Вхід | Реєстрація

Тарифи на електроенергію підвищувати не планують

Тарифи на електроенергію підвищувати не планують

Минулого четверга відбулась чергова рада ветеранів. На ній говорили про електропостачання та поштові послуги.

Минулого тижня до зали засідань міської ради запросили лікаря-уролога Володимира Демченка, начальника Кобеляцького цеху з обслуговування споживачів № 6 Любов Голтвянську та начальника абонентської групи Кобеляцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» Світлану Кіптілу.

Першим перед присутніми виступив Володимир Демченко. Він поінформував ветеранів про сечокам’яну хворобу. За словами лікаря, ця хвороба вражає в урології до 50 відсотків хворих.

Насамперед, він повідомив, що це урологічне захворювання зустрічається в людей різного віку і проявляється утворенням каменів у сечовому міхурі, нирках та інших сечовивідних органах. Основною причиною захворювання є вроджене порушення обмінних процесів у організмі, яке призводить до того, що утворюються нерозчинні солі, які згодом формуються в різні за хімічним складом камені — фосфати, урати, оксалати. Цьому сприяють і багато інших причин, уникнути яких не завжди вдається. До них відносяться, наприклад, географічний та кліматичний чинники: склад води, що містить велику кількість солей, особливості традиційної національної їжі, жаркий клімат, який сприяє постійному потовиділенню, — все це впливає на утворення каменів. Також сприятливими факторами є багато хронічних захворювань кишківника, шлунку, органів сечостатевої системи і нирок та інфекційні хвороби, що супроводжуються сильним зневодненням.

Утворитися камені можуть у будь-якому органі сечовивідної системи, але частіше від них страждають сечоводи, нирки й сечовий міхур. Камені в нирках дають про себе знати тупими ниючими болями в попереку, частіше з одного боку. Іноді при зміні положення тіла або фізичному навантаженні біль може стати гострим. Часто камені з нирок потрапляють у сечовід. При цьому біль переміщується в низ живота, пах, стегно чи статеві органи.

За словами лікаря, методів боротьби з сечокам’яною хворобою — безліч. Та найефективнішим є оперативне лікування. При наявності піску, зовсім невеликих за розміром каменів та відсутності ускладнень лікарями проводиться консервативне лікування, що включає в себе прийом медичних препаратів і спеціальну дієту. Уролог призначає її в залежності від того, якого типу камені виявлені в сечовидільній системі пацієнта.

— А можна хворому підібрати таку дієту, як у равликів, аби замість каменів усередині нас росли перлини, — пожартували з залу.

— Для цього нам треба жити в морській воді, — відповів з посмішкою лікар.

Наступною виступила Любов Голтвянська. За її словами, Кобеляцький цех з обслуговування споживачів № 6 є структурним підрозділом УДППЗ «Укрпошта». На території району підрозділом здійснюються такі основні напрямки: надання універсальних послуг поштового зв’язку, виплата пенсій та соціальних допомог, розповсюдження періодичних друкованих видань, фінансові послуги та послуги іншої підприємницької діяльності.

Також Любов Готлвянська повідомила, що в структурі доходів ЦОС № 6 доставка пенсії складає найбільший відсоток — 47,2. Решту займають грошові перекази, приймання платежів, комерційні послуги, посилки та інше.

— Найвищий відсоток у структурі доходів — доставка пенсії. Переважна більшість пенсіонерів — сільські жителі. А тому, незважаючи на складні погодні умови, бездоріжжя та значні відстані, листоношами здійснюється доставка пенсій і пошти додому в найвіддаленіші куточки району. Наших співробітників із нетерпінням чекають найбільш незахищені верстви населення, — зазначила Любов Григорівна.

Окрім виплати пенсії, доставки пошти та письмової кореспонденції, листоноші приймають плату за комунальні послуги, проводять передплату на газети та журнали, реалізовують товари народного вжитку, лотерейні білети та виплачують грошові перекази.

— Багато пенсіонерів отримують свої пенсії через банківські установи. Це їхнє право. Але коли стоїть право вибору, де отримувати пенсію, останнє слово все ж за пенсіонерами. Вони мають законне право на доставку пенсії додому через поштове відділення зв’язку, яке їх обслуговує. Для пенсіонера ця послуга безкоштовна. Усі витрати на себе бере держава, — повідомила Любов Голтвянська.

Також вона зазначила, що на сьогоднішній день активно розвивається послуга «електронний квиток». Це продаж квитків на залізничний транспорт. Квитки можна придбати в відділеннях поштового зв’язку на будь-який із існуючих напрямків по Україні.

— Щомісяця в нашому структурному підрозділі продається від шести до двадцяти квитків, — сказала Голтвянська.

За її ж словами, сьогодні активно розвивається послуга доставки кур’єром. Будь-яке поштове відправлення, цінний лист чи посилка можуть бути доставлені адресату прямо додому.

— Ця послуга особливо зручна для людей похилого віку або осіб із обмеженими фізичними можливостями. Адже для отримання відправлення не потрібно йти на пошту, — підсумувала Любов Григорівна.

Останньою взяла слово Світлана Кіптіла, начальник абонентської групи Кобеляцької філії ПАТ «Полтаваобленерго». За її словами, на сьогоднішній день досить низьким є відсоток проплати населенням за електропостачання. Більше трьохсот людей мають заборгованість вище ста гривень. У цьому питанні найсумліннішими є ветерани та пенсіонери. Ця верства населення сплачує за електропостачання вчасно й стовідсотково.

— Хочу нагадати, що споживачі мають сплачувати за електроенергію до десятого числа кожного місяця, — сказала Світлана Кіптіла.

Також Світлана Вікторівна наголосила на актуальній проблемі, такій як крадіжки електроенергії. Щомісяця в невідомому напрямку зникає близько одного мільйона кіловат. Та працівники Кобеляцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» проводять перевірки й виявляють порушників. Які, у свою чергу, потім сплачують чималі штрафи.

Насамкінець своєї доповіді, Світлана Кіптіла нагадала присутнім про тарифи, які, за її ж словами, підвищувати поки що не планують. До 150 кіловат тариф складає 0,2802 грн. Від 150 до 800 кіловат — 0,3648 грн. Вище 800 кіловат — 0,9576 грн.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 березня 2013, 13:03 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації