Вхід | Реєстрація

Школярі Новосанжарщини роблять перші кроки до бізнесу

Школярі Новосанжарщини роблять перші кроки до бізнесу

22 березня у Новосанжарському НВК відбувся відбірковий етап чемпіонату з підприємництва «Крок до бізнесу». Учні з чотирьох шкіл району мали можливість спробувати себе в ролі приватних підприємців і заодно позмагатися за участь у другому етапі чемпіонату.

Спеціально для проведення чемпіонату до школи запросили Валерія Герасименка, викладача Полтавського університету економіки і торгівлі. Змагання розпочалися о 9:00 і тривали близько 2 годин. За цей час учні з чотирьох шкіл нашого району об’єдналися в чотири умовні супермаркети, в кожному з яких було по 5 учасників. Супермаркет Новосанжарського НВК носив назву «Ламан», супермаркет Соколовобалківської ЗОШ — «Магнолія», учні з Сухої Маячки назвалися «Провінцією», а представники Малого Кобелячка своєму супермаркету дали назву «Віола».

Змагання складалося з 4 етапів. На кожен етап групам учнів, тобто супермаркетам, задавали однакові завдання, на виконання одного з них виділялося не більше 15 хвилин. Суть завдань полягала в тому, що учасники раз у квартал умовно закупляли товар для свого супермаркету і намагалися якнайвигідніше його продати, враховуючи особливості товарів та сезонні потреби покупців. Також мали змогу, за бажанням, давати рекламу, брати кредит, знижувати ціни на певний вид товарів тощо. Але при цьому розраховувати все таким чином, щоб не нанести збитків своєму бізнесу. Завдання учні виконували у спеціальних зошитах, а результати продажів після кожного кварталу заносили до окремих бланків. За цими бланками визначали переможця — того, чий супермаркет отримав найбільший прибуток...

— «Крок до бізнесу» покликаний виявляти в учнів здібності до підприємницької діяльності, визначатися з майбутньою професією. Якщо хтось із них захоче в майбутньому стати приватним підприємцем, то вже матиме хоч якесь уявлення про те, як правильно приймати важливі рішення, щоб не зашкодити своїй справі та отримувати в результаті очікувані прибутки, — говорить вчитель економіки та математики Новосанжарського НВК Зінаїда Рудь.

Переможцями чемпіонату стали Малокобелячківський «Віола», та Новосанжарський «Ламан». Ці супермаркети зазнали незначних збитків і отримали порівняно великі прибутки. Тож учням саме цих шкіл випала нагода 27-го березня представляти район на ІІ (обласному) етапі чемпіонату з підприємництва «Крок до бізнесу».


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації