Вхід | Реєстрація

«Покращення немає через наше головотяпство!»

На черговій щотижневій нараді у райдержадміністрації найбільше говорили про реформування медичної галузі. Поки що воно йде не зовсім так, як цього хотілося б районній владі.

Питання медичних реформ лише за останній час уже втретє обговорюють на щотижневих нарадах. Цього тижня першим на трибуну підіймається головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Володимир Тур. Він розповідає про те, що ПМСД вже три місяці діє як самостійний медичний заклад. За словами Володимира Миколайовича, позитивна динаміка вже є. Підготовлені всі документи, необхідні для отримання ліцензії МОЗ. Їх підготовку дещо затримали зміни у ліцензійних умовах, які відбулися вже у січні цього року. Також, за словами Володимира Тура, відбулося розмежування між ЦРЛ та ПМСД. На черзі — відкриття другої реєстратури. Щоб у кожного закладу була своя, окрема. Найбільш болюче питання — нестача кадрів.

— Ми плануємо їхати у медичну академію. Але треба їхати з чимось, щось пообіцяти!

Члени президії починають активно обговорювати квартирне питання. Голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс наполягає, що у Нових Санжарах потрібно знайти квартиру для подружжя двох лікарів. Але тут у розмову втручається головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря.

— Нам потрібна квартира для педіатра. Ця лікар до нас приходить 1-го серпня і їй дуже потрібне житло. Її направляли у Чорнухи, але перенаправили до нас.

Члени президії прохають Володимира Тура перерахувати села, в яких потрібні сімейні лікарі. Той називає: Великий Кобелячок, Малий Кобелячок, Старі Санжари, Руденківка, Соколова Балка, Крута Балка, Маячка, Стовбина Долина.

— І що, ніде немає варіантів із житлом? — цікавиться Сергій Шовкопляс.

— У Старих Санжарах є півбудинку, але там потрібен ремонт. У Руденківці — лише на умовах оренди, — говорить Володимир Тур.

— У Маячці є будинок! — авторитетно заявляє заступник голови РДА Володимир Борт. І головному лікарю ПМСД зауважують, що він недостатньо ретельно шукав підходяще житло для сімейних лікарів.

— Коли вводимо реєстратуру в дію? — заклопотано цікавиться інший заступник голови РДА — Іван Солодовник.
Володимир Тур точно відповісти не може. Пояснює, що роботи йдуть дещо повільніше, ніж хотілося б.

— Та це потрібно було зробити ще до ночі з 31-го на 1! — різко висловлюється Сергій Шовкопляс. — Ви ж знали що буде розмежування?! Отже, мали подумати і про другу реєстратуру! А тепер люди йдуть сердиті, як оси! Тому що нинішнє становище не передбачає багатьох нюансів!

Володимир Тур, залишаючи місце для виступів, обіцяє прискорити темпи робіт, але конкретної дати все-таки не називає. А на трибуну підіймається головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря. Вона говорить про те, що перше завдання реформи виконане — відбулося юридичне розмежування первинної та вторинної ланки медицини.

— Наша область не входить до числа пілотних, — нагадує Ольга Василівна, — у тих областях під реформу дають відповідне фінансування. У нас фактично те ж саме зроблено без затрат! Не дивлячись на деякі нарікання, я хочу нагадати, що за підсумками 2012-го року медична галузь Новосанжарського району зайняла 6 місце в області!

Виступи двох медичних керівників підсумовує Сергій Шовкопляс. Говорить він емоційно, іноді навіть занадто.

— Покращення немає через наше головотяпство! — говорить голова РДА, знову згадуючи про питання другої реєстратури. Також Сергій Шовкопляс наголошує на тому, що обидва керівники медичних закладів мають проходити етапи реформування разом, а не тягнути ковдру кожен на свій бік.

— А то у мене складається таке враження, що у Гирі в усьому винен Тур, а у Тура в усьому винна Гиря!
Володимир Тур запевняє, що ніяких конфліктів між ним та головним лікарем ЦРЛ немає.

— Ми кожен понеділок починаємо із спільної наради! — стверджує керівник ПМСД.

Голова райдержадміністрації правий як ніколи. Якщо медична реформа покликана була спростити медичне обслуговування громадян, то поки що результат не досягнутий і близько. Адже замість того, щоб отримувати кваліфіковану допомогу від лікарів первинної чи вторинної ланки, пацієнти розгублено бігають поверхами, плутаючись — де ЦРЛ, а де — ПМСД. Будемо сподіватись, що відкриття другої реєстратури ситуацію змінить у кращу сторону.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2013, 09:11 | Нові Cанжари | Суспільство


1. санітар / 23 березня 2013, 14:30
На жаль проблема з житлом для сімейних лікарів існує, але мені здається,що вона де-що надумана та роздута.Для прикладу хто звертався з цією проблемою до директора агрофірми в Соколовій Балці? Яку отримали відповідь??? Невже в Ст.Санжарах керуючий відмовив допомогти з ремонтом? Приблизно такий стан справ і в інших селах. Воно звичайно простіше перекласти цю роботу,а потім і провину на керівників медичних закладів,якби не одне але:а навіщо тоді нам такий, намісницький,державний апарат?...
2. ясен / 23 березня 2013, 16:15
1. читач пише:
«яка здорова квадратура больниці, поліклініки а толку тільки немає ніякого, хай Гиря на наступну сесію скаже цифру, скільки ми платемо зімою в місяць за газ»
Це реальне досягнення і благо,що хворі у нас не лежать в коридорах.Ти,читач ,на щастя напевно не лежав після операції в палаті на 8 мість на 9 додатковому ліжку.Ні!!! Економити на лікарняному закладі-абсурд,а от на райдержадміністраціі-цілком доцільно.А взагалі лікар повинен лікувати і не Гирине чи Турове діло шукати житло для молодих лікарів,є та сама райадміністрація,райрада.Чи легше Шовкоплясу на когось свою роботу перекинути?Якщо не щось не вийшло -на ковер .Якщо все ОК.-Шовкоплясова заслуга.Шовкоплясу з Левицьким гроші потрібно винайти.А підшукати житло могли б і сільські та селищна рада,якщо відразу незнають де який будинок продається.В Нових Санжарах п"ятиповерхівка нова майже пуста,в Руденківці- квартири в бараках,та приватних садиб що продаються повно.
3. Стовбина Долина / 23 березня 2013, 20:20
4. профессор пише:
«Це реальне досягнення і благо,що хворі у нас не лежать в коридорах.»
Шановні!Досягнення?????Ви мабуть з глузду з"їхали!За кого ми самі-себе маємо???МИ!!!!!Ми з Вами!!!!!-центр Європи!
4. Стовбина Долина / 23 березня 2013, 20:40
....з дозволу читачів,прохання,мабуть це буде цікаво всьому району.Хотілося б,як п"яту владу,прохати журналістів довести до відома всіх жителів Новосанжарського району,перевірки про виконання закону України "Про доступ до публічної інформації"!,а саме,до головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ!:!1.Яка заробітна плата становить головного лікаря?2.Чи має особа,(наприклад в.о.поліклінічного відділення)-поєднувати голову ЛКК)?-корупція-НА ЛИЦЕ!Один-виписує,другий-підтверджує!
5. Стовбина Долина / 23 березня 2013, 20:54
...присутність на концерті з нагоди "90-річниціНовосанжарського району"----ПРИГОЛОМШИЛА!...соромно!Соромно за ляльковий театр.якому жити залишилось до.....ДО Народного ГНІВУ!!!.....і прапори партії "Проффесора!!в ж....пі в нього будуть!!
6. Стовбина Долина / 23 березня 2013, 21:06
Страшнi слова, коли вони мовчать,
коли вони зненацька причались,
коли не знаєш, з чого х почать,
бо всi слова були уже чимись.
Хтось ними плакав, мучився, болiв,
iз них почав i ними ж i завершив.
Людей мiльярди, i мiльярди слiв,
а ти х маєш вимовити вперше!
Все повторялось: i краса, й потворнiсть.
Усе було: асфальти й споришi.
Поезiя — це завжди неповторнiсть,
якийсь безсмертний дотик до душi.
7. Стовбина Долина / 23 березня 2013, 21:16
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
..мабуть монолог!!!!!Дивує!-,чому на святі не згадали Андрія Олександровича????????...,а відповідь проста:,він не з сука...ми!!!!!Якою б Река не був людиною,але для Нових Санжар(з післявоєнних років),мабуть він зробив найбільше,чим разом взяті керівники району за останні 50 років!
8. чачар / 24 березня 2013, 08:41

Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
9. читачка / 24 березня 2013, 15:13
Невже друга реєстратура вирішить проблеми медицини. Реформа в самому початку антинародна.
10. Кучер / 24 березня 2013, 19:43
Обратите внимание на этих совещаниях только воздух гоняем.шовкопляс сделал замечание тому, засл.того,но никакого не следует конструктивный. Никакого толку,никаких результатов.не может руководить районом лицо погрязшее в интригах и коррупции. У других районах председатели администраций думают,что леще можна сделать для людей,а наш переживает как пройдет инкубация яиц нашего птичнике и почем он продают курчат.
11. Валентин / 25 березня 2013, 07:21
В нашей стране привыкли не вложив ни копейки провести реформу. А потом искать виноватых. До боли жалко больных, которые не могут получить нужной помощи и медработников (тех, кто остался), работающих на грани нервного срыва за копейки. А в сельской местности в большинстве случаев медицинская помощь вообще не доступна, а вы обвиняете Тура. за то, что молодежь туда не едет.
12. читач / 27 березня 2013, 16:07
13. Валентин пише:
«В нашей стране привыкли не вложив ни копейки провести реформу.»


дати гроші на боротьбу з корупцією це те саме, що дати алкоголіку гроші на лікування
13. самоцвіт / 27 березня 2013, 16:57
О.В.Гиря-в ряді складних ситуацій (пожежа,реформування і т.д.)проявила себе як грамотний,досвідчений,самодостатній керівник.Такі люди повинні керувати районом та боротися з корупцією.
14. Чорни Ворон / 27 березня 2013, 22:39
15. самоцвіт пише:
«О.В.Гиря-в ряді складних ситуацій (пожежа,реформування і т.д.)проявила себе як грамотний,досвідчений,самодостатній керівник.Такі люди повинні керувати районом та боротися з корупцією.»



Вона найперша хабарниця.
15. Саид / 27 березня 2013, 22:55
А ты. За руку ее взял?
16. ясен / 28 березня 2013, 10:07
В нашому селищі просторе лікарняне приміщення,є кілька досвідчених,талановитих лікарів,суперовий купили флюрограф.Але серед лікарів немало статистів, що діагноз не можуть вірно поставити і лікують наугад.Щоб вирішити кадрову проблему потрібно голові райдержадміністрації не трибуну трусити потрібно ,а придбати житло для молодих лікарів.Чорний ворон-не там копаєш!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації