Вхід | Реєстрація

Найкращі юні пожежники — в Бутенках

Найкращі юні пожежники — в Бутенках

29 березня в приміщенні Кобеляцького навчально-виховного комплексу № 1 пройшов щорічний районний фестиваль юних пожежників.

За словами організаторів, подібні конкурси проводяться, аби підсумувати знання дітей із пожежної безпеки, а також виховувати відчуття відповідальності за збереження навколишнього середовища від вогню.

Цього року в змаганнях узяли участь шість команд: Кобеляцького НВК № 1, Кобеляцької ЗОШ № 2, Білицької ЗОШ № 1, Кіровської, Бутенківської та Шенгурівської ЗОШ.

Для оцінювання виступів команд було створено журі, до якого залучили працівників районного відділу освіти та пожежної служби.

Загалом, у програму змагань увійшли три конкурси. Перший носив назву «Візитка». Команди за три хвилини повинні були якомога яскравіше та цікавіше представити себе. Другий конкурс — «Домашнє завдання». А паралельно, у приміщенні шкільної бібліотеки, проходив третій «Медичний» конкурс, у якому брали участь по двоє учасників з кожної команди. Учні на практиці демонстрували, чи вміють вони надавати першу невідкладну допомогу при різних видах травм. Кожна команда підготувала плакати з соціальною рекламою, які також оцінювали члени журі. Ці плакати були закріплені на стінах актової зали, де і проходив конкурс.

Зрештою, змагання розпочалися. І одразу ж стало очевидно, що всі команди добре підготувалися до конкурсу, починаючи від програми виступів і завершуючи сценічними костюмами. Найцікавішим був конкурс «Домашнє завдання», під час якого всі учасники команд показали відмінний виконавський рівень та вокальну техніку. Під час виступів висвітлювались актуальні питання з охорони і збереження життя та майна від пожеж, а також правила поводження з вогнем. У виступах гармонійно поєднувалися і слово, і пісня, і акторська гра. А деякі команди підійшли до своїх номерів із гумором. От, наприклад, учасники команди Шенгурівської ЗОШ показали гумористичну сценку. На сцені з’явилися двоє учнів, переодягнених в українські народні костюми, які представились кумами.

— Куме, а у вас корова курить? — запитує один.

— Ні.

— А свині або кури? — знову питає.

— Ні. А що?

— Та якщо ж ніхто не курить, то тоді у вас сарай горить!

Дехто в свій виступ задіяв не лише анекдоти, а й соціальні реклами. Деякі з них були про пожежників.

По завершенню виступів усіх команд працівники пожежною служби запросили присутніх на шкільне подвір’я, де вони організували щорічну громадську акцію під назвою «Запобігти, урятувати, допомогти».

За словами пожежників, метою акції є пропаганда діяльності МНС у сфері цивільного захисту населення та попередження надзвичайних ситуацій. На шкільному подвір’ї можна було побачити дві пожежні машини, безліч спеціальної техніки та самих пожежників. Діти, тільки-но побачили пожежні машини, одразу ж ринулись фотографуватись біля них, а дехто спритно заскочив у саму кабіну автомобіля. Рятувальники ознайомили школярів із характеристиками і технічними можливостями автомобілів, продемонстрували на практиці подачу води та як за допомогою гідроножиць можна різати металеві конструкції. Учні цю інформацію сприймали з неабияким захопленням.

Зрештою, усі повернулись до актової зали для підведення підсумків конкурсу та нагородження переможців. Отже, третє місце зайняла команда Кобеляцького НВК № 1, друге посіла команда Кобеляцької ЗОШ № 2, а перше місце і право представляти Кобеляцький район на міжрайонних змаганнях виборола команда Бутенківської ЗОШ. Усіх учасників відзначили грамотами та солодкими подарунками.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації