Вхід | Реєстрація

У Стовбиній Долині та Шпортьках роми скуповували метал

Під час проведення патрулювання на території Новосанжарського району дільничний інспектор міліції Яків Сєргєєв помітив, що одним із сіл рухається автомобіль з металобрухтом. Транспортний засіб був зупинений дільничним для проведення перевірки, в результаті якої з’ясувалось, що металобрухт скуповувався у жителів сіл Стовбина Долина та Шпортьки. Під час затримання транспортного засобу було вилучено близько 420 кг чорного металу та ваги.

Як розповідає начальник Новосанжарського райвідділу міліції Сергій Махно, наразі зусилля правоохоронців Новосанжарщини направлені на виявлення і припинення порушень чинного законодавства, що регулює операції з металобрухтом, закриття незаконних пунктів і майданчиків його прийому, притягнення до кримінальної й адміністративної відповідальності осіб, причетних до такого роду злочинів і правопорушень. Адже сьогодні метал для багатьох — простий спосіб заробітку. Причому, як для тих, хто приймає металобрухт, так і для тих, хто його здає.

Значна кількість підпільних пунктів прийому металу, що діють незаконно, породжує інші протиправні діяння з боку шукачів легкого і швидкого заробітку: пошкодження об’єктів енергетики, зв’язку, транспорту, а також крадіжки, і не лише з домівок громадян і підприємств, але і з кладовищ, звідки викрадаються металеві хрести й огорожі.

У рамках проведення профілактичних заходів, спрямованих на виявлення цих фактів, у селі Зачепилівка Новосанжарського району під час патрулювання затримали 45-річного чоловіка ромської національності, який незаконно перевозив 420 кілограмів металобрухту. У ході перевірки було встановлено: цей «товар» чоловік закупив у мешканців Новосанжарського району. Серед чорного металу були побутові прилади та посуд. Жодних документів, підтверджуючих законність своїх дій, затриманий надати не зміг, чим, відповідно, порушив законодавство про обіг металобрухту.

Проігнорувавши вимоги законодавства, замість очікуваного заробітку, спритник отримав перспективу кримінальної відповідальності за частиною 1 статті 213 Кримінального кодексу України: порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом.

Правоохоронці Новосанжарщини звертають увагу громадян на те, що, згідно з Кримінальним кодексом України, здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту карається штрафом від 1700 до 8500 гривень або громадськими роботами  від 100 до 200 годин.

Ті ж самі дії, вчинені особою, яка вже була осуджена за злочин, передбачений цією статтею, караються штрафом від 8500 до 17 000 гривень або обмеженням волі на строк до трьох років.


Автор: Вікторія Долина, дільничний інспектор Новосанжарського РВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2013, 10:53 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації