Вхід | Реєстрація

У Кобеляках пограбували пенсіонерку

У Кобеляках пограбували пенсіонерку

Учергове злодій скористався довірливістю й законослухняністю людини похилого віку.

Парадоксально, але факт: чимало земляків, особливо людей поважного віку, потерпають через свою законослухняність. Люди звикли довіряти представникам різних контролюючих органів і тому без всякої підозри впускають у свої двори і оселі незнайомців, котрі представляються співробітниками газової служби, електриками, комунальниками. А потім злодії грабують беззахисних і довірливих пенсіонерів.

Випадок з цього розряду днями стався в Кобеляках. Місцева жителька, жінка пенсійного віку, серед білого дня поралася в себе у дворі. Раптом помітила біля хвіртки незнайомого чоловіка. Доки жіночка дійшла до воріт, незнайомець уже був у дворі. Він вийшов із-за хати і спокійно заявив: «Зараз будемо перевіряти, як Ви за газ платите». Пенсіонерка охоче погодилась, сказавши: «Почекайте, принесу книжечку, у мене за все заплачено». І пішла в будинок. А чоловік — за нею. Доки жінка шукала абонентську книжечку, злодій заховався за ширмою в одній із кімнат. Кобелячанка вийшла з хати й виявила, що «контролер» кудись зник. Тоді вона накинула на двері невеличкий замочок і пішла до сусідів. Подумала, можливо, той чоловік до них пішов. Сусіди відповіли, що ніяких контролерів із газової служби в них не було. Тоді пенсіонерка попросила людей піти до неї додому. Сказала: «Щось мені лячно». Сусідка охоче погодилась. Вони відкрили двері й зайшли в хату. За словами постраждалої, вона відразу відчула різкий запах чоловічого одеколону. І зрозуміла, що за ширмою хтось є. Тоді жінка крикнула: «Ану, виходь!» Із кімнати вибіг чоловік, який нібито мав перевіряти стан оплати за газ і кинувся навтьоки. Він закричав при цьому: «Я у вас нічого не брав». Та пізніше виявилось, що і тут псевдоконтролер збрехав. Він устиг украсти чималу, як для пенсіонерки, суму грошей.

Про цю історію редакції розповів начальник Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ Микола Подобрий. Микола Миколайович, користуючись нагодою, учергове попрохав земляків не бути занадто довірливими і в разі виникнення небезпечної ситуації миттєво телефонувати за номером 102. Начальник міліції наголосив: «Якщо ви звикли, що до вас приходять одні контролери, а тут раптом з’явились незнайомі вам люди — це вже привід насторожитися. Просіть пред’явити документи й викликайте міліцію. Якщо це будуть справжні контролери чи працівники соціальної служби, то разом перед ними вибачимось. Це легше, аніж людям наражатись на небезпеку, а правоохоронцям потім розшукувати злочинців.

Ні в якому разі не можна:

• Пускати у двір, тим більше в будинок, незнайомих людей.

• Будьте насторожі, коли у вас пропонують купити пух, перо, старі акумулятори, перепеленати дитину, навіть попити води. Такі приводи для проникнення в оселю зазвичай використовують шахраї і злодії.

 

Що краще зробити для власної безпеки

• У всіх незнайомців, які представляються контролерами чи співробітниками соціальних служб, потрібно вимагати посвідчення особи.

• При найменшій підозрі необхідно телефонувати за номером 102.

• Помітивши, що на вашій вулиці, біля вашого чи сусідського будинків «крутяться» підозрілі особи, знову ж телефонуйте в райвідділ на номер 102.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 березня 2013, 10:33 | Кобеляки | Кримінал
1. Вася против всех / 12 березня 2013, 14:48
Вот таких сволочей что грабят стариков надо заставлять работать на самых тяжлеых работах,а деньги не госсударственным толстопузам ,а тем самым старикам отдать.Я Вася против подобных подонков,я за уважение к старикам.
2. Elana / 13 березня 2013, 03:56
+1 Вася, вони не для того життя прожили, щоб на старості якесь бидло їх грабувало.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації