Вхід | Реєстрація

На Дні меду в Нових Санжарах кусались ціни

На Дні меду в Нових Санжарах кусались ціни
19 серпня у свято Преображення Господнього, або, як говорять в народі, яблучного Спаса, біля Новосанжарської селищної ради пройшло святкування Дня меду.
Відкрив урочистості селищний голова Андрій Река. Новосанжарський мер нагадав присутнім, що це свято відзначається у селищі вже вчетверте. А ще повідомив, що в райцентрі та Новосанжарському районі живуть і працюють близько 200 досвідчених пасічників.
– Відомо, щоб зібрати один кілогоам меду, бджолі треба відвідати більше мільйона квіток, – нагадав Андрій Река. – Тому бажаю вам шанувати працю пасічників та їх бджілок і замість того, щоб вживати алкоголь, з’їдати ложечку цілющого меду.
Після цього пасічників, новосанжарців та гостей селища вітали виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Анатолій Мокляк, заступник начальника управління агропромислового розвитку РДА Людмила Співак, відомий на Новосанжарщині пасічник Юрій Гомля.
Після вітальних виступів до людей звернувся із молитвою благочинний Новосанжарського району отець Дарій.
Надалі на присутніх очікувала цікава концертна програма, яку спільно підготували працівники центру культури та дозвілля і відпочиваючі із дитячих таборів.
А поки новосанжарці зацікавлено дивились вокальні та хореографічні виступи юних і вже досвідчених артистів, ми, як кажуть, пішли «в люди». Варто все ж таки зазначити, що цього року святкування Дня меду не зібрало такого вже великого натовпу новосанжарців, як минулих років. Але біля палаток із медом та іншими солодкими дивами люди все ж таки рухались постійно. На радість продавців, вони не просто ходили туди-сюди, але й, відповідно прицінившись, купували продукт праці маленьких бджілок. Вибір у покупців був досить-таки чималенький. Цього року свою медову продукцію на майдан коло селищної ради привезли отець Михайло Гетьман, родина Василя та Лідії Кулачок із Руденківки, Іван та Людмила Ісичко із Лиману Решетилівського району, Микола Білокінь із Зачепилівки, Олександр Гончаренко із Богданівки, Сергій та Надія Щочки із села Пологи-Низ, Костянтин Мошура з Андріївки, Анатолій та Людмила Мовчани з Попового, Олександр Міщенко із Шевченково Решетилівського району, новосанжарці Микола, Олександр та Роман Шикаренки, Іван та Людмила Зімовці, Федір Бодрий, Надія Муха, Анатолій Хрестовий. Одним словом, вибір був такий, що навіть у найкапризнішого покупця очі розбігалися по сторонах, а руки мимовільно тяглися до гаманця. Ми поцікавились, яку ж суму треба викласти за радість поласувати свіжим медком. Як з’ясувалось, півлітрову баночку гречаного можна було придбати за 22 гривні, за таку ж посудинку збірного меду (із соняшнику та різних трав) просили 20 гривень. В іншого продавця ціни майже аналогічні: півлітра – 20 грн., літр – 40 грн., а велику трилітрову банку можна було купити всього за 110 гривень. Бабуся, котра стояла поруч із нами, сумно подивилась на жовте диво і проказала: «Кусається мед!». Напевно, старенькій з її пенсією зараз кусається багато з того, що лежить на прилавках та вітринах магазинів... Але свято продовжується і ми мандруємо далі. Пропонують купити смачнющі соти – всього 7 гривень за 100 грамів. А онде бачимо в зачиненій коробці повзають бджілки. Виявляється, не прості, а мічені матки, які коштують по 55 гривень штука. Цікаво. Крім усього вищезазначеного можна було купити іще силу силенну всього смачного і корисного. Наприклад, лікувального прополісу або солодкого нектару. Що кому більше до смаку і потреби. А троє спритних дівчаток, озброївшись невеличкими ложечками, просто ходили від продавця до продавця і просили покуштувати медку. На наших очах не відмовив ніхто, чим дівчатка були неабияк задоволені.
Люди юрмилися біля пасічників та їх товару з ранку і аж до обіду. Сподіваємось, що кожен купив, що хотів, та продав, що мав. Насамкінець продавці меду, пам’ятаючи про мудрий вислів «Усе краще – дітям!», зібрались і подарували вихованцям дитячого садочка «Сонечко» 10 кілограмів меду.

Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2009, 14:49 | | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації