Вхід | Реєстрація

Однією із полтавських ДЮСШ більше 10 років керував директор без освіти

Однією із полтавських ДЮСШ більше 10 років керував директор без освіти

Нещодавно до Київського районного відділу міліції міста Полтави зі слідчого відділу УСБУ України в Полтавській області за підслідністю надійшли матеріали досудового розслідування злочину, передбаченого статтею 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). 

У матеріалах зазначалось, що працівниками служби безпеки Полтавщини були отримані дані, які свідчать про те, що мешканець міста Полтави, 1954 року народження, з метою отримання посади директора однієї із полтавських ДЮСШ, у 2001 році надав до Полтавської обласної ради спортивного товариства «Україна» завідомо підроблений диплом про здобуття вищої освіти за спеціальністю «Фізична культура і спорт». Завдяки цьому, його було призначено на посаду директора даного навчального закладу і він обіймав її до кінця 2012 року.

Для перевірки достовірності інформації, до одного із вищих навчальних закладів міста Києва, у якому, відповідно до документів про освіту, свого часу навчався даний чоловік, були направлені відповідні запити. У відповідях, які отримали правоохоронці із ВУЗу, зазначалось, що даний чоловік ніколи не навчався у даному навчальному закладі, тобто, було підтверджено фіктивність даного документа.

Під час допиту, який в рамках досудового розслідування проводив слідчий Київського РВ ПМУ, колишній директор свою провину визнав. Відповідно до санкції частини 4 статті 358 Кримінального кодексу України, за використання завідомо підробленого документа тепер його чекає покарання у виді штрафу, арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, що не так давно, за матеріалами УСБУ України в Полтавській області Київським райвідділом міліції було розпочате ще одне кримінальне провадження відносно тренера-викладача з футболу однієї із ДЮСШ міста Полтави. Чоловік, 1962 року народження, у 2008 році надав адміністрації даного навчального закладу завідомо підроблений диплом про здобуття вищої освіти в одному із ВУЗів Харкова і майже п’ять років працював на цій посаді, тобто, тренував дітей без належної педагогічної освіти.


Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2013, 15:26 | Полтава | Кримінал
1. читатель / 24 квітня 2013, 11:53
То что люди работали по поддельным документам это плохо.За такое надо наказывать но при выборе степени наказания надо учитывать то как они работали.Сейчас много таких педагогов с настоящими дипломами что их и на пушечный выстрел нельзя подпускать к детям.А если купившие дипломы харашо работали на своих должностях то стоило-бы дать им возможность учится заочно и работать дальше если в этом их призвание. Хотя было-бы правильным если б написали отзывы родители детей занимавшихся в этой ДЮСШ.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації