Вхід | Реєстрація

«Укртелеком» підвищив тарифи на радіоточки

З 1 квітня ПАТ «Укртелеком» підвищило абонентську плату за користування радіоточкою на 15,4 відсотків. Проте, кількість абонентів стрімко знижується.

Цю інформацію ми прочитали на офіційному сайті «Укртелекому». Аби підтвердити її, ми звернулися до начальника цеху телекомунікаційних послуг № 8 Полтавської філії ПАТ «Укртелеком» Миколи Терещенка. Він повідомив, що дійсно з першого квітня тарифи підвищились і відтепер абонентна плата за користування основною радіоточкою для населення становить 10 гривень 80 копійок, а для юридичних осіб — 16 гривень 20 копійок. Окрім цього, також зросла плата за встановлення радіоточки на 15,4 відсотки і з першого квітня вже становить 54 гривні для всіх користувачів. Підвищення стосується також інших послуг проводового радіомовлення. Такі тарифи зберігатимуться до 1 листопада 2013 року. За словами Миколи Олексійовича, на сьогоднішній день у районі нараховується 1731 радіоточка, але їхня кількість стрімко зменшується. Для прикладу, у 2000 році кількість радіоточок у районі становила 11 тисяч 426. А в 2010 — уже 2361.

— Радіо вже віджило своє, — стверджує Микола Терещенко. — На його зміну вже прийшли нові технології. Тим більше, радіо людям уже просто не вигідне.

Що стосується стаціонарних телефонів, то кількість абонентів також поступово зменшується. Для порівняння, за три місяці поточного року від стаціонарних телефонів відмовились близько 150 абонентів, а встановити телефонний апарат виявили бажання всього 30 людей. Проте, за словами Миколи Олексійовича, абонентська плата за користування телефоном поки що залишається незмінною — 29 гривень 74 копійки. Інформацію про майбутнє підвищення тарифів він поки що не отримував.

Також ми поцікавились, із якими проблемами сьогодні стикається Кобеляцьке відділення «Укртелекому». Основною проблемою Терещенко назвав крадіжки люків та кабелів зв’язку.

— Крадуть усе, що над землею і на землі. Буває, викопують і те, що закопане глибоко в землі. І крадуть, до речі, на великі суми. Проте, якщо впіймаються, то отримують за це суворе покарання. Для прикладу, перед Новим роком один чоловік із Бутенок викрав усього 850 грамів міді, а отримав за це чотири роки і два місяці ув’язнення. На початку січня в селі Радянське також було дві крадіжки кабелів зв’язку, але справа до цього часу залишається не розкритою, — підсумував Микола Олексійович.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 квітня 2013, 15:50 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації