Вхід | Реєстрація

Подзвоніть мамі

Завтра 8 Березня. Свято. Та ще й цей номер «ЕХО» став непростим для людей, котрі в ньому працюють. Він ювілейний — п’ятисотий. Для маленької провінційної газети, започаткованої вже в незалежній Україні, це теж величезна подія, теж велике свято. І нібито й редакційну цього номера потрібно присвятити саме ювілею газети.

Але тема для редакційної вибрана інша. Її несподівано підказала наша читачка із невеличкого села Самарщина. Вона надіслала в редакцію листа. А в ньому вірші і невеличка розповідь про її маму. Лист надійшов трішки запізно аби його опублікувати в цьому номері. Але враження своє справив.

Жінка розповідає про жінку. Про свою маму. І все нібито в тій розповіді звичайне і навіть банальне. Тяжке і непросте життя, важка праця, самотужки збудована хата і підняті і випущені в доросле життя діти. Ніяких кар’єрних злетів, видатних досягнень, відзнак від партії та уряду.

Але все одно зачіпає за душу. Лист від початку до кінця насичений любов’ю і пам’яттю. І нехай мама нашої читачки була нібито невидатною і нічим непримітною людиною. Але то, якщо на перший погляд. Який не завжди буває правильним. Адже для авторки саме її мама є найвидатнішою і найголовнішою жінкою в її житті. І це — правильно. Тому що на життєвому шляху кожного із нас немає людини, яка б більш безкорисливо і віддано нас любила. І прощала, і терпіла біль, якого ми мимоволі їй завдаємо.

Завтра 8 Березня. Чоловіки побіжать, поїдуть, полетять до своїх жінок, щоб дарувати їм квіти і безліч потрібних і не надто, речей. Це, звичайно, добре, але знак уваги на 8 Березня — це якось не по-справжньому. Це як ходити в церкву, точніше, до церкви, до її подвір’я лише на Великдень і Водохреща. І жоден, навіть найкоштовніший подарунок, зроблений раз на рік, не замінить щоденної уваги і турботи.

Не чекайте 8 Березня. Подзвоніть мамі зараз. І робіть це щоденно. Вона ж вас любить.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня 2013, 10:42 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації