Вхід | Реєстрація

Підбито підсумки службової діяльності органів і установ виконання покарань за 1-й квартал 2013 року

Підбито підсумки службової діяльності органів і установ виконання покарань за 1-й квартал 2013 року

11 квітня 2013 року в управлінні Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області було підбито підсумки діяльності органів і установ виконання покарань Полтавської області за 1-й квартал 2013 року та поставлено основні завдання на 2-й квартал.

Відкрив засідання начальник управління ДПтС України в Полтавській області генерал-майор внутрішньої служби Микола Ісаєв. У своєму вступному слові Микола Володимирович наголосив на попередженні фактів вступу у позаслужбові стосунки працівників кримінально-виконавчої служби області із засудженими, ув’язненими та їх родичами. Наголосив на безумовному виконанні вимог Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції».

Станом на 11.04.2013 року в установах області утримувалося 5465 засуджених та ув’язнених.

Робота режимних підрозділів установ області постійно спрямована на попередження потрапляння заборонених предметів до зон, що охороняються. Так, при спробі доставки у звітному кварталі було виявлено та вилучено 2025 гривень, 8,7 літрів спиртних напоїв, 50 мобільних терміналів та 15,8 грам наркотичних речовин.

Закуплено технічних засобів охорони та іншого майна на загальну суму 63 тис. грн., зокрема, відеокамери,  портативні радіостанції та систему контролю доступу.

У Полтавському слідчому ізоляторі протягом звітного періоду проведено 2 дистанційних судових засідань у режимі відеоконференцзв’язку та введено в дію центр відеоспостереження.

Більше 600 засуджених протягом 1 кварталу заохочувались за сумлінну поведінку і ставлення до праці, навчання, активну участь у роботі самодіяльних організацій. Більше 350 засуджених звільнилися умовно-достроково.

Справжньою проблемою, що стоїть перед працівниками пенітенціарної служби області є оформлення паспортів засудженим. Загальна кількість засуджених, які відбувають покарання в установах області та не мають в особових справах паспорта громадянина України, складає 2277 осіб. 554 із них взагалі не отримували, або втратили даний документ до засудження.

Промислові підприємства установ виконання покарань області виготовили товарної продукції та надали послуги, на загальну суму майже 3 млн. гривень.

Майже 2500 засуджених було задіяно на оплачуваних роботах. Цей показник становить майже 70% від загальної кількості працездатних засуджених. За звітний період у Полтавській ВК (№ 64) введено в експлуатацію 6 одиниць технологічного устаткування.

З метою поліпшення організації харчування вихованців Кременчуцької виховної колонії придбано металевий посуд, борошнопросіювач та тістоміс. А в Кременчуцькій ВК (№ 69) придбали та ввели в експлуатацію низькотемпературну холодильну шафу.

Що ж стосується медичного забезпечення засуджених та ув’язнених, то показник захворюваності зменшився на 40%.

За підсумками розширеного засідання колегії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області здійснено аналіз  діяльності управління і установ виконання покарань області за 1 квартал 2013 року та сформульовано основні завдання на 2 квартал.


Автор: Прес-служба управління ДПтС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2013, 15:21 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації