Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі комунальники готуються до зими

Кобеляцькі комунальники готуються до зими

Звичайно ж, до зими наступної. Для цього коштом міської громади була придбана нова техніка.

Черговою «обновкою» для міського комунального господарства став новий вантажний автомобіль «МАЗ». Його для «Міської сервісної служби» придбали за 570 тисяч гривень. Автомобіль має бути багатофункціональним. Узимку він за допомогою відвалу (в 4 метри шириною) розчищатиме сніг. Крім того, на «МАЗ» приладнають устаткування для розсипання піщано-сольової суміші. Улітку ж вантажівка перевозитиме на звалище тверді побутові відходи.

Міський голова Олександр Ісип, коментуючи придбання «МАЗа», сказав: «Міська влада чітко дотримується стратегії на технічне переоснащення житлово‑комунального господарства. Цього вимагають реалії сьогодення і стратегічна перспектива. Сучасна техніка дає можливість мінімізувати людський фактор і надати городянам послуги належної якості. Неможливо вчасно і якісно розчищати сніг та вивозити сміття, користуючись автомобілями, яким уже по сорок років. Для прикладу, колишній піскорозкидач на базі старезного «ЗІЛа» у цьому році вісім разів виїжджав на лінію, чотири рази його притягували в комунальне господарство на буксирі. Які послуги може надати така техніка? Як ми можемо вимагати від комунальників гарної роботи, коли в них «на озброєнні» такі «ЗІЛи». Але це вже в минулому. За останні два роки ми придбали достатньо техніки.

За рішенням депутатів міськради старий «ЗІЛ» був списаний. Його раму здадуть у металобрухт, а інші деталі залишаться для поповнення ремонтного фонду.

Після придбання «МАЗу», у Кобеляках, ураховуючи потужності «Міської Сервісної служби» та «Водоканалу», цілком достатньо техніки, щоб подолати снігову стихію на зразок тієї, що дошкуляла цієї зими багатьом українським містам. Нині на озброєнні комунальників є два бульдозери, два трактори «МТЗ», два «ЮМЗ», «Т-16» і новенький «МАЗ». Відтепер, за словами міського голови, владі потрібно турбуватись лише про запаси піщано-сольової суміші та паливно-мастильних матеріалів.

Напевно, найбільше радів покупці співробітник «МСС» Сергій Лєженков, який буквально мучився, працюючи на «ЗІЛові».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2013, 11:03 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації