Вхід | Реєстрація

Кобеляцька школа армспорту — одна з кращих в Україні!

З 29 по 31 березня в місті-герої Севастополь проходили Чемпіонати України серед юнаків та дівчат 1995 р. н. і молодших, а також серед юніорів та юніорок 1992 р. н. і молодших. До складу збірної команди Полтавської області були включені найсильніші рукоборці, серед яких 16 кобелячан.

У змаганнях прийняла учать 21 область країни і більше ніж 400 учасників, що є рекордною кількістю в історії чемпіонатів України. У командному заліку Полтавська область упевнено перемогла як серед юнаків, так і серед юніорів. Друге місце в команди з Дніпропетровська, третє серед юніорів посіли харківчани, а серед юнаків — львів’яни.

У особистому заліку наші рукоборці вибороли 20 медалей, а це більше ніж збірні команди областей починаючи з третього місця.

Серед юнаків у ваговій групі до 55 кг Олег Жимбей із Підгори та Крецу Максим із Котовського потужно боролися, але не потрапили до десятки кращих. У ваговій категорії до 60 кг учень Кобеляцького аграрного ліцею Олександр Дергунов посів 7 місце, Ростислав Телятник із Котовського у ваговій групі до 80 кг виборов 13 місце. Серед дівчат велась дуже запекла боротьба: у ваговій категорії до 45 кг Тетяна Бердник посіла 6 місце, Вікторія Парагіна — 5, у ваговій групі до 50 кг Валерія Тищенко у важкій боротьбі виборола 8 місце, а Аня Тищенко — 9 місце у ваговій категорії до 65 кг. Долю перемоги нашої команди вирішували наші лідери, сестри Ліля та Ніна Петренки, які у вагових групах 50 та 55 кг вибороли 4 бронзові медалі юнацького і юніорського чемпіонату та нормативи кандидатів у майстри спорту. Бронзовою призеркою чемпіонату у ваговій категорії +70 кг стала учениця Кобеляцького аграрного ліцею Анастасія Ніколенко, срібло в цій категорії дісталось теж учениці Кобеляцького аграрного ліцею Оксані Бабенко, яка також виконала норматив кандидата в майстри спорту України. До речі, дівчата є жительками Біликів, а це ще раз підтверджує те, що в цьому селищі живуть силачі.

Чотити медалі чемпіонату і дві найвищі нагороди виборола представниця Бутенок Юлія Калашнікова. Як зазначила сама Юлія, сила в неї від тяжкої праці з дитинства, зокрема, з домашньою худобою, каже: «Доки доведеш корів на цепурі, руки так натренуєш!» (сміється — авт.). Також чотири медалі та беззаперечне чемпіонство серед дівчат до 18 років виборола Марина Шуліка. А який поєдинок за вихід у фінал провела Марина проти представниці Дніпропетровська. Навіть інтернет-видання відмітили, що такої «заруби» ще не балили серед дівчат. А сам поєдинок тривав більше 10 хвилин. Срібло чемпіонату у ваговій категорії до 60 кг виборола наймолодша титулована наша рукоборчиня Яна Назарько, узявши реванш у суперниці в фіналі, але поступившись у суперфіналі. Беззаперечну перемогу здобула Маринка Левченко у ваговій групі до 50 кг серед юніорок, здолавши в фіналі без проблем неодноразову призерку дорослих чемпіонатів України, представницю Дніпропетровська Тетяну Брикайло.

Можна додати ще одну медаль, яку виборов житель Червоних Квітів Єдуард Білокінь у ваговій категорії до 90 кг, змагаючись за збірну Харківської області. За результатами змагань п’ять наших рукоборчинь, які вибороли 1 та 2 місця, офіційно включені до складу збірної команди України для участі в Чемпіонаті Європи, що проходитиме в Литві з 5 по 12 травня і Чемпіонаті світу, що проходитиме в Польщі у вересні цього року. Рукоборці присвячують свої перемоги 90-ій річниці Кобеляцького району!

З коротким оглядом змагань можна познайомитись на сайтах http://ironworld.ru/news/9311/, http://ironworld.ru/news/9300/ та http://www.armsport.com.ua/index.php?page=press_show_short&m_id=58
 


Автор: Артем ПИСЬМАК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2013, 10:20 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації