Вхід | Реєстрація

П’ять років у в’язниці за продаж чужого авто

П’ять років у в’язниці за продаж чужого авто

4-го березня у Новосанжарському районному суді відбулося останнє засідання у справі Гасанова.

У листопаді на сторінках нашого тижневика вийшло кілька матеріалів про суд над Олегом Гасановим. Остання публікація завершилася повідомлення про те, що підсудний не з’явивися на останнє судове засідання. Його оголосили у розшук. 1-го лютого Гасанов був затриманий. А незабаром знову постав перед судом.

1-го березня у суді проходить засідання, у ході якого відбуваються судові дебати. Суддя Володимир Івко надає слово прокурору Сергію Дашівському, який зачитує обвинувачення. Він зауважує, що воно повністю підтверджене слідством.
У його ході з’ясували, що Олег Гасанов дійсно 6-го грудня приїхав у село Кустолове Перше до місцевого жителя Олександра Парасочки. Побив його, а потім узяв до рук бензопилку і погрожував убивством. Перебуваючи у будинку, забрав 250 гривень із кишені куртки господаря, а також ключі від машини. Після цього посадив Парасочку у його ж автомобіль «Деу-Ланос», сам сів за кермо і відвіз спочатку до Судівки, а потім у Полтаву. Там Гасанов змусив Парасочку підписати довіреність на продаж автомобіля. Машину продали за 17 тисяч гривень — ціну, вдвічі меншу від дійсної вартості автомобіля. Усі гроші Гасанов забрав собі, Олександра Парасочку висадив у Полтаві.

На частину отриманих грошей Гасанов того ж дня придбав у обласному центрі «ВАЗ-21013». І на ньому ж незабаром потрапив у аварію вже у Новосанжарському районі. Як стверджував сам підозрюваний, на цій машині він віз Парасочці гроші, отримані від продажу «Ланоса». Але їх хтось украв із бардачка «ВАЗу» вже після ДТП.

Наостанок Сергій Дашівський перераховує статті Кримінального кодексу, за якими висунуте звинувачення Гасанову: 189 ч. 2 «Вимагання… з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень»; 189 ч. 3 «Вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи»; 186 ч. 2 «Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства»; 209 ч. 1 «Вчинення фінансових операцій та інших угод з грошовими коштами та іншим майном, здобутих завідомо злочинним шляхом». За висновком прокурора, за цими статтями підсудний Гасанов має бути засудженим на 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Потерпілий Олександр Парасочка у своєму виступі нагадує, що підсудний так і не визнав своєї провини і навіть не попрохав у нього вибачення. Також потерпілий прохає стягнути за підсудного на його користь 15 тисяч гривень — як компенсацію моральної та матеріальної шкоди.

Іван Головко, який виступає на процесі адвокатом підсудного, зауважує, що проти його клієнта незаконно порушена кримінальна справа. Гасанов дійсно 6-го грудня приїздив до Парасочки, але того не бив, бензопилою не погрожував і машину продавати не змушував. Той нібито сам запропонував знайти покупця на авто, а Гасанов лише згодився йому у цьому допомогти. Щодо тілесних ушкоджень Парасочки, то він отримав їх, коли упав на підлогу у власному будинку, перечепившись через якийсь предмет. Також адвокат зауважив, що впродовж поїздок у Судівку, Полтаву та Харківську область його підзахисний ніяк не утримував Парасочку. І той, якби мав таке бажання, міг піти і повідомити у міліцію чи комусь з перехожих, чи тому ж покупцю авто. Грошей за продану машину Гасанов також не отримував. Тому адвокат прохає суд звільнити його клієнта з-під варти. Той дійсно визнає себе винним, але лише у задумі здійснити шахрайство.

— Був у мене такий замисел, — погоджується Гасанов, який звертається до суду через грати. За кілька хвилин до початку засідання його привезли з Полтави із слідчого ізолятора. — Так, дійсно, я дав йому два ляпаси, але тільки через те, що приревнував до моєї колишньої дружини. Карточок, гаманців, ключів — нічого цього я у нього не брав. Навіть коли ми їхали, я зупинявся біля працівників ДАІ — дізнаватися дорогу. Якби він хотів, міг би їх повідомити, що його утримують насильно! Але його ніхто не утримував. Щодо коштів, які він хоче з мене стягнути… Тут діло не в грошах. Я б зібрав десять тисяч і віддав би йому. Але немає за що віддавати!

Вислухавши усіх учасників справи, суддя Володимир Івко оголошує слухання у справі завершеним. І повідомляє, що 4-го березня буде проголошено вирок.

У понеділок суддя упродовж десяти хвилин зачитує вирок. Завершує його озвученням терміну покарання підсудному. Його засуджують до п’яти років позбавлення волі із конфіскацією майна, із виплатою потерпілому 8 тисяч гривень компенсації.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня 2013, 12:30 | Нові Cанжари | Кримінал


1. читач / 8 березня 2013, 19:06
Гасанов це бивший мент ?
2. знаток / 9 березня 2013, 07:31
Ні. це зовсім інший гасанов...
3. земляк / 9 березня 2013, 10:23
Багато людей які знають цього виродка гасасанова можуть сказати.Мало дали і пізно посадили.
4. Бувалий / 9 березня 2013, 11:35
3. земляк пише:
«Мало дали і пізно посадили.»

Здається, він уже там був, років 15 тому?
5. земляк / 9 березня 2013, 13:18
Так був менше року .Пишався цим сильно.
6. читач / 27 травня 2013, 14:35
В1рно це 1нший Гасанов, його дядько. Але здаеться, вони мало чим р1зняться. А дали мало, зовс1м мало.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації