Вхід | Реєстрація

Чоловік зарізав сусідського собаку

Чоловік зарізав сусідського собаку

Останнім часом почастішали конфлікти не лише між людьми. Жертвами людських «розбірок» стають і тварини.

Улітку минулого року чималий резонанс викликало вбивство собаки в селі Трояни Кобеляцького району. Тоді жертвою двоногого розбишаки став ротвейлер. Справа дійшла до суду. І чоловік був засуджений за ознаками статті 299 Кримінального кодексу України

 

Стаття 299. Жорстоке поводження з тваринами

1. Знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене з застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацьковування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських або корисливих мотивів, караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів громадян або арештом на строк до шести місяців.

2. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього, караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років.

 

Із того часу повідомлень про жорстоке повернення з тваринами до правоохоронних органів не надходило. А ось розслідувати ситуації, коли люди ставали жертвами нападу тварин, в основному собак, міліціонерам доводиться постійно. За словами Віри Гомонюк, відповідальною за роботу з населенням у Кобеляцькому райвідділі міліції, у Біликах є така собі громадянка У., від пса якої страждає ціла вулиця. На неї вже складено кілька адміністративних протоколів.

Та ось наприкінці лютого в райвідділ внутрішніх справ надійшло повідомлення про те, що в селі Красне чоловік убив собаку, буквально зарізав її. Виїхавши на місце події, правоохоронці дійсно виявили загиблого пса з двома ножовими ранами. Одразу було порушене кримінальне провадження за ознаками вже згаданої статті 299 Кримінального Кодексу України.

За словами правоохоронців, обставини, які передували вбивству тварини, є досить неоднозначними. Німецька вівчарка жила в приватному господарстві в будці. Утримувалась безприв’язно. І, за словами чоловіка, який її зарізав, постійно забігала до нього в двір і завдавала шкоди домашньому господарству. Він нібито попереджав власника про необхідність наглядати за собакою. Але на цьому справа й закінчувалась. Того злощасного дня тварина вчергове навідалась до сусідського подвір’я і заходилась давити курей. Їх власник учергове зателефонував господарю собаки. Той пообіцяв владнати ситуацію. Тим часом вівчарка задавила чотирьох курей. Нерви в чоловіка не витримали і він накинувся на тварину з ножем. Правоохоронці знайшли мертву собаку в її будці. Знайшли і знищених курей.

Днями до райвідділу міліції надійшла нова заява з повідомленнями про жорстоке поводження з тваринами. Цього разу від жителів Кобеляк. Кілька людей стверджують, що їхній сусіда систематично знищує котів і собак, розставляючи на них браконьєрські «петлі». Кобелячани регулярно помічають зникнення своїх домашніх улюбленців. А один котик, виживши, прийшов додому з металевою петлею на шиї. Міліціонери приїхали на місце події. Але не знайшли достатніх доказів для відкриття кримінального провадження. Із чоловіком, на якого написали заяву, поки що провели профілактичну бесіду.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2013, 09:29 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації