Вхід | Реєстрація

Лелюк пообіцяв об’їздну дорогу

Лелюк пообіцяв об’їздну дорогу

Минулого тижня до Кобеляк із робочим візитом приїжджав народний депутат України.

У вівторок, ближче до кінця робочого дня, у залі засідань Кобеляцької райдержадміністрації зібрались сільські голови декількох селищних рад, керівники району, міста та представники дорожніх служб. Серед присутніх був і народний депутат України Олексій Лелюк. Основною метою зустрічі було питання будівництва об’їздної дороги навколо Кобеляк, яке планується вже не один рік. Анатолій Таранушич нагадав, що в 2011 році останній раз робились якісь дії в реалізації цього задуму. Тоді, за його словами, відбулось погодження проекту.

— Єдине з чим ми тоді не погодились, це те, що в проекті до об’їзної дороги не було в’їздів від населених пунктів, які до неї підлягають: Кобеляк, Підгори і Красного, — нагадав голова РДА.

Присутній на зустрічі заступник начальника служби автомобільних доріг Полтавської області Володимир Слюсар відповів, що ці зауваження виправлені. Також повідомив, що протяжність об’їздної дороги становитиме майже 12 кілометрів. Орієнтовна вартість будівництва — 600 мільйонів гривень. На сьогодні вся документація вже пройшла експертизу і надалі залишається лише внести всі остаточні зміни до проекту. А на цю роботу, за його совами, необхідно часу до кінця року, а саме будівництво триватиме близько двох років. Та точну дату початку робіт він назвати не зміг.

Анатолій Таранушич поцікавився, як районна та міська влада можуть посприяти в будівництві дороги. Володимир Слюсар відповів, що майбутня дорога проходитиме по розпайованих землях, тому людям необхідно буде запропонувати альтернативу: продати ці земельні ділянки або ж обміняти на інші.

Олексій Лелюк уточнив у Володимира Слюсара, чи дійсно на будівництво необхідно близько 600 мільйонів гривень. Слюсар відповів, що йому не почулося і сума озвучена правильна.

— Сума дійсно велика, але будівництвом доріг займатися необхідно. І все це реально втілювати в життя. Що стосується об’їздної дороги навколо Кобеляк, то зараз залишається привести до ладу всі необхідні документи, а вже на наступний рік, коли плануватиметься державний бюджет, закладати в ньому необхідну суму на будівництво, — сказав Лелюк.

Зрештою, Анатолій Таранушич наполіг на тому, аби це питання всі присутні тримали на контролі та поверталися до його обговорення кожного місяця.

— Адже дорога потрібна всім: і кобелячанам, і підгорянам, і краснянам, — завершив голова РДА.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2013, 17:24 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації