Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відзначили Всесвітній день поезії

У Кобеляках відзначили Всесвітній день поезії

З цієї нагоди в Кобеляцькій районній бібліотеці відбувся літературний вечір за участю місцевих поетів.

Захід, присвячений Дню поезії, відбувся 26 березня. Об 11 годині до читального залу Кобеляцької районної бібліотеки запросили наших поетів-земляків. Їхніми слухачами були учні професійного аграрного ліцею. Інтер’єр бібліотеки з безліччю різноманітних книг повністю відповідав творчій атмосфері заходу. Поети натхненно читали свої вірші, а учні їм за це дарували свої аплодисменти.

Ведуча заходу Оксана Черкаська особисто представила глядачам поетів Івана Телятника та Валентину Наріжну. Першим поділився своїми творчими набутками з присутніми Іван Телятник. Поет родом із села Вільховатка. З самих дитячих років він полюбляє літературу та музику. Проте, як він стверджує, писати вірші почав лише тоді, коли вийшов на заслужений відпочинок. І сьогодні він є автором уже трьох збірок. А пише він про все: про рідну землю, людські почуття та стосунки. Проте, Іван Михайлович пише не лише поезію, а й музику на свої вірші. Грає на гармоні. І так як має гарний голос, сам і виконує власні пісні.

Перший вірш, який він зачитав присутнім, носив назву «Батьківська хата». Така ж назва і пісні, яку Іван Телятник виконав акапельно.

Згодом ведуча представила глядачам і Валентину Наріжну. Вона також читала власні вірші. Один із них, до речі, присвятила Дню поезії. Твори поетеси світлі та позитивні. Багато з них написані про молодість та кохання.

На літературному вечорі була також присутня директор Кобеляцького музею літератури та мистецтв Тетяна Чешко. Вона зачитала декілька віршів наших земляків. Зокрема, прозвучали поезії Василя Безкоровайного та Миколи Касьяна.

— Я пишаюся тим, що родом із такого поетичного краю. Адже в будь-якій точці на карті Кобеляцького району є талановита людина, яка його прославила, — каже Тетяна Чешко.

Підсумовуючи захід, Оксана Черкаська повідомила, що в бібліотеці спеціально до Всесвітнього дня поезії підготували виставку, де представлені книги наших земляків: Людмили Овдієнко, Миколи Касьяна, Василя Безкоровайного, Івана Телятника та інших відомих поетів.

А завершився вечір веселою піснею у виконанні Івана Телятника.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації