Вхід | Реєстрація

Музичний ансамбль Олександра Мовчана

Житель Нехворощі Іван Мовчан хоч і пропрацював тривалий час на ниві сільської культури (завідував сільським клубом), однак не часто мав змогу бувати у визнаних закладах культури обласного центру, інших великих міст країни. Але минулої суботи, що випала на 23 березня, відклав усі нагальні справи і разом з дружиною Олександрою прибув до виставкової зали Полтавської галереї мистецтв. Саме тут мав відбутися концерт музичного ансамблю, організатором і керівником якого працює його внук Олександр Мовчан.

Шлях до високопрофесійного володіння народними музичними інструментами був у Сашка тривалим і нелегким. У селі Шедієве, де проживають батьки хлопця, мама Світлана (учителька історії місцевої школи) і батько Юрій (сільський голова), закінчив філіал Новосанжарської дитячої музичної школи по класу баяна. Першим учителем музики у Сашка був батько, який у той час працював учителем музики, та не залишає цієї посади і нині, працюючи за сумісництвом. Потім успішно навчався у Полтавському музичному училищі і Харківській консерваторії. Роки навчання, завдяки наполегливій праці, формували високий рівень виконавської майстерності, давали змогу заглибитись у творчі задуми видатних композиторів при створенні їх геніальних творів, точно і тонко відтворювати їх мелодії, творити власні музичні композиції.

У ансамблі грають три музиканти: Олександр Мовчан — баян, інші народні інструменти, Марія Богуславська — скрипка і Денис Караченцев — віолончель. Музиканти хоч і молоді, але вже визнані у музичному світі. Вони виступали з концертами у великих містах нашої країни, близького і далекого зарубіжжя. І всюди їх виступи схвально сприймали глядачі.

Розпочинаючи концерт у Полтаві, Олександр Мовчан сказав: «Перший номер нашого концерту «Віночок з українських народних мелодій» я хочу присвятити дорогій для мене людині — дідусеві Івану Романовичу, який присутній в цьому залі і який сьогодні святкує свій день народження.»

Потім звучали музичні твори «Гроза» Антоніо Вівальді, «Угорське рондо» Йозефа Гайдна, «Коли йде дощ» Віктора Губанова, угорські, французькі, ірландські народні мелодії, інші твори видатних композиторів. Виконали музиканти і власні твори Олександра Мовчана, зокрема, композицію «Дитяча», що була написана під незабутніми і неповторними враженнями від народження донечки.

По закінченні концерту директор Новосанжарської дитячої музичної школи Ірина Сергеєва вручила музикантам букет квітів і щиро подякувала за високопрофесійне, майстерне виконання складних музичних творів, за приємні хвилини спілкування з музикою.

На обличчях рідних Олександра Мовчана, що були присутні на концерті, сяяли посмішки радості. І справді, достойного сина виростила родина Мовчанів.


Автор: Геннадій Романець


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації