Вхід | Реєстрація

Кобелячани зібрали 23 тисячі на розчищення річки

Кобелячани зібрали 23 тисячі на розчищення річки

Гроші здають не лише підприємці, а й пенсіонери та звичайні робітники.

Як відомо, гроші, виділені державою на розчищення і поглиблення річки Кобелячок у межах Кобеляцької міської та Підгорянської сільської рад закінчились, а продовження фінансування потрібно чекати кілька місяців.

Саме тому, щоб не зупиняти процес, група жителів Кобеляк, об’єднаних у громадську організацію «Свідома ініціативна Кобеляччина», вирішили продовжити розчищення на кошти, зібрані самими містянами. Юрій Срібний, Гарольд Турченко, Віктор Савенко, Віктор Фесюра та Микола Зінченко, як кажуть, «пішли в народ». Одні збирають кошти, ходячи по вулицях від двору до двору, інші — звертаються до приватних підприємців. Рядові громадяни жертвують від 5 до 100 гривень, бізнесмени — від 100 до 500. Хоча один підприємець пожертвував 14 тисяч. Активісти «СІК» назбирали близько 23 тисяч гривень. І процес збору продовжується.

Якщо сума зібраних грошей буде достатньою, це не менше 17 тисяч гривень, у Кобеляки приїде працювати плаваючий екскаватор. Саме стільки коштує один день роботи потужної техніки. Якщо екскаватор запрацює, то Юрій Срібний планує запросити на оглядини цього дійства як кобелячан, так і посадовців із Полтави. На його думку, продемонстрована технікою висока ефективність робіт, пришвидшить процес виділення бюджетних коштів, а люди отримають додатковий імпульс для благодійних пожертв.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2013, 15:25 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації