Вхід | Реєстрація

«Перекриємо дорогу або подзвонимо до «ТСН»

«Перекриємо дорогу або подзвонимо до «ТСН»

Дізнавшись про ймовірне перенесення торгівлі промисловими товарами з міського ринку на вулицю Дружби,1 підприємці заявили, що вони готові протестувати, але своїх постійних місць роботи не покинуть.

У четвер підприємці, які торгують промисловими товарами на місцевому ринку, зібрались біля приміщення міської ради. Усі вони очікували зустрічі з міським головою. За їхніми словами, цього дня вони дізнались, що дирекція ринку планує перенести їхні торгові місця на новий ринок по вулиці Дружби,1. Та всі підприємці категорично проти цього рішення. Одні в своїх гучних промовах заявляли, що готові йти протестувати або ж перекривати дорогу, інші говорили, що мають намір повідомляти про їхню проблему телевізійникам із «ТСН» чи «Критичної точки». Та, зрештою, міський голова Олександр Ісип та директор ринку Владислав Прокопенко з’явилися і всіх запросили до зали засідань міської ради.
Одразу міський голова надав слово підприємцям. У своїх виступах вони запевнили, що директор ринку в усній формі повідомив їх про перенесення торгівлі промисловими товарами на новий ринок. І відбудеться це рівно через місяць. Та директор одразу ж спростував цю інформацію і запитав у присутніх, чи отримував хто-небудь письмове попередження.

— Дирекція ринку не може наполягати на перенесенні ваших торгових точок на новий ринок. Ми можемо лише пропонувати перейти туди на пільгових умовах, — каже Прокопенко. — Або ж, як варіант, пропонуємо ущільнити та упорядкувати торгові місця. Тоді, можливо, усі зможуть уміститися на одній території. Якщо ви згодні, то залишається лише розробити чітку схему розташування торгових місць. Проте, це можливо лише за одноголосною згодою самих підприємців. Хочу, аби ви йшли нам на зустріч у вирішенні цього питання.

Підприємці прийняли варіант щодо ущільнення торгових місць, аби тільки не переходити на новий ринок. Натомість вони стверджували, що на території міського ринку стоять безліч пустих контейнерів, а деякі з них здаються в оренду.

— Зараз колотяться люди, які торгують овочами, бо на території ринку немає куди заїхати грузовою машиною. Того вони й хочуть торгувати на площі, бо машини рядом і їм так вигідно. Хоча в самих на ринку є контейнери. А в нас також товар у машинах. Ну ми ж його якось носимо в ящиках! — сказала одна з жінок.

Та директор ринку відповів, що здача в оренду торгового місця не за призначенням — заборонена. Тому це питання буде вирішено вже найближчим часом. Підприємцям, які здають в оренду контейнери, випишуть попередження, аби вони зайняли свої робочі місця. Інакше, за словами Прокопенка, контейнери розпиляють і приберуть самостійно.

Міський голова запропонував підприємцям створити спеціальну комісію, яка допомагатиме розробляти схему розташування торгових місць. А він, у свою чергу, підпише її, аби лише люди були задоволені. Що стосується великої кількості автомобілів, які стоять на площі Перемоги, то міський голова повідомив, що він згоден на те, аби там організувати службову парковку.

— Я згоден зробити там парковку для автомобілів людей, які торгують на ринку, аби тільки вони не торгували на площі, — сказав Олександр Ісип.

Та, зрештою, підприємці дійшли спільної згоди і домовились ущільнити свої торгові місця. Після тривалої дискусії зустріч завершилась. Та підприємці продовжували бурхливо обговорювати цю ситуацію вже за межами міської ради.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2013, 12:05 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації