Вхід | Реєстрація

Ода жінці

Ода жінці

Жінка! Немає в світі більш досконалого творіння. Недаремно її порівнюють з квіткою, сонцем, лебідкою, як от і у вірші Миколи Валка, керівника хору «Чебреці».

Віршованими рядками розпочалося свято в Білицькому будинку культури. Як завжди, його творчий колектив радо зустрічав і дивував цікавою, насиченою програмою.

У концерті звучали пісні у виконанні народного самодіяльного хору «Чебреці», сольні виступи керівників хору Алли Мулько та Миколи Валка, а також музичні номери солістів хору Інни Машинської, Ліни Кукоби, Ольги Іваненко, Ірини Кіндер, Лідії Терентьєвої.

У концертний віночок ведучі свята Алла Мулько, Ольга Іваненко та Георгій Горгола вміло вплітали пісенні привітання від жіночого ансамблю «Берегиня», чоловічого ансамблю, жіночого тріо в складі Людмили Пугач, Інни Машинської, Ірини Кіндер, чоловічого тріо в складі Миколи Валка, Віктора Даніщенка, Григорія Горголи.

Високо оцінили глядачі виступ дуету Алли Мулько та молодого виконавця Олександра Ляха, які виконали пісню «Незаконченый роман». Хочеться побажати дебютанту, щоб його роман із піснею не закінчувався ніколи.

Вокальні твори перепліталися з хореографічними композиціями. Постановки керівника танцювального колективу «Чебреці» Ольги Попової — талановиті й неповторні. Яскраві костюми, яскраві виконавці й такі ж яскраві враження від їхніх виступів.

А вальс у виконанні Валерії Дзигар, Інни Бабенко, Євгена Козара і Миколи Бондарчука став незабутнім подарунком для всіх жінок. Дві пари кружляли по сцені, змінюючи одна одну, і неможливо було відвести погляди від цього дива.

Хорошою традицією стало запрошувати на святкові концерти самодіяльних артистів-біличан.

Цього разу жінок прийшли привітати Руслан Чумак і Костянтин Угрюмов. Руслан виконав пісню «Белая береза» і своїм голосом зачарував усіх жінок у залі. Костянтин Угрюмов виконав одну з пісень Висоцького, ще раз довівши, що пісні його улюбленого автора доречні скрізь, навіть 8 Березня. Котра з жінок змогла би встояти проти запрошення Висоцького і Костянтина Угрюмова: «Соглашайся хотя бы на рай в шалаше..». Ні одна. Тому глядачі й не відпускали Костянтина. А він, вдячний своїм прихильникам, виконав ще одну пісню Висоцького. Бурхливими оплесками зал проводжав свого улюбленця.

Поряд із дорослими виконавцями виступили й зовсім юні, але талановиті і закохані у пісню, — Владислав Кинько та Юлія Жук.

Подарунком до 8 Березня стала пісня «Білицький вальс», яку представила глядачам Алла Мулько, талановита й улюблена співачка не лише біличан, бо знають Аллу далеко за межами району. «Білицький вальс» був написаний у співавторстві з односельчанкою Валентиною Рябчевською. Глядачі зустріли пісню з захопленням, адже перша музична композиція цього авторського дуету, «Пісня про Білики», уже давно стала візитною карткою «Чебреців».
Алла Мулько висловила вдячність команді людей, які працювали над тим, щоб ця пісня прозвучала зі сцени. І знову знайомі імена талановитих біличан: Микола Валко, Віталій Крайник, Антон Антоненко (м. Полтава), Микола Бондарчук, Інна Машинська, художній керівник танцювального колективу Ольга Попова та її вихованці.

Таким було свято 8 Березня в Біликах. Але не повною буде розповідь, якщо не згадати дитячий концерт «Тобі матусю».

2 березня діти мали змогу привітати своїх мам, бабусь, сестричок зі святом. А допомогли їм у цьому їх педагоги: Ольга Попова, Людмила Безручко, Алла Мулько, Олена Олефір.

Колектив Будинку культури тісно співпрацює з бібліотекою. Тому біличани могли насолодитися оформленням сцени, приміщення. У оформленні були використані вироби членів дитячого гуртка «Всеумійко» під керівництвом завідуючої бібліотекою Ольги Курило. А в приміщенні бібліотеки проходила вистака членів гуртка «Творчий дивосвіт». Там були представлені роботи в’язані гачком, вишивка, малюнки, аплікації з тканини, вироби з бісеру.

У виставці прийняли участь і члени гуртка, і читачі бібліотеки.

Дорогі біличани! Без вашої підтримки, любові та вдячності це свято не було б таким, яким воно стало. Ми дякуємо всім і запрошуємо до подальшої співпраці.


Автор: Ольга Курило, завідуюча Білицькою бібліотекою


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2013, 14:25 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації