Вхід | Реєстрація

«Клінсман» і «Боббі Чарльтон» приносять перемогу Кобелякам

«Клінсман» і «Боббі Чарльтон» приносять перемогу Кобелякам

У неділю в райцентрі відбувся турнір з міні-футболу, присвячений 90‑річчю Кобеляцького району. У ньому грали виключно ветерани.

Змагання були організовані й проведені головою районної федерації футболу Олегом Дробітьком. Згідно з регламентом, право на участь у іграх мали футболісти віком від сорока років. Верхньої вікової планки ніхто не встановлював, а тому найстаршому футболісту з тих, хто грав на турнірі, виповнилось уже п’ятдесят сім років. Найстаршим був кобелячанин Володимир Калитка, відомий у футбольних колах району, як «Нікадон».
Узагалі, якщо судити по вигуках, які лунали на футбольному майданчику і навколо нього, того дня на поле вийшли люди з досить чудернацькими прізвищами. Грали того дня в Кобеляках і легендарні футболісти, такі як «Клінсман» та «Боббі Чарльтон».

Це в звичайному буденному житті вони є Сергіями Івановичами, Тарасами Васильовичами чи Ігорами Олександровичами. Там вони займаються бізнесом, учителюють, стоять біля верстата, охороняють правопорядок чи підписують якісь папери. А на футбольному полі, одягши труси і кеди, ураз перетворюються на «Карася», «Тараню», «Нікешу» та «Клінсмана». Так як це було десять, двадцять, а то й тридцять років тому. Адже спортсмени, які того дня вийшли на газон, грали в футбол ще в минулому тисячолітті. Але продовжують це робити й сьогодні. Щоправда, значно рідше, аніж тоді, та й швидкість у них уже далеко не та. І два тайми по п’ятнадцять хвилин важче відбігати, аніж дві повноцінні гри за день, як було двадцять років тому. А було ж… І відбігавши за кобеляцький «Колос», через годину їхали грати за якусь сільську команду. Зараз ветерани гри ті свої молодечі звитяги лише згадують. Але на своєму рівні, у своєму віці, вони ще ого-го! Що й намагалися з усіх сил продемонструвати в неділю сьомого квітня.

Для участі в турнірі заявились чотири команди. Одна з них представляла кобеляцьких ветеранів, друга — підгорянський «Прапор», третя — Іванівку, четверта — збірну Біликів та Дрижиної Греблі. Фаворитами вважались кобелячани і підгоряни. Деякі з їх гравців ще й зараз приймають участь у турнірах із міні-футболу, майже на рівних граючи зі своїми дітьми та онуками, а інші регулярно тренуються. Між тим, деякі футболісти з сіл чесно зізнавались, що востаннє торкались футбольного м’яча ще влітку минулого року. Саме тому важко було очікувати рівної боротьби між усіма учасниками.

Так і сталося. Турнір провели за коловою системою. У своїх перших турах кобелячани і підгоряни досить легко розправились із суперниками з Іванівки та Дрижиної Греблі, а тому матч між Кобеляками і Підгорою став своєрідним фіналом.

Фінальна гра вдалася. У ній була інтрига, багато боротьби, безліч ударів по воротах, блискучі «сейви» голкіперів. Не було лише зіпсованих нервів, грубощів і травм — незмінних неприємних атрибутів сучасного футболу. Ветерани вирішили грати, як в молодості: коректно, без бруду і підлості.

Із перших хвилин гри стало зрозуміло, що команди вибрали діаметрально протилежні тактики. Прапоряни на чолі з Юрієм Няйком грали в атакувальній манері. Кобелячани вирішили зіграти на контратаках. Міські футболісти дисципліновано розташовували свої захисні лінії, сподіваючись в атаці на настирливість і витривалість Олександра Кулика. Він же — «Клінсман». Схоже, що Олександр уже так звик, що його називають на честь знаменитого німецького форварда, бо ніким іншим на футбольному полі він себе і не уявляє. «Клінсман» своє завдання виконав. Завдяки настирливості й максимальній самовіддачі, він у першому таймі таки забив свій гол.

У другому таймі прапоряни будь-що намагались відігратись. Спочатку на вістрі їх атак грав Юрій Няйко, він же «Карась». Юрій обводив, бив, але забити так і не зумів. Просто блискуче відіграв воротар кобелячан Іван Харченко. Потім Няйко взяв на себе функції диригента атак, по черзі виводячи на ударні позиції Олександра Проскурню та Анатолія Мохуня. Але Харченко справився і з їх ударами. А під завісу матчу Сергій Старостенко, він же «Тараня», блискучим проникаючим пасом вивів на побачення з воротарем Підгори Тарасом Несторком «Боббі Чарльтона». Він же — Ігор Жорняк. І той забив другий гол. 2:0 — перемога кобелячан і загальне перше місце в турнірі.

Під час процедури нагородження всіх учасників турніру привітав заступник голови райдержадміністрації Микола Шабалтій. Він побажав усім футболістам спортивного довголіття та висловив сподівання, що вони ще довго будуть прикладом для молоді. Крім того, Микола Павлович запевнив, що влада і надалі приділятиме максимум уваги розвитку в районі фізкультури та спорту. А до майданчиків зі штучним покриттям у Кобеляках та Біликах додасться ще один — у Світлогірському.

Призи та грамоти представникам усіх команд-учасниць вручив голова районної федерації футболу Олег Дробітько. Він же й нагородив кращих гравців турніру. Найкращим голкіпером визнали Григорія Таранушича з Дрижиної Греблі, кращим бомбардиром — Юрія Няйка, а кращим гравцем став Олександр Кулик.

Після турніру буде сформована збірна Кобеляцького району, яка візьме участь у аналогічних обласних змаганнях.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2013, 11:27 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації