Вхід | Реєстрація

За борги перед пенсійним фондом у підприємця забрали «Крайслер»

На черговій щотижневій нараді у райдержадміністрації говорили про відключення електроенергії, конфісковане авто та FM-радіо.

На початку наради начальник філії «Полтаваобленерго» Володимир Остапчук повідомляє, що через негоду 24-го березня у районі сталося 16 відключень. Найдовше без світла перебували Великий Кобелячок, Пасічне, Шовкопляси та Попове. Там відключення сталося через падіння дерева, внаслідок якого спрацювала автоматика. Станом на 25 число усі населені пункти були підключені. Утім, Новосанжарський район стихія зачепила ще досить легко.

— Ми відправили бригаду і вишку на допомогу колегам з Гадяцького району. У них без світла залишились 80 % населених пунктів, — говорить Володимир Остапчук.

У продовженні наради на трибуну виходить заступник начальника управління пенсійного фонду у Новосанжарському району Тетяна Манько. Вона розповідає, що план наповнення бюджету пенсійного фонду виконали на 110,2 %, що становило 8 мільйонів 107 тисяч гривень. Та не всі підприємці справно роблять свої відрахування.

— Борг підприємців перед пенсійним фондом складає 276,5 тисяч гривень, — повідомляє Тетяна Манько. — Є такі, які ходять у боржниках і у 2010, і у 2011, і у 2012-му!

— Ви скажіть, що є такі боржники, які вам не платять, але їздять на «Крайслерах», яких і у області небагато! — пропонує голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

Після цих слів зі свого місця у залі підіймається начальник виконавчої служби Олег Гаврищук. І пояснює, що питання із цим підприємцем затягнулося через те, що у районному суді довго ділили майно між подружжям. А як тільки випала законна можливість, працівники виконавчої служби згаданий «Крайслер» конфіскували.

Далі перед присутніми виступають сільські голови із Шедієвого й Пасічного — Юрій Мовчан та Людмила Лахно. Розповідають про роботу зі зверненнями громадян.

Зокрема, Людмила Василівна зауважує, що раніше було багато скарг на поганий телефонний зв’язок. У цьому році, порівняно з 2011-м, таких поменшало. Розповідає сільський голова і про такі ситуації, коли людям не можуть допомогти ні місцева влада, ні правоохоронці.

— Нечесні на руку люди позичили у ветерана 200 гривень. А потім віддали фальшивку! Він це зрозумів тільки тоді, коли пішов із нею в магазин. Ми то допомогли йому написати заяву в міліцію, але правоохоронці нічим допомогти не змогли! — сумно констатує Людмила Лахно.

Наприкінці наради Сергій Шовкопляс звертається з питанням до начальника районних зв’язківців Івана Беця.

— Яким чином проінформувати населення району про те, що, наприклад, насувається негода?

— Через дротове радіо! — відповідає Іван Олександрович.

— А скільки у нас абонентів? — продовжує лагідно випитувати голова РДА.

— Трохи більше 2-х тисяч, — спокійно відповідає начальник зв’язківців.

— А населення у районі?

— 36 тисяч.

— А що ж робити решті 34 тисячам?

Завершуючи цей діалог, Сергій Шовкопляс констатує: потрібно шукати альтернативний спосіб сповіщення населення. Можливо, за допомогою якогось FM-передавача.

— Це не наша структура має займатися, — намагається пояснити Іван Бець. Але його перериває голова районної ради Володимир Левицький.

— Ви дізнавалися, яка ціна цього передатчика? Можливо, якщо його використовувати не для постійного мовлення, а тільки для екстрених повідомлень, то і ліцензія не потрібна?!

Іван Бець заперечливо хитає головою. Напевно, це означає, що FM-передавача у районі не буде. Принаймні, у найближчому майбутньому.

На закінчення наради Сергій Шовкопляс нагадує, що 1-го травня стартує чемпіонат України з мотоболу, у якому серед шести команд змагатиметься і стовбинодолинський «Колос».

— Ви уявляєте? У всій державі — всього шість команд. І одна з них — наша! — з гордістю говорить голова РДА.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня 2013, 11:23 | Нові Cанжари | Політика
1. ясен / 29 березня 2013, 20:15
ОСЬ так ,тепер ФМпередавач проблема Беця!А які функції райадміністрації?Там же є відділ по надзвичайним ситуаціям.На мою думку його святий обов"язок оповіщення населення про негоду.Ну чому так?Замість того ,щоб спільно вирішувати проблеми,районні командири шукають на кого б наїхати.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації