тут у залі сидить три покоління. І подібні заходи потрібно проводити для того, щоб зв’язок між цими поколіннями не втрачався, а лише міцнішав, — сказав у своєму виступі голова РДА.

У номінації «Власним прикладом» був всього один номінант, який і отримав премію — директор товариства «Агрофірма «Перше травня» Михайло Носенко. Йому пам’ятний знак та диплом вручив заступник голови ради Новосанжарської районної організації ветеранів Михайло Білик, який побажав, щоб на наступному врученні на сцені стояв не один номінант, а цілий гурт благодійників.

Після вручення престижної премії на глядачів — тих, хто у різні часи захищав Вітчизну, і тих, хто ще буде служити, чекав неповторний концерт від учнів Новосанжарського НВК. Після його закінчення керівники району подякували усім учням за подаровані емоції та особливо відзначили режисерів свята — директора РЦКД Олександра Торбіна та заступника директора Новосанжарського НВК Тетяну Селюк.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2013, 12:22 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації