Вхід | Реєстрація

Водевіль на кобеляцькій сцені

Водевіль на кобеляцькій сцені

У районному Центрі культури та дозвілля показали водевіль за мотивами Михайла Кропивницького «По ревізії» та Антона Велисовського «Бувальщина, або На чужий коровай очей не поривай».

Минулої неділі повний зал глядачів, який зібрався в Центрі культури та дозвілля, спостерігав за майстерною грою місцевих акторів‑аматорів. Цього вечора присутні мали змогу побачити аж дві вистави, написані українськими класиками.

Відомий український водевіль на одну дію «По ревізії» (Марка Кропивницького) викликав непідробний інтерес публіки. Легкий та жартівливий етюд корифея українського театру, написаний наприкінці дев’ятнадцятого століття, залишається актуальним і сьогодні. Скільки ще таких старшин та писарів, лінивих і питущих, є на українській землі? Може, ви самі знаєте таких? Чи, може, у вас також є сварлива сусідка Риндичка?

Майже універсальний образ сільського безладдя, змальований у драматичному етюді Марком Кропивницьким, майстерно відтворили кобеляцькі актори: Олег Шабалтій у ролі старшини, Дмитро Бобрищев у ролі сторожа, досить кумедним був образ Герасима, роль якого виконав Артем Письмак, яскравою була і Тетяна Гуєвська в ролі Риндички, і Альона Єлізарова в ролі Пріськи.

Також глядачі мали змогу побачити водевіль за мотивами Антона Велисовського «Бувальщина, або На чужий коровай очей не поривай». Бурхливими оплесками на сцені зустріли Дмитра Срібного, який з’явився перед глядачами в ролі паламаря. Можна з упевненістю сказати, що його акторська гра була дійсно неперевершеною. Блискучою була і Наталія Слісаренко в ролі Химки.

Сатирична і глибока драматургія та творчі вигадки режисера-постановника нікого не залишили байдужими. Ця вистава сповнена запального гумору і життєвої правди, яку глядачі схвально оцінили гучними оплесками та великою кількістю квітів, подарованих акторам.

Уже по завершенню вистави режисер-постановник Тетяна Гуєвська розповіла, що театральні постановки на кобеляцькій сцені намагаються ставити кожного року. До цьогорічних вистав актори готувалися близько трьох місяців і в такому складі вони грали вперше.

За словами Тетяни Гуєвської, ідея поставити водевіль «По ревізії» прийшла саме їй, а от «Бувальщину» запропонував Дмитро Срібний, якому неабияк імпонує роль паламаря. Та загалом, актори впевнені, що наступні вистави будуть не менш цікавими та смішними.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2013, 10:28 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації