Вхід | Реєстрація

Башта на поплавках

Башта на поплавках

До редакції звернулись кобелячани, які повідомили, що водонапірна вежа, що розташована поблизу парку Перемоги, протікає і подекуди на вежі можна побачити бурульки.

Аби підтвердити цю інформацію ми особисто приїхали до водонапірної вежі, що розташована поблизу парку Перемоги. Дійсно, ми побачили, що стіни вежі здебільшого вологі, а з однієї сторони з’явились бурульки невеликого розміру.

За коментарем ми звернулися до директора комунального підприємства «Водоканал» Івана Дяченка. Він повідомив, що водонапірна вежа на даний час у аварійному стані не знаходиться і функціонує. Хоча про проблему з її протіканням знає.

— Ця вежа збудована ще за радянською системою і працює на поплавках. Буває, що один з поплавків не спрацьовує. Тоді вода починає бігти через верх. Так трапляється часто. Особливо, на вихідних. Якщо ж така ситуація виникає в будній день, то працівники «Водоканалу» оперативно виїжджають на місце і підкручують або ж замінюють поплавок на новий, — каже Іван Іванович.

А загалом, за його словами, у місті функціонують три водонапірні вежі. Одна з них, по вулиці Дружби, протікала постійно. Та минулого тижня до Кобеляк приїжджали спеціалісти з Києва, які встановили там новий енергозберігаючий ресурс — японський інвектор, придбаний міською владою за 40 тисяч гривень. Відтепер саме інвектор регулює тиск в системі, а не водонапірна вежа, як це було раніше. Наразі вежа відключена. І за словами Івана Івановича, вона вже не потрібна. У планах керівництва «Водоканалу» поставити такий інвектор і замість водонапірної вежі поблизу парку Перемоги, аби мати змогу і її відключити.

— До речі, таку інвекторну систему впроваджують у більшості великих міст України, — зазначив Іван Дяченко. — Ми також намагаємося впровадити інноваційні технології і в нашому, хоч і не великому, місті.

Що стосується третьої вежі, яка знаходиться в мікрорайоні Ведмедівка по вулиці Куйбишева, то за словами директора «Водоканалу», вона в гарному стані і не протікає. Тому проблем із нею немає.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2013, 13:55 | Кобеляки | Суспільство
1. ajavrick / 23 березня 2013, 14:37
Нарешті! Кобелячани роздивилися, що башта протікає... Та вона ніколи і не припиняла протікати. Від самого ремонту, про який кілька років тому влада звітувала, б"ючи, як Кінг-Конг, себе в груди. Скільки, цікаво знати, повинен коштувати ремонт, щоб після нього поплавки не заїдали? Тепер грошенят у інвертор (до речі, інвектор - слово-каліка - перевірте у вікіпедії) засадять. Маючи цілком придатну до експлуатації водокачку. Тисячі, бач, мабуть, десятки тисяч кобелячан щонеділі, вгамовуючи споживчу спрагу, повільною ходою прямують повз башту, повз понівечену красуню-вербу. Нарешті, хоч хтось зацікавився, що ж то за бурульки...
2. ajavrick / 23 березня 2013, 14:49
Ще дуже цікаво було б подивитися на ті поплавки, які так часто працівники водаканалу міняють... Люди, це ж якась маячня. Шановний керівник робить з нас дурнів. Поплавки в унітазах пересічним громадянам часто доводиться міняти? Це ж абсолютно однаковісінькі системи. Якби кореспондент набралася сміливості та зробила репортаж з верхотури, та фото тих злощасних поплавків. Розумію, це майже неможливо - стратегічний об"єкт, як не як...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації