Вхід | Реєстрація

Бутенківські школярі — учасники Всеукраїнської акції «Олімпійське лелеченя»

Бутенківські школярі — учасники Всеукраїнської акції «Олімпійське лелеченя»

З четвертого по сьоме березня в Буковелі проводилася Всеукраїнська акція з популяризації зимових видів спорту серед дітей «Олімпійське лелеченя».

Основна мета акції — сприяння вихованню учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху: дружбі, взаємоповазі, солідарності, благородстві, формування в них навичок та культури здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою та спортом, популяризація зимових видів спорту. Ініціатором і засновником цієї акції є Національний олімпійський комітет на чолі з Сергієм Бубкою. Цього разу до Прикарпаття з’їхалися команди, що представляли двадцять сім регіонів України, а це майже дві сотні дітей віком 10-12 років. Полтавську область на цьому заході представляли учні 5-6 класів Бутенківської школи: Богдан Киба, Дмитро Сіріціану, Анна Маньківська, Катерина Миргородська, Наталія Федорцова, Тетяна Козар, Олег Плахтій, Олег Юркін. Таким чином, Бутенківська школа була відзначена за багаторічну активну участь у різноманітних олімпійських акціях, а також неодноразові перемоги в проведенні олімпійських тижнів. На церемонію відкриття були запрошені почесні гості: Олена Петрова, срібний призер Олімпійських Ігор 1998 року у Нагано з біатлону, Христина Подгрушна-Опьола, учасниця зимових Олімпійських Ігор 1994 року в Ліллехаммері з гірськолижного спорту. Діти мали нагоду поспілкуватися з зірками спорту, а також взяти автографи на пам’ять. Програма акції була дуже насиченою і складалася з двох частин — спортивної та освітньої. Діти демонстрували свої знання в олімпійській вікторині (де, до речі, бутенківські школярі показали високий рівень, посівши четверте місце), брали участь у конкурсі олімпійського малюнка і головне  — училися кататися на лижах, а потім і змагалися в гірськолижному слаломі. Більшість дітей уперше стали на лижі і декому з них на початку занять навіть важко було втримати рівновагу. Але майстерність інструкторів із гірськолижної підготовки, які працювали з дітьми, створила диво: після двох кількагодинних занять діти досить упевнено керували лижами і змогли прийняти участь у змаганнях, упевнено подолавши дистанцію гірськолижного слалому. Як відзначила Христина Подгрушна-Опьола, змагатися з командами з західних областей України було дуже важко, бо вони ближче до гір. Але головна мета цього заходу — не перемога, а привити дітям любов до зимових видів спорту, навчити їх володіти лижами, наблизити до головних ідей олімпійського руху. І зважаючи на враження дітей, ця мета була досягнута. Адже ніхто з них не хотів так швидко повертатися додому, а прагнули, щоб зимова казка в Буковелі продовжувалася.

На завершення слід відзначити, що фінансування поїздки (проїзд, проживання, харчування, єдина форма, прокат гірськолижного спорядження, послуги лижних інструкторів) здійснювалося повністю за рахунок Полтавського обласного відділення Національного Олімпійського Комітету (директор Інесса Гетьман). І саме завдяки її старанням бутенківські діти помітно виділялися серед інших команд єдиною спортивною формою (яскраві лижні комбінезони, футболки з національним орнаментом) і змогли гідно представити Полтавську область на цьому форумі спорту та дружби. На згадку про цю чудову акцію дітям залишилися яскраві, незабутні спогади, навики у володінні гірськими лижами, а також футболки та сувеніри на олімпійську тематику.


Автор: Микола Мигуля, учитель-методист Бутенківської ЗОШ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2013, 15:54 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації