Вхід | Реєстрація

Ветерани пробились у фінал

Кобеляцька команда, складена з футболістів віком від сорока років, виграла зональний турнір першості області з міні-футболу.

У минулому номері газети ми повідомляли про змагання ветеранів із міні-футболу, проведені під егідою районної футбольної федерації. По закінченню цього турніру була створена ветеранська збірна Кобеляцького району. У основному, вона складається з гравців, які представляють райцентр. І лише Юрій Няйко презентував у збірній Підгорянську сільську раду.

У неділю 14 квітня кобеляцькі ветерани їздили на міні-футбольний турнір у Нові Санжари. Переможець цих змагань виходив у фінальну частину першості Полтавської області серед ветеранів. Крім кобелячан у турнірі мали взяти участь господарі майданчика з Нових Санжар, а також команди з Кременчука та Решетилівки. У принципі, фаворитами мали бути футболісти з Кременчука, адже серед тамтешніх ветеранів чимало спортсменів, які грали в футбол на професійному рівні. Та кременчужани з невідомих причин у Нові Санжари не приїхали. Ігор Жорняк, гравець кобеляцької команди, з цього приводу жартував: «Та вони просто злякались, дізнавшись про наш приїзд».

Турнір проводили по коловій системі. Отож командам довелося зіграти по два матчі. Учасники всіх колективів відзначили високу організацію змагань. У ході турніру не виникло жодного конфлікту, ніхто не отримав ніяких серйозних ушкоджень. Для спортсменів віком більше 40 років — це головне. Єдиного клопоту футболістам завдала погода. Протягом усього турніру йшов дощ. Він виявив деякі дефекти новосанжарського майданчика зі штучним покриттям: на полі з’явились калюжі, які заважали як футболістам, так і несподівано пригальмовували рух м’яча.

Спочатку на штучний газон вийшли новосанжарці й решетилівці. Господарі візуально виглядали молодшими за своїх опонентів. Тому протягом усього поєдинку більше бігали і атакували. Повільніші решетилівці ставку зробили на «голову» і техніку. Тобто, намагалися, щоб більше рухався м’яч і суперники. Першими забили господарі, але решетилівці зуміли відповісти двома голами. У кінцевому результаті саме вони святкували перемогу в матчі.

Потім на поле вийшли кобелячани. Вони зустрілися з новими фаворитами, статус яких після перемоги перейшов до футболістів із Решетилівки. Та після гри з кобеляцькою командою і вони його втратили. Наші ветерани впевнено переграли своїх суперників. Рахунок 5:2 на користь збірної Кобеляцького району.
Отже, усе вирішувала гра між Кобеляками і Новими Санжарами. І ніхто не знає, якби склався хід матчу, аби Клінсман, він же Олександр Кулик, не забив свій черговий неймовірний гол. Уже на другій хвилині гри Олександр примудрився вразити ворота суперників із майже нульового кута. Голкіпер новосанжарців довго приходив до тями, не розуміючи, як м’яч міг прослизнути в сітку. Узагалі ж, матч пройшов у дуже рівній і напруженій боротьбі. Багато атакували футболісти обох команд. У складі кобелячан свій черговий зразковий поєдинок провів голкіпер Іван Марченко, він ловив і відбивав усе, що міг. І відстояв «на нуль». А за кілька хвилин до фінального свистка Сергій Калитка забив у ворота новосанжарців другий гол і остаточно «поховав» надії опонентів хоча б на нічию. Потрібно відзначити і Володимира Калитку, який, виконуючи функції неофіційного тренера, вчасно проводив заміни.

Фінальна частина ветеранських змагань має орієнтовно відбутись у Кобеляках 9 травня. До неї, крім кобелячан, пробилися команди з Пирятина, Котельви і Лохвиці.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 квітня 2013, 18:24 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації