Вхід | Реєстрація

На Смертному встановили «моргайка»

На Смертному встановили «моргайка»

У Кобеляках встановили світлофор, який буде попереджати водіїв про необхідність посилити увагу.
Старожили і люди середнього віку пам’ятають, що в Кобеляках кілька десятиліть тому функціонували два світлофори. Один із них був встановлений на перехресті вулиць Радянської та Червоноармійської, другий — Шевченка і Червоноармійської.

З того часу у місті і в країні відбулися значні зміни. Інтенсивність транспортного руху зросла в кілька разів, водночас суттєво зменшилися можливості місцевих бюджетів. І вже кілька років поспіль чимало жителів Кобеляк живуть мрією. Точніше — кількома мріями. Перша із них і головна — будівництво поряд із райцентром об’їзної дороги, яка б відвела транзитний великоваговий транспорт із міських вулиць. Адже через його наявність кобелячани потерпають одразу від багатьох негативних чинників. Фури псують автошляхи, від постійної вібрації руйнуються будинки, пил і величезна кількість вихлопних газів дошкуляють здоров’ю містян. Крім того, на багатьох перехрестях райцентру у вранішні години почали реєструвати небувале явище — автомобільні «пробки».

Та, безумовно, будівництво об’їзної дороги є справою складною і коштовною. І осилити його фінансово може виключно державний бюджет України. А він, як відомо, перебуває у стані, далекому від ідеального. Тому ця мрія кобелячан навряд чи здійсниться раніше ніж через пару років.

А ось інше побажання містян вже стало реальністю. Зважаючи все на ту ж пожвавлену інтенсивність руху транспорту, люди все частіше й частіше почали згадувати про світлофори. Це питання ледве не щороку задавалось міському голові Олександру Ісипу або іншим посадовцям міськради. Та чиновники постійно відмовлялись від втілення цієї пропозиції в життя, посилаючись на брак коштів і бюджеті.

Тим більш приємною несподіванкою стало видовище, яке кобелячани мали змогу зафіксувати у понеділок на розі вулиць Фрунзе і Касьяна. Близько 11-ої години там з’явились кілька працівників комунальної служби у супроводі співробітників ДАІ. Вони встановили на електроопорі… світлофор. Не той повноцінний, з трьома кольорами, а блимаючий лише жовтим. Згідно із задумом,  прилад повинен забезпечити покращення ситуації із безпекою руху на так званому Смертному перехресті. Перетин вулиць Фрунзе і Касьяна здавна має в Кобеляках погану репутацію. Дорожньо-транспортні пригоди, які там трапляються у більшості випадків супроводжуються тяжкими наслідками, аж до летальних. Саме за це перехрестя й отримало неофіційну назву «Смертного». Місцеві водії частенько скаржаться на заїжджих «лихачів», які, ігноруючи всі писані і неписані правила, здійснюють ризиковані маневри у даній місцевості. Особливо грішать цим власники великих і дорогих машин таких як «Jeep Grand Cherokee», «Lexus», «BMV».

Крім того, у вранішні години дане перехрестя постійно переходять учні міського навчально-виховного комплексу №1. Зважаючи на цю низку факторів, кобеляцькі «даїшники» вирішили встановити світлофор саме на «Смертному». Постійно блимаючий жовтий сигнал, згідно із задумом, має привернути увагу водіїв саме до пішохідного переходу. Відповідний знак встановлений, а дорожню розмітку нанесуть лише після того, як відремонтують зруйнований перед парламентськими виборами асфальт.

Аналогійний «мигайло» встановлений на стаціонарному посту ДАІ, що знаходиться за Кобеляками у напрямку Дніпропетровська. Щодо можливості встановлення світлофора на перехресті вулиць Червоноармійська та Шевченка, то начальник ВДАІ Кобеляцького району Геннадій Тіняєв зазначив: «Поки що цей варіант не розглядається. У тому місці транзитний транспорт звертає з вулиці Шевченка і не несе загрози школярам, які йдуть до міської школи №2».

Вартість встановлених приладів і джерело їх фінансування поки що встановити не вдалося. Відомо лише, що куплялись вони не за рахунок міського бюджету.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня 2013, 11:42 | Кобеляки | Суспільство
1. 7777 / 14 березня 2013, 18:37
Філ-- щось не пам1ятаю там ні одної аварії за участі іномарок (всі місцеві або були підшофе або не вчили правил дорожньго руху-- так що нічого перекладати чужий біль з хворої голово на свою.......
2. Дмитрий / 15 березня 2013, 17:44
«BMW»
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації