Вхід | Реєстрація

Кобеляцьких юнаків провели до армії

Кобеляцьких юнаків провели до армії

Минулого четверга 25 призовників відправляли на службу до лав Збройних сил України.

Об 11 годині дня біля пам’ятника Тарасу Шевченку зібралась молодь, дорослі та представники влади. Серед них і молоді призовники, які перед початком урочистостей, ставши в дві шеренги, уважно слухали настанови військового комісара Сергія Каплатого.

І от, звучать фанфари й до мікрофонів підходять ведучі заходу, які запрошують призовників вийти на імпровізовану сцену. Вони йдуть перед глядачами ще нестройовим кроком, а присутні зауважують, мовляв, у армії всьому навчать.
Під Козацький марш двоє юнаків з почесної варти вносять Державний прапор та Прапор Кобеляччини. Після чого до вітального слова запрошують голову Кобеляцької РДА Анатолія Таранушича. Він дає настанови призовникам та дружні поради.

— У всі часи свій край треба було захищати зі зброєю. Після того як ви одягнете військову форму і візьмете до рук зброю, пам’ятайте, що вона не тільки стріляє, а й убиває. Тому бережіть себе і пам’ятайте про правила безпеки. Адже вдома вас чекають живими та неушкодженими, — каже голова РДА.

Наступним бере слово голова районної ради Юрій Тагадюк. Він запевняє, що армійський етап у житті кожного чоловіка досить важливий. Також висловлює задоволення тим, що рішення йти в армію юнаки роблять свідомо. Насамкінець свого виступу Юрій Іванович бажає призовникам успіхів у службі, міцного здоров’я, витримки та оптимізму.

Останньою бере слово Жанна Горбенко, мама одного з призовників. Вона також бажає юнакам гарної служби та скорішого повернення додому. Після побажань вона роздає кожному юнаку по шматочку запашного короваю. А її сину, Віталію Горбенку, випала честь зачитати клятву призовника.

Далі, за давнім українським звичаєм, дівчата пов’язують юнакам стрічки. Після чого призовники разом з представниками влади покладають квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, а настоятель Свято-Миколаївського храму протоієрей отець Василій благословляє юнаків на службу.

Насамкінець заходу призовникам вручають подарунки і під марш «Прощання слов’янки» урочистості завершуються.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2013, 16:06 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації