Вхід | Реєстрація

Меліоративні системи передадуть водному господарству

У процесі реформування аграрного сектора економіки меліоративні системи були включені до переліку об’єктів, що не підлягали приватизації. З метою збереження внутрішньогосподарських зрошувальних систем з 2003 року згідно з Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про колективне сільськогосподарське підприємство» передбачена безоплатна передача до комунальної власності внутрішньогосподарських систем.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.08.2003 № 1253 «Про затвердження Порядку безоплатної передачі у комунальну власність об’єктів соціальної сфери, житлового фонду, у тому числі незавершеного будівництва, а також внутрішньогосподарських меліоративних систем колективних сільськогосподарських підприємств, що не підлягали паюванню в процесі реорганізації цих підприємств та передані на баланс підприємств-правонаступників» внутрішньогосподарські зрошувальні системи передавалися в комунальну власність сільських територіальних громад, щоб мережа каналів, трубопроводів та інша інфраструктура не були безгоспними. Робота проводилася районними комісіями під головуванням заступників голів райдержадміністрацій за технічної участі представників «Полтаваоблводресурсів». На жаль, не всі внутрігосподарські системи були передані в комунальну власність.

У цей період землі з меліоративними системами потрапили у приватну власність різних господарств та фізичних осіб. За рахунок цього зменшилась відповідальність за належне використання внутрішньогосподарських фондів, які в багатьох випадках залишились без господаря. Це призвело до руйнування, розграбування і втрати системами своїх функціональних можливостей.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 21.09.98 № 1482 (зі змінами) «Про передачу об’єктів права державної і комунальної власності» Новосанжарським міжрайонним управлінням водного господарства проводиться робота відповідно до своєї компетенції щодо сприяння прийняття органами місцевого самоврядування рішень стосовно передачі з комунальної до державної власності об’єктів інженерної інфраструктури, внутрішньогосподарських  меліоративних систем зрошуваного землеробства та віднесення до державної власності безгосподарних об’єктів інженерної інфраструктури внутрішньогосподарських меліоративних систем зрошуваного землеробства.


Автор: Юрій БОВКУН, начальник Новосанжарського МУВГ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2013, 09:29 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації