Вхід | Реєстрація

«Вісімдесят четвертий день січня. Зима триває»

«Вісімдесят четвертий день січня. Зима триває»

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада Кобеляцької райдержадміністрації. На ній говорили про міське сміттєзвалище та легалізацію таксистів.

Уже традиційно апаратна нарада розпочалась о дев’ятій ранку. Перше питання в порядку денному було про охорону довкілля та раціонального використання природних ресурсів у нашому районі. Спершу до трибуни запросили міського очільника Олександра Ісипа. Він укотре підняв питання про розчищення річки Кобелячок, про кількість закупленої техніки та контейнерів. Також повідомив, що вже розроблено та проведено експертизу робочого проекту будівництва притулку для бродячих тварин. На це з міського бюджету витрачено 15,5 тисяч гривень. Та для будівництва самого притулку необхідно близько 300 тисяч гривень. За словами Олександра Ісипа, з міського бюджету таку суму в повному обсязі виділити неможливо.
— Та проект буде дійсний ще протягом декількох років. Тому в подальшому ми будемо звертатися в область за виділенням потрібних коштів для будівництва притулку, — стверджує очільник міста.

Досить актуальною проблемою, на думку Олександра Михайловича, є несанкціоновані сміттєзвалища. Так, за його словами, протягом останніх років у нашому місті їхня кількість зменшилася: тільки за минулий рік ліквідували аж дванадцять смітників. Що стосується майданчика під тимчасове розміщення побутових відходів по вулиці Червоноармійській, то його вистачить ще приблизно на рік-півтора. Принаймні, так стверджує міський голова.

— Через велику кількість пластику та іншого сміття бульдозеру важко там працювати, адже немає куди його горнути. У Ганжівці, для прикладу, усе було по-іншому, — каже Олександр Ісип. — Я впевнений, що через рік постане питання про відкриття ще одного сміттєзвалища.

Роман Матюхов поцікавився, як просувається справа з будівництвом сміттєпереробного заводу в місті Комсомольськ. Міський голова відповів, що вже укладений договір з ТОВ «Технопарк комплекс Т», щодо збирання, сортування, вивезення, переробки та утилізації твердих побутових відходів. Також уже знайдене місце під сортувальну станцію.

— Я не думаю, що хоч один із районів справився з цим завданням швидше за нас. Усе, що від нас вимагалось, ми зробили. Залишається чекати, коли збудують сміттєпереробний завод, — сказав Олександр Михайлович.

Під час апаратної наради також підняли питання щодо легалізації водіїв таксі. Під час виступу працівника податкової служби Людмили Гусакової, міський голова поцікавився, які дії проводяться з легалізації таксистів. Мовляв, у місті та районі працюють близько тридцяти водіїв таксі, з них зареєстрованих — п’ять. Та Людмила Вікторівна відповіла, що вирішенням цього питання працівники податкової служби займаються постійно.

— Ми можемо надати прізвища цих людей та номери їхніх автомобілів. Міська влада вже неодноразово зверталася до податкової служби, але результатів поки що немає, — сказав Олександр Михайлович.

Микола Шабалтій додав, що це питання неодноразово розглядалось на комісії з легалізації праці.

Мовляв, вимоги стоять і перед працівниками міліції, і перед податковою. Та результати поки що невтішні.

Насамкінець апаратної наради Микола Шабалтій поцікавився в начальника Кобеляцького РВГУ МНС Володимира Богуна, чи були зареєстровані надзвичайні ситуації в районі за минулий тиждень.

— Сьогодні вісімдесят четвертий день січня, — пожартував Володимир Богун. — Зима триває, тож надзвичайних ситуацій у районі зафіксовано не було.

— А обморожених немає? — поцікавились у головного лікаря Кобеляцької ЦРЛ Івана Супруненка. На це запитання він відповів, що ні.

— А у вас, як справи? — запитали у виконуючого обов’язки начальника райавтодору Олега Хряпи.

— Нормально, — з посмішкою відповів він.

— Яке запитання, така й відповідь, — пожартували з зали.

Та Олег Хряпа відповів, що дороги в районі посипані, пальне в запасі є.

 

(на фото: Замети в Ліщинівці були одними з найбільших)


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня 2013, 16:35 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації