Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відбулись «Богатирські розваги»

У Кобеляках відбулись «Богатирські розваги»

Серед команд богатирів області були і наші кобелячани.

«Богатирські розваги», присвячені 90-річчю створення Кобеляцького району, відбулись у неділю в дитячо-юнацькій спортивній школі. Цього року за перемогу змагались шість команд. На початку змагань усі учасники вишикувались в одну шеренгу на урочисте відкриття. Право підняття прапора надали капітану команди Кобеляцької ДЮСШ Анатолію Кіптілому. Директор дитячо-юнацької спортивної школи Руслан Сабіров привітав спортсменів та побажав перемогти найсильнішому.
За перемогу боролися команди Кобеляцького ДЮСШ, Підгори, Козельщини, Лубен, Хоролу та Котовського (яку представляли учні бутенківської школи). Вік учасників — від 14 до 17 років.

Загалом, програма змагань включала в себе п’ять видів вправ. Перша носила назву «Народний жим». Спортсмен мав підняти штангу, яка відповідала його власній вазі, якомога більшу кількість разів. Та спершу, право показового виступу надали найменшому спортсмену — дев’ятирічному Максиму Телятнику з села Котовське. Хлопчик, із власною вагою в тридцять кілограмів, зміг підняти штангу аж чотири рази. Далі почали змагатися більш дорослі спортсмени. Найкращим у цьому виді загань виявився учасник із Хоролу Олександр Рева, який 75-кілограмову штангу підняв аж 22 рази. Проте, найважче було представнику кобеляцької команди Роману Заїці, адже власна вага хлопця — 90 кілограмів. Та він впорався з цим завданням, піднявши штангу три рази.

Другим етапом змагань було перенесення ваги на певну відстань. Рахувався кращий час. Тут знову переможцями виявились хорольці. Третє змагання називалося «Піднімання колоди», де рахувалась кількість піднятих разів за 30 секунд. Учасники команди з Хоролу, загалом, змогли підняти колоду 58 разів. Трішки відстали від них кобелячани з результатом у 50 разів. Та одним із кращих на цьому етапі виявився представник Кобеляцької ДЮСШ Анатолій Кіптілий з результатом 11 разів.

Четвертим видом змагань був «Вправний шиномонтажник», у якому потрібно було перетягти 25-кілограмову шину на відстань три метри за допомогою мотузки і одних лише кістей рук. Першим тут виявився спортсмен з Козельщини Леонід Федоренко з результатом у 15 секунд. За ним кобелячанин Олег Короп, який перетягнув шину за 20 секунд. Решта учасників справлялися з цим завданням трішки довше.

Останній етап змагань мав назву «Перетягування канату», де в фіналі зійшлися команди Хоролу та Кобеляк. Тут кобелячани виявились сильнішими за гостей.

Та, зрештою, настав час оголошувати переможців. Третє місце здобула команда села Котовське, друге посіла команда Кобеляцької ДЮСШ, а перше вибороли спортсмени з Хоролу. Усіх учасників нагородили грамотами, кубками, медалями та солодкими призами. Організатори висловили подяку єдиному спонсору Яну Касьяну, який допоміг фінансово в організації змагань.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2013, 13:20 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації