Вхід | Реєстрація

За рік кількість малих підприємств зросла вдвічі

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада Кобеляцької райдержадміністрації. На ній говорили про підготовку до весняно-літнього пожежонебезпечного періоду та розвиток малого підприємництва.

У неділю в нашій державі відзначали День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення. Тому під час апаратної наради людей, котрі працюють у цій сфері, привітали з професійним святом та нагородили грамотами й квітами.

Далі перейшли до розгляду питань у порядку денному. Перше було про розвиток малого підприємництва в Кобеляцькому районі. Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Микола Тюпка поінформував, що стан розвитку малого підприємництва за останні роки свідчить про зростання ролі цього сектору економіки в господарському комплексі району. Невід’ємним показником розвитку підприємництва є кількість малих підприємств на 10 тисяч населення. За словами Миколи Васильовича, станом на 1 січня 2012 року цей показник складав 20 одиниць на 10 тисяч населення. А на початок 2013 року — уже 41. Загалом, суб’єкти малого бізнесу відіграють значну роль у наповненні бюджетів усіх рівнів.

За інформацією Миколи Тюпки, на початок року в районі працюють 1750 фізичних осіб-підприємців та близько 160 фермерських господарств.

Наступне питання в порядку денному було про підготовку служб та лісогосподарських підприємств до роботи у весняно-літній пожежонебезпечний період. Першим до трибуни запросили начальника служби цивільного захисту Кобеляцького району Володимира Богуна. Володимир Миколайович повідомив, що служба, яку він очолює, до пожежонебезпечного періоду готова.

— Щороку в Україні згорають великі площі лісових масивів. А що говорити про спалювання сухої страви, яке є вкрай пожежонебезпечним. Недбале ставлення господарів земельних угідь улітку може призвести до загорання лісосмуг, лісів і навіть будинків. Трапляється, що звичайний недопалок чи непогашене багаття призводять до непоправних наслідків і навіть до людських жертв, — каже Володимир Богун. — Аналізуючи виїзди на пожежі лісових масивів та сільськогосподарських угідь, варто відмітити, що в 2012 році на гасіння пожнивних решток, сухої трави, обочин доріг та лісів підрозділ виїжджав 82 рази. Підрозділи місцевої пожежної охорони — 25 разів. Цього року вже виникало 2 випадки загорання сухої трави поблизу лісових масивів та автотрас.

Голова районної ради Юрій Тагадюк поцікавився, чи є відповідні нормативи, за якими пожежна служба повинна приїжджати на виклик. Микола Богун відповів, що нормативів немає.

— Якщо нормативів немає, то пожежники можуть приїхати і через годину після виклику? — запитав Юрій Іванович.

— При надходженні сигналу ми повинні реагувати негайно і виїжджати на місце пожежі. Та на швидкість впливає і стан доріг, і відстань, і якість техніки, — відповів Володимир Миколайович.

Головний лісничий Кобеляцького лісництва Йосип Хома також прозвітувався про підготовку до весняно-літнього пожежонебезпечного періоду, до якого працівники лісництва готові. Принаймні, так стверджує лісничий. За його словами, значним полегшенням у роботі стало встановлення на пожежній вежі камери відеоспостереження. Відтепер контроль за пожежами здійснюється з контори лісництва за допомогою моніторів.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2013, 10:15 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації