Вхід | Реєстрація

Ялинкові традиції пирятинців

Основним атрибутом Нового року, беззаперечно, є зелена красуня – ялинка. Одні - традиційно купують на ринку «живу» сосну чи ялинку, хтось – щороку ставить одну й ту ж – штучну, а дехто взагалі обходиться без новорічної ялинки.
Якими є ялинкові традиції пирятинців, - ми поцікавилися у них напередодні Новорічних свят.
Олександр, 34 роки:
- У нас склалася така традиція: щороку 31 грудня я купляю на місцевому ринку сосну висотою метрів 2. Потім ми разом з дружиною та сином її наряджаємо. До речі, ще маленька традиція – кожного року до тих ялинкових іграшок, які в нас уже є, обов’язково купуємо символ наступного року – цьогоріч ним стане тигр. Наша новорічна ялинка стоїть аж до свята Водохреща.
Марія Іванівна, 69 років:
- Останні роки Новий рік я зустрічаю без ялинки. Живу сама, тож немає кому купувати ту ялинку, я ж – не донесу з базару. Ото хіба-що якусь гілочку ялинкову чи соснову поставлю, та й усе. І, взагалі, Новий рік – для мене не свято. Адже його прихід означає, що ще на один рік я постаріла…
Олена, 28 років:
- Я поки-що не маю власної сім’ї, дітей, проте Новорічні свята дуже люблю. Щороку вдома наряджала «живу», хоч і невеличку, ялинку. Цього ж року придбала штучну і поставила її, прикрасивши ялинковими іграшками, заздалегідь – майже за місяць до Нового року. Крім того, прибрала своє помешкання дощиком, гірляндами – аби новорічний настрій був не лише у новорічну ніч, а протримався набагато довше.
Людмила Василівна, 52 роки:
- Новий рік у нашій сім’ї завжди був найкращим святом. Ялинка, бенгальські вогні, Дід Мороз, Снігуронька, подарунки під ялинкою – все це завжди було і радувало нас, наших дітей, а тепер і онуків. Тож цих традицій притримуємося й зараз. Наряджаємо велику красиву вічнозелену ялинку, готуємо багатий святковий стіл. Зустрічати Новий рік до нас приходять діти з онуками, тому свято у сімейному колі проходить весело і запам’ятовується на цілий рік.

Автор: Оксана БОНДАРЕНКО, piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2010, 10:58 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації