Вхід | Реєстрація

Дитяча казка чи реальність?

Важко знайти людину, яка у новорічну ніч не загадує бажань. Чому в одних вони здійснюються, а в інших – ні? Психолог Ірина Зінченко розповідає, що необхідно правильно загадувати бажання.
Ви досі думали, що дванадцять ударів годинника – це лише команда наповнити келихи? Тоді попрощайтеся зі своєю мрією, бо фокус зі здійсненням новорічних бажань стане реальністю лише тоді, коли його ретельно підготувати. У цій відповідальній ситуації дотримуйтеся золотої середини: не варто перетворювати свято на психоаналіз, але поставтеся до загадування бажань серйозно.

Репетиція Нового року
Найчастіше під Новий рік спливають зворушливі спогади дитинства – не відмовляйтеся від приємних хвилин і здійсніть подорож у своє минуле. Пригадайте, який Новий рік був для вас найбільш пам’ятним та веселим, а після екскурсії в минуле повертайтесь у реальність з гарним настроєм.
Тепер пригадайте все добре, що трапилось з вами у цьому році. Свої перемоги та успіхи можна навіть записати на аркуші паперу. Якщо спаде на думку неприємна ситуація, то поміркуйте, який урок ви отримали, вирішуючи проблему. Взагалі, не варто довго ламати голову, бо найцінніший момент у підготовці до загадування бажань – наповнити себе позитивною енергією.

Мрії великі і малі
Наступний етап – вибір бажань. Психолог Ірина Зінченко радить загадати лише одне й те, що наближене до вашої ситуа­ції. Інтуїція повинна підказати, яка приємна перспектива у вашому житті бажана і можлива. Не варто мріяти про бунгало на екзотичних островах, якщо у вас немає навіть закордонного паспорта, краще для початку загадати поїздку на узбережжя.
— Будь-які перспективи треба планувати поетапно: шлях до великої мети розділити на кілька відрізків і детально продумати спочатку перший етап, – каже Ірина Зінченко. – Кожен крок до здійснення бажання додасть вам впевненості, подарує задоволення. Ви постійно будете відчувати себе переможцем, енергійною і сильною людиною.

Песимісти в ударі
Іноді загадування бажання може бути шкідливим. Якщо людина розчарована у житті, то чергова мрія, яка не здійснилась – це новий удар долі. Ось чому треба загадувати бажання, які здебільшого залежать саме від вас. Наприклад, ви мрієте змінити місце роботи, тоді запитайте себе вже через місяць після новорічних свят, чи зробили ви хоч щось, аби наблизитися до мрії?
На Новий рік можна загадати будь-які бажання: і близькі, й далекі. Деякі психологи рекомендують скласти перспективний план (проте не наслідуйте бюрократів і не вписуйте пункти «для галочки», краще менше, але лише необхідне). До речі, зрадити мрії – не гріх. Краще зійти з обраної стежки, якщо відчуваєш, що помилився, ніж вперто йти далі, аби лише довести самому собі, що здатен завершити справу.
А ще – пам’ятайте: науковці вже визнали такий факт, як феномен здійснення бажань. А це означає, що навіть скептики науки рекомендують залишити у житті місце для казки, яка цілком може стати реальністю.

Народний метод
Напишіть найзаповітніше бажання на паперовій серветці і згорніть її трубочкою. Під бій годинника серветку треба підпалити. Коли вона повністю вигорить, киньте попіл у келих з шампанським та випийте до дна. Звісно, у цей момент треба зосередитися на своєму бажанні.

Загадуйте бажання на Новий рік
Давні народні звичаї дуже часто переплітають­ся з порадами фахівців. Практичний психолог Ірина Зінченко (на фото) розповідає, що бажання людини – ціла наука.
— У новий рік треба йти з легким серцем. Не загадувати бажання не можна, краще загадати – і нехай воно не здійсниться, ніж зустрічати Новий рік зневіреним. Відмовлятися від мрій і бажань – крок назад, у цьому немає нічого конструктивного. Загадування бажань дає людині віру і надію, а без них важко досягати мети.

Новорічні бажання
Руслан:
— Я вірю у здійснення мрій та новорічних бажань. Цього року загадаю мир у всьому світі, а все інше буде гаразд – я впевнений!

Андрій Андрійович:
— Я не вірю у здійснення бажань під Новий рік, бо все у житті вирішує час і випадок, своє життя я довіряю Богові.

Олена:
— Новорічні бажання здійснюються, але я ніколи не промовляю їх вголос, щоб не наврочити.

Ірина Григорівна:
— Я ніколи не загадую бажань, бо впевнена, що диво може статися зі мною будь-коли, а не лише у новорічну ніч. Раніше загадувала, але ніколи не збувалося, тому тепер живу спонтанно і щохвилини чекаю на диво.

Олена:
— Моє найзаповітніше бажання вже одного разу здійснилось, тому завжди загадую і вірю. Колись під Новий рік я загадала народити сина, й уявіть собі, у листопаді в мене з’явився хлопчик.

Євген:
— Я вірю, що бажання здійснюються! А мрію про те, аби випало багато-багато снігу, щоб можна було качатися в ньому, грати в сніжки та кататися на санчатах.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2010, 10:20 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації